שאילת השאלות4

../images/Emo18.gifשאילת השאלות4../images/Emo196.gif

לכל החדשים והותיקים חוזרת על כללי הפינה שלנו: בכל שבוע נעלה כאן דילמה מתוך חיי ההדרכה. כל אחד יחשוב איך הוא היה פותר את הדילמה הזו ולאחר מספר ימים נסיק את המסקנות ונעלה כאן את התשובה הסופית.
חניך בקבוצתך מראה לך ציור שממנו עולה אות מצוקה. כיצד תנהג/ תגיב? בהצלחה.

L o l e e t a

New member
אז ככה..

קודם כל אני אבקש ממנו לצייר לי עוד ציור..אני אשווה בין הציורים,ואם אני אראה שבשני הציורים הוא משדר מצוקה אני אבקש ממנו ציור אחד בשבילי,כי אני רוצה "לשמור לי אותו",ואלך לרכזת שלי או למנהלת בית הנוער ואדבר איתה על זה.

randu

New member
הממ.

לאחר הפעילות הייתי לוקח אותו לכמה דק', ושואל אותו אם הוא מוכן לשתף אותי מדוע הוא צייר את הציור הזה. במקרה שהוא לא מוכן, אני מספר לרכז על הציור הזה. במקרה שהוא מספר לי, אני רואה אם אני יכול לעזור. אם לא, אני מעביר את הלאה לרכז או משהו. יש לזה תשובה בכלל?

einav132

New member
הייתי...

קודם כל שלום לכולם, הייתי רואה אם הדבר חוזר על עצמו בכמה ציורים ואם כן אוספת מכולם את הציורים כדי שלא יבחין שאני חושדת. אח"כ הייתי בוודאי מתייעצת עם רכזת הנוער שלנו ואפילו עם עובדת סוציאלית.

תשובות:

אות מצוקה בציור יכול להיות לכך כמה סיבות:
רע לו בבית
רע לו בביה"ס
לפעמים זאת סתם אי הבנה. במידה וראיתם ציור אשר מראה אות מצוקה מהילד. תנסו לעשות עוד פעילות יצירה או לבקש מהם לצייר שוב ולשור את הציורים (את שניהם). התפקיד של המד"צ הוא אינו לבחון ציורים ולכן לפני שאתם ניגשים לכל גורם גבוה, תנסו להתחבר לילד. להכיר אותו. הרי תפקיד המד"צ הוא לשמש אח בוגר ודמות לחיקוי. ברגע שתתקרבו לילד זה יתן לכם את כל התשובות וישלים לכם את כל החלקים בפאזל. במידה והילד סיפר לכם על אלימות פיזית נגדו או/ו אלימות מילולית (ולא משנה אם זה מגיע מהמשפחה או חברים), אתם לא פותרים לבד ומתייעצים מהר עם גורם גבוה ומוסמך כמו רכז הנוער, עובדת סוציאלית, יועצת ביה"ס וכו'. תבקש מהם לשמור על סודיות מוחלטת ולהיות חלק בפתרון הבעיה כי סביר להניח שהחניך יתחבר רק אליכם. מאחלת לכם שלא תדעו דברים נוראיים כאלה בהדרכה וכל הכבוד על התשובות מלאות עניין
מאיה

למעלה