תמיכה, תמיכה, תמיכה

../images/Emo18.gif תמיכה, תמיכה, תמיכה

שלום לכל חברי הפורום היקרים, לאחרונה ובמיוחד היום פורסמו יחסית המון הודעות תמיכה שמתאימות באופן מובהק לפורום התמיכה בבלוגיה, אך יש לציין שעם זאת ומעבר לכך יש הודעות מבריקות. לא אוכל אף פעם למנוע את אותן ההודעות. תמיד יהיו את אלו שיקפצו לבקר, לא יקראו שום דבר מסביב ויישר יפרסמו את ההודעה שלהם עם בקשת תמיכה. אני משתדל למחוק כמה שיותר מהר את ההודעות האלו (לרוב גם לא נשלח מסר בנושא לכותב ההודעה), אבל לפעמים זה מאוחר מדיי (אין מה לעשות - אני לא 24 שעות מול הפורום עם F5) ויש מצבים שכבר מאוחר מדיי ונוספו יותר מדיי תגובות. חלקן באמת באו במטרה לעזור והכותבים שלהן השקיעו. חבל לי למחוק הודעות שהשקיעו בהן מחשבה וזמן, במיוחד כשמדובר בחברי הפורום. אומנם אני לא יכול לחסום לגמרי את כל ההודעות שלא קשורות לפורום, אך אני מאמין שאתם יכולים לעזור כדי שנשמור על פורום יציב ועל הקווים המנחים שסובבים אותו מיום הולדתו. אם אתם רואים הודעה שעונה על התיאורים הבאים, אין צורך להגיב לה. אתם יכולים לחסוך זמן יקר ולא להגיב שכן בין כה וכה ההודעה תמחק בשלב מסויים. א. פרסום בלוג/פוסט שלא קשורים לעולם הבלוגים בצורה כלשהי (כמובן שאם מישהו רוצה לשתף אותנו במשהו שקשור אליו בניהול הבלוג, אפשרי ורצוי. אם מישהו כתב על השפעת הבלוגים ורוצה לשתף אותנו, אפשר ורצוי. אם מישהו כותב על המסיבה של אתמול, זה לא מתאים לכאן). ב. בקשת תמיכה כלשהי - בין אם זו שאלה טכנית הנוגעת לישראבלוג, תפוז או כל מערכת בלוגים אחרת - לא כאן.
סקר הפורום: למי שיש רעיונות בקשר לסקר חדש, מוזמן לשלוח לי מסר בנושא.
מאמרי הפורום: לאחרונה עלה המאמר של mary lou. במידה ואתם מעוניינים לכתוב מאמר כלשהו בנושא בלוגים, שלחו לי גם מסר בנושא. אתם מוזמנים. תודה לכולכם, יובל

שאלה לידיעה כללית

אתה לא יכול להעביר אוטומטית את ההודעות הללו לפורום התמיכה?

ע ל ו מ ה

New member
מישהו בתפוז?

במערכות פורומים אחרות אפשר להעביר הודעות מפורום לפורום? אני בספק. למה שמישהו יטרח? מחיקת הודעות נועדה ע"מ להקל על הקוראים ולהקל על מנהל הפורום המסוים בו נכתבה הודעה לא מתאימה. יש ים של אנשים וים של שאלות. מחיקה רק מפחיתה במקצת את הצפת המידע. את מצפה שמנהלי פורומים יצטרכו גם להחליט לאיזה פורום השאלה כן שייכת ויעבירו את השאלה?! זה משהו שנראה לך סביר ברמת תמיכה של מערכת פורומים?

Tali1912

New member
אכן כן

במערכות פורמים אחרות אפשר להעביר הודעות מפורום לפורום וכמובן אפשר לערוך הודעות

siv30

New member
אבל הן פחות ידידותיות למשתמש

מניסיון אישי עגום.

Tali1912

New member
מניסיון אישי שלי

מאוד ידידותי ונוח פורמט כזה של פורומים.

Tali1912

New member
זה אופציה שקיימת למנהלי פרומים

אדמינים,גלובלים וסגני מנהלים, זה קיים ברוטר, פראש, ועוד פרומים מהסוג הזה ניהלתי בעבר קהילה כזאת בפורטל מסויים שהכיל את ההעברה כולל לפורום מנהלים שלרוב הוא מוסתר מגולשי הפורטל. כמובן זה כלל גם עריכה תכנים למנהלים וכן לגולשים.

siv30

New member
מאחר וניהלתי פורומים במספר מקומות

אני חושבת שאין כמו הפורומים של תפוז, אפילו לא בYNET שהם מאוד דומים. גם בפרש וגםב-MSN אין את הנוחות והידידותיות של הממשק שפותח כאן. ברוב הפורומים האלה אם אין להם נושא לוהט, אנשים לא מחזיקים מעמד, כמוני לדוגמא
אז אולי האדמין מאפשר אופציות רבות יותר, אבל הם לא מחפות על בעיות אחרות. http://community.msn.co.il/comm_forum_topics.asp?ForumID=16602&CommID=9629 דוגמית לפורום שניהלתי בעבר וברחתי כל עוד רוחי בי. תנסי לעשות שם חיפוש, אלמנטרי, תראי מה את מקבלת ומה לא. ועוד גולשים בוכים על מה שהם מקבלים כאן...

TaxiMedia

New member
ספרי לנו על המערכת של ישראבלוג

במה היא יותר טובה מתפוז ובמה תפוז יותר טובים, לאחר מכן ניתן לך ביקורת, הולך ? חוצ'מזה, אמרת "אם מישהו בתפוז היה מתכנן נכון..." בהקשר של מחיקת תגובות שלא קשורות לפורום, נראה לך שמישהו צריך להטריח את עצמו ולשחק ב "העתק הדבק" עבור מישהו שלא טרח לבדוק את נושאי הפורום ולחץ שלח ? לגבי המקרה הנוכחי וללא קשר לתגובתך, לטעמי ולדעתי הנץ צודק. לא רק שהוא צודק הוא גם נהג ב"אין עונשין לפני שמזהירין..." הוא השאיר בעבר מספר הודעות שביקשו להתמרכז על נושאי הפורום. במקרה הזה הוא אף טרח להתנצל בפני מי שהשקיעו בתגובה, עדכן שוב מדוע המחיקה צודקת, הזמין את המשקיענים להשקיע במאמר לפורום, ופרץ דרך בקטע של "אם יש לכם משהו ממש חשוב אז לנקקו אליו או כתבו מאמר" ובכלל, הוא אחרון המוחקים. לגבי הגולגולת, הבחורה הכי יעילה שיצא לי להכיר ברשת. עונה לכולם כמיטב הבנתה. ב90% מהמקרים הלינקים שלה פותרים לכולם את הצרות, 10% הנוספים נמצאים בכדי שיהיה על מה להתלונן. אשה מדהימה. סופ"ש רגוע לכולכם.

לא רוצה לספר על המערכת של ישראבלוג

כי זה לחלוטין לא רלוונטי לנושא המדובר. אין לי טענות נגד נץ. ממתי מנהל פורום אשם שיש כותבים שמשרשרים בפורום הלא נכון? רק שאני מסוגלת לצאת מעצמי, כלומר לא לחשוב כמו שני שהיא ותיקה בפורום ומכירה אותו. ולצאת גם מהדרך מחשבה שאני בד"כ נוטה לבדוק דברים עד הסוף ולקרוא את הפרטים הקטנים לפני שאני כותבת הודעה חדשה בפורום שאני לא מכירה. לצאת מעצמי ולהסתכל על מישהו שיש לו קשיים טכנולוגיים וחוסר הבנת הנקרא. אתה באמת מצפה שבן אדם כזה ישים לב שיש שני פורומים לבלוגיה? הרי מישהו כזה אם הוא הצליח למצוא איזשהו פורום על בלוגים הוא מאושר. עכשיו תאר לעצמך שהוא כותב הודעה משקיע בה מחכה לפתרון, ובסוף מוחקים לו את ההודעה ומקסימום עונים לו חצי תשובה של לך תחפש את עצמך בפורום אחר. מרגיז לא? הרי אותה חצי דקה שנץ משקיע בלמחוק הודעה הוא יכול להשקיע בלהעביר אותה. רק מה אין לו בכלל אפשרות כזאת אז הוא מוחק. מוחק וחי עם רגשות אשם כבדים. עכשיו תנסה אתה לצאת לרגע מעצמך ולחשוב כמו מישהו אחר. אתה עדיין חושב שההצעה שלי היא מוגזמת? ואם כבר אנחנו בקטע של להכניס מכות מתחת לחגורה, אז ילה עד הסוף. מי שכותב בלוג על פרסום רצוי שהוא ילמד לחשוב מחוץ לקופסא.

דנטל

New member
אבל לנץ זה אולי להעביר רק ל- 807

ישנם פורומים אחרים בהם מעלים הודעות שקשורות ליותר מפורום אחר. למשל, בפורום תאקט, מעלים הודעות (שנמחקות) על כלא 6, הדג נחש, אמינם, מסיקה, שורטי, יפתי, בכלל מוסיקה שחורה ועוד. אני אמורה כל פעם לחפש מה מספר הפורום שאליו זה מתאים, או לזכור בעל פה את המספרים שלהם?

דנטל

New member
../images/Emo6.gif לבקש אנחנו תמיד יכולים

לא תמיד נענים לבקשות שלנו. אם הוא מעונין שתהיה לו כזו אופציה הוא בהחלט יכול לבקש מההנהלה ולקוות לטוב. אם יתכנתו כזו אופציה, סביר להניח שהיא תהיה גורפת בכל הפורומים, אבל זה עדיין לא אומר שכולם ישתמשו בזה. רובנו בטח נוסיף בתקנון הפורום, בחלק שמדבר על מחיקת הודעות, שהודעות שלא קשורות ימחקו ולא יועברו לפורום המתאים. בפורומים מסוימים - כמו שתיארתי אצלי - זו פשוט תהיה אופציה בעייתית.

ע ל ו מ ה

New member
אם כבר מתכנתים כזה

אז לא לשכוח לממש גם שליחה אוטומטית של הסבר לבעל ההודעה שנמחקה, עם הסבר למה הפורום לא היה נכון, מה הפורום הנכון, וקישור להודעה החדשה. כשמוחקים הודעה, ראוי שתישלח אוטומטית הודעה לבעל ההודעה עם תוכן ההודעה (שהשקיע בה, שלא תלך לאיבוד) ואם אפשרות למנהל הפורום להסביר למה מחק.

Tali1912

New member
אז הדבר שאת מדברת עליו

קיים, כתוב באותו פורום שההודעה הועברה לפורום X והנימוק שהיא הועברה לפורום ההוא. או שההודעה הועברה לפורום מנהלים.

ע ל ו מ ה

New member
great minds think alike

קורה לי שוב ושוב
(טוב שיש לי מספיק רעיונות שאף אחד עוד לא חשב עליהם, אחרת לא הייתי מקבלת משכורת).

למעלה