שאילת השאלות7

../images/Emo18.gifשאילת השאלות7../images/Emo196.gif

הפינה שכולם מחכים לה מידי שבוע. אתם מוזמנים להשיב ולקראת השבת אסכם את השאלות שלכם ואביא תשובה מסוכמת ומסודרת.
יש חניך שמגיע לפעולות מיד אחרי אימונים ספורטיביים וכולו מלוכלך ומסריח. כיצד תעיר לו על כך? בהצלחה

אמממ..

נראה לי שאני אקח אותו הצידה בסוף אחת הפעולות, אתחיל בשיחה סתמית שנוגעת לשלומו ואז אגיד לו את הדבר הבא: "שמע, X.. אני מבינה שהאימונים שלך נורא חשובים לך, אבל כשאתה בא מלוכלך לפעולות זה קצת מפריע: הילדים קצת נרתעים מלגעת בך כדי לא להתלכלך וגם אתה קצת מלכלך את הסניף [או קן] שלנו ואנשים אחרים צריכים לנקות פה. אז מה שאני מציעה לך זה שלפני כל פעולה תבוא עם בגדים להחלפה מראש. תחליף פה בשירותים שלנו או אפילו אחרי האימון ואז יהיה לנו יותר נעים לנהל פעולות וגם אתה תרגיש יותר נינוח." או.. אכין פעולה על ניקיון ואחת השאלות בדיון תופנה אליו "האם אתה מרגיש נוח כשאתה בא מלוכלך אחרי האימונים?" לאב-לאב-לאב נעה

תשובות

אין ספק שריח זיעה מאוד מפריע ולא נעים, אך בתור אנשים המשמשים דוגמא אסור לנו להיות בוטים מידי ולפעמים כנות וישירות יכולה להיות פוגעת. לכן אני בעד לקחת את הדימיון למקום הזה של ההצקה ולעשות פעולה על היגיינה. אם הילד כ"כ חשוב לכם, אתם יכולים מאוד לעזור בשיטת השיתוף. מה שכן לא לנסות לפתוח דיון בפעולה כי זה יתחיל להתסיס את כולם. ניתן גם לעשות שיחה אישית עם הילד לפני ולומר לו כמה שאתם אוהבים אותו וכמה הוא חשוב לכם, וחשוב שידע שלפעמים כשנהנים ממשחק מזיעים ויוצא ריח רע מהגוף וזה גואם לחוסר נעימות בין כולם בקבוצה. תספרו לו שזה קורה גם לכם לאחר שיעור ספורט בביה"ס ושאתם מקפידים לשים דאודורנט או/ו להתקלח לפני השיעור הבא (יש בתי ספר המאפשרים זאת). אם אתם רואים שבמהלך החודש שאחרי זה לא עובד תעשו את הפעולה על היגיינה. בהצלחה

למעלה