שמחה ששאלת ../images/Emo140.gif
אני בטוחה שבתשובתי אליך אענה לעוד קוראים התוהים באותו נושא, אז תודה על הבירור שפתחת
מאחר שנושא "איזו היא דרך ההכשרה הטובה ביותר" וגם "מיהו המורה הטוב ביותר" גרם כבר בעבר כאן בפורום לויכוחים ללא מוצא אשר גם אינם מועילים למטרות הפורום וגם מעכירים את האוירה בלא לתת תועלת בצידם, אנחנו מעדיפים עד כמה שאפשר לא להכנס שוב ושוב לפינה הזו. לא שאני מתנגדת לויכוחים, להיפך. אני מעודדת הבעת דעות שונות ונוגדות, כי אני מאמינה שכולנו רק נתרמים מהיחשפות לדיעות שונות. אך אם ויכוח חוזר על עצמו ואינו מעלה מתוכו דברים חדשים אלא רק התגוששות ופגיעה, אני לא רואה טעם להמשיך בו. השימוש במסרים האישיים של תפוז לצרכים אלה סביר בהחלט בעיני. כלומר שכאשר מישהו שואל על מקומות לימוד שולחים לו מסרים אישיים במערכת תפוז עם מידע, המלצות אישיות ודרכי יצירת קשר. אני חושבת שזו דרך סבירה לגמרי, משום שמטרות הפורום הזה עונות על צרכים אחרים לחלוטין לדעתי. עם כל הכבוד למתעניינים בלימודים שהם חברים עתידיים אפשריים למקצוע, הפורום הוקם כמענה על הצורך של מאמנים פעילים כמקום שבו אפשר להעלות נושאים מקצועיים לדיון בין מקצוענים נוספים, על הפרספקטיבות הנוספות שהם מביאים. בנוסף, אם אינני טועה מעטים הם המאמנים שעברו מסלול הכשרה מלא בשני בתי-ספר שונים או יותר. לכן, כפי ש
אמרה פעם גם ענתוצאות לעניין ההמלצות האישיות, דעה שאני מסכימה איתה, גם אני חושבת באמת שלכולנו יש נטיה להאמין ביותר בדרך של עצמנו ולהמליץ על עצמנו ועל מסלול ההכשרה שאותו עברנו, בית הספר בו למדנו והמאמן ממנו התעצמנו. הוסיפי לכך את הידיעה ההגיונית שבחלק מהמקרים ההמלצות שניתנות אינן פטורות משיקולים מסחריים / שיווקיים, ומכאן נפתחת הדרך לאותו ויכוח מעגלי שהזכרתי: אכן יהיו מאמנים שיתנו את דעתם האישית, מנסיונם האישי והתובנות שאספו במהלך הכשרתם ועבודתם, מתוך רצון כן לתרום ולסייע. אך הנסיון מראה שפעמים רבות יעלו מולם מיד גם גורמים בעלי עניין מסחרי ויביעו את דעתם הם, שהרי אנחנו אמונים על פלורליזם וחופש הביטוי, וכך לאט לאט נשחקים הגבולות ונוצרת תחרות פרסום ובצידה ויכוחים, ששניהם אינם מועילים לנו. (עיון בדפי ארכיון הפורום יאפשר לך לראות מספר ויכוחים כאלה שאכן התפתחו בפורום) אני מאמינה שעדיף להציב את הגבולות באופן ברור כדי שיהיו מובנים ונהירים, ולשמור עליהם באופן החלטי, כדי למנוע את שחיקת הקווים. משום שיש לא מעט מקומות אחרים שמאפשרים את הפרסום והשיווק, אך אין הרבה מקומות שמאפשרים את מרחב הדיונים המיוחד שיצרנו פה בפורום.