שאילת השאלות3

../images/Emo18.gifשאילת השאלות3../images/Emo196.gif

אז הפינה הזו לא נסגרה. והנה לכם שאלה נוספת הקשורה לתחום ההדרכה:
בן זוגך להדרכה דיבר איתך שלא יוכל להדריך את הפעולה השבוע בגלל מבחן גדול שיש לו ליום המחרת. כשחזרת ראית אותו מחכה עם החברים בתור לסרט בקולנוע. כיצד תנהג? בהצלחה

אצעק עליו.

למרות שבעיקרון זה מצב מאוד מוכר, שאני משקיעה ומי שמדריך איתי פשוט זורק זין. אני אדבר איתו, אגיד לו שגם לי יש מבחן, ואין מה לעשות, אי אפשר לבטל פעולה סתם כי מתחשק/יש מבחן.

dragonit12

New member
אגיד לו שהוא ממש לא אחראי..

אז בא לך לראות סרט.. אז תלך ותראה את זה אחרי הפעולה.. זה כולה פעולה בת שעה וחצי כמעט.. אם אתה בא להדריך אתה אמור להתחייב לזה.. ולא לבוא מתי שמתחשק לך.. בקיצור לדבר איתו על זה ולהסביר לו את זה..

L o l e e t a

New member
אני מאוד אכעס.

אני אשג אליו,אקח אותו הצידה ואומר לו שמה שהוא עשה מאוד לא אחראי, ואם הוא חושב שהקבוצה שלו זה סתם משהו של אחר צהריים אז שפשוט לא ידריך.. הוא לא עושה פה לאף אחד טובה.

תשובות:

אין ספק שזו סיטואציה לא נעימה ואפילו מרגיזה, אבל לכעוס עליו ולצעוק זה לא מה שישיג לנו את המטרה. ברגע שנצעק עליו או ננבל את פינו נראה לו כמה אנחנו יורדים לרמה שמדריכים לא אמורים להגיע אליה. אני בעד לקחת אותו לשיחה ולדבר איתו- להסביר לו שזה ממש לא יפה ושאין לכם בעיה עם זה שיש מבחן ושהוא צריך ללמוד אבל אם הוא לוקח את האחריות ללמוד שילמד. אם הוא לא רוצה להדריך שיאמר עכשיו- זה לא יפגע בנו כמדריכים, זה רק יפגע בחניכים שלו. אסור לנו בתור מדריכים לשחק ברגשותיהם של הילדים. כמריכים אנחנו לא עובדים מול ניירות או חפצים לא רגשות אנחנו עובדים בנפש הילד וזה דבר חשוב ועילאי. אנו צריכים לתת להם להרגיש מוגנים ובטוחים כשהם אתנו ולכן אסור להחליט על דעת עצמינומתי לבלות על חשבון הפעולה ומתי לא. הייתי גם שואלת את המדריך איך הוא היה מרגיש אילו אחד החניכים שלו, שיודע שהוא בבית לומד למבחן חשוב, רואה אותו עומד בתור לקולנוע... למדריך גם צריך להיות סדר עדיפויות ואם אתה יודע שיש לך בכל שבוע פעולה באותה שעה אז תדע לסדר את השבוע שלך לפי זה. תכנון זמן נכון פותר לנו חצי מהבעיות. אם התופעה חוזרת על עצמה אני ממליצה לכם לשתף את רכז המד"צים בבעיה. בהצלחה

למעלה