היום ב-
אנשים

../images/Emo180.gif היום ב-../images/Emo43.gif אנשים ../images/Emo221.gif

הערב בשעה 20:00 ד"ר ליאורה אברמוב, מומחית בגינקולוגיה ומילדות ומומחית בטיפול מיני תענה לשאלות הגולשים בפורום הריון ולידה. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=110&msgid=81725721
תמיד רציתם לדעת איך הופכים חנון למאצ'ו גברי משפריץ סקס? יש לנו משהו בדיוק בשבילכם! פיני טבגר, דני זוקו הישראלי, וזוגתו לריקוד דורית מילמן מגיעים ל-BlogTV הערב ב-20:30 כדי לגלות לעיתונאית ברוריה אבידן-בריר את סוד קסמם. הכנסו כבר עכשיו לפורום רוקדים עם כוכבים ושרשרו להם שאלות: http://www.tapuz.co.il/forums/main/viewMsg.asp?id=1393&msgid=81661595 ל-BlogTV: http://www.tapuz.co.il/blogtv
רוצים לפגוש את כוכבי השמיניה ולקבל כרטיסי VIP אל מאחורי הקלעים של המופע? מלאו את הפרטים, היכנסו לחידון הטריוויה שלנו, ענו על השאלות ואולי תזכו להיכנס אל מאחורי הקלעים ולפגוש את הכוכבים! לפני כל פסטיבל של דרך חיים תתפרסם טריוויה בת 10 שאלות. 10 מכם שיענו הכי נכון הכי מהר - יזכו לפגוש את הכוכבים מאחורי הקלעים! אז מי יהיו המאושרים שיפגשו את הכוכבים בפסטיבל דרך חיים בחיפה? http://www.tapuz.co.il/festival/triviaSignUp.asp?REF=

michael meiri

New member
סיד בארט נפטר

אולי זה לא כל כך קשור לפורום זה אבל הוא היה יוצר ענק ואני חושב שכולנו צריכים לכבד אותו

vegetable man

New member
מיותר לציין כמובן

שאני גמור. יקח לי עוד ימים ארוכים לעכל את המצב ולהתאושש. סיד בארט היה בפירוש המוסיקאי שהכי אהבתי, ובין היחידים שהערצתי. רק בשבת זו, מיכאל המליץ לנו על אלבום המופת (הראשון) של פינק פלויד, The Piper At The Gates Of Down. האלבום הזה הוא הצצה נדירה לתוך העולם של היוצר הגאון הזה, שאני יכול לומר בוודאות, הוא שינה את תפישתי לגבי מוסיקה, ושינה אותה גם לגבי החיים בכלל. יהיו, מין הסתם, עוד הזדמנויות לדבר על מה הוא היה, עד כמה מקורית, מטורפת, ויוצאת דופן המורשת המוסיקלית שסיד השאיר לנו מאחוריו. אני כרגע שרוי בעצב רב, וכשאצליח לארגן את המחשבות, אולי נדבר מעט על האדם המדהים הזה.

The Miller

New member
מה יש לעכל?

זה לא נראה שזה הפריע לך שהוא ישב בבית ב35 שנה האחרונות.

vegetable man

New member
אתה טועה

זה מאוד ציער אותי תמיד, ותמיד היה בי שביב תקווה שנזכה לראות אותו שוב, שהוא יראה לנו סימן תגובה כלשהו. הידיעה שזה הסוף, ויותר לא יהיה כלום, על אף ש-35 שנה לא ראינו ממנו סימן, מאוד מפתיעה וכואבת. ואני מציע שלא תנסה להיכנס לנעליים שלי, ואני יכול להבין שאתה לא מבין אותי, אבל הדברים באים ממקום מאוד אמיתי, וממקום פרטי. זה אובדן עצום בשבילי, ואני לא מצפה שאחרים יבינו בכלל.

da1boy

New member
גם אני קיוויתי שהוא יחזור אבל זה לא

היה הגיוני, כי הסמים חיסלו אותו, הבן אדם כבר נהיה דפוק בראש... את האמת הידיעה על מותו רק מדגישה לי בצורה סופית כמה טראגיים היו חייו, ואיזה מסכן הוא.... שום קלאסיקה שהוא יצר לא שווה את זה שחייו נהרסו, סה"כ חיים רק פעם אחת, ואם בפעם הזאת רוב חייך אתה ננעל בבית שלך, בודד, חולה ללא חברים/אהבה/ילדים, אז גם אם יזכרו אותך תמיד, זה לא שווה את זה שלא נהנית מהחיים...

vegetable man

New member
רק הערה קטנה

מעבר לכל מה שכתבת שאני נוטה להסכים לגביו, הדעה הרווחת אצל אנשים שהיו קרובים אל סיד, כמו דייב גילמור ורוג'ר ווטרס, והמון אנשי מקצוע, שאצל סיד היתה פורצת סכיזופרניה בכל מקרה. מבחינה גנטית, יש קבוצות סיכון כאלה, שסיד היה שייך אליהן ככל הנראה. גורם התורשה פה מכריע. החולי הנפשי גם פרץ אצלו בדיוק בגיל שסכיזופניה פורצת, בדרך כלל - בגילאים של תחילת שנות העשרים לחיים. עם זאת, ברור שהסמים לא עזרו כדי למנוע את התפרצות המחלה, אך הרושם הוא שסיד יצא מדעתו לא באופן ישיר בשל כל הסמים שהוא לקח.

בטח שכן,

הבנאדם חי יותר ממה שרובנו חיים, הוא עבר הרבה יותר מכל אחד מאיתנו. הסוף היה טראגי, אבל אני לא חושב שאפשר לאחל להתחלה יותר מעולה מזאת. והסמים לא חיסלו אף אחד, אנשים חיסלו את עצמם. מיליוני אנשים הפילו אסיד בשנות ה 60-70, מתוכם כמה מקרים בודדים של שיגעון שכזה. המחלת נפש שלו הייתה הרבה לפני הסמים, הסמים פשוט מעודדים את הנפש לצאת החוצה, ולצערו (ובניצול ספק ציני, ספק אמפטי, של שאר העולם) הנפש שלו פשוט הייתה שבורה.

da1boy

New member
מאיפה אתה יודע כמה אנשים השתמשו?

יש לך הוכחות ש"מיליוני אנשים" השתמשו? גם אם זה נכון, האנשים האלו היו לוקחים במינון מאוד נמוך, כי אם מליוני אנשים היו לוקחים במינון גבוה, אני לא רוצה לדעת איך אירופה/אמריקה היו נראים עכשיו...

אתה רציני?

כל התרבות ההיפית הייתה מבוססת על LSD. הסם המרכזי בשנות ה- 60 היה LSD. זה כמו שבשנות ה- 70 הרואין היה סם מרכזי, ובשנות ה- 90 אקסטזי לקח מקום. זה היה התרבות, סמים תמיד היו קשורים לתרבויות מסויימות. מינון נמוך? אנשים בלעו LSD בכמויות. למעשה, המינון שהיה באותה תקופה בשימוש הוא פי כמה יותר מהמינון שהיום אנשים שלוקחים LSD משתמשים בו. כל דור הבייביבומרס האמריקאי היה חלק מהתרבות הזאת (כל אלה שנולדו בסוף מלחמת העולם השניה, אם אתה לא מכיר ת' מושג).

../images/Emo10.gif

ללא ספק, אחד המוזיקאים שהכי השפיעו עלי אי פעם. אלבום מדהים עם פינק פלויד, אלבומים לא פחות טובים כפרוייקט סולו, ובנוסף, עשרות בוטלגים, שבנאדם כל כך מבריק שכמוהו ראוי ליותר. יום עצוב.

../images/Emo16.gif ../images/Emo168.gif

מעולם לא הייתי מעריצה גדולה במיוחד של הפינק פלויד, אבל אכן זהו יום עצוב לאוהבי המוזיקה בכל העולם. בנזוגי שמע ממני והוא עצוב מאוד, שמענו מוזיקה לזכרו כל היום.

Mode Designer

New member
סיד האיש והאגדה

סיד בארט אחד האומנים בהם התאהבתי משמיעה ראשונה.שילוב יוצא-דופן של פסיכודליה עם גוון ילדותי כל כך מתוק ותמים, שמחוץ לקונטקסט נשמע כמו אוסף של שורות אהבה קיטשיות. ברם, בניגוד לבון ג'ובי, סיד הוא היצור היפה עלי אדמות. הוא יפה כי הוא אמיתי, פשוט ולא יומרני, אלא שהאמת של סיד תמיד היתה מהולה בעולם הבודד והמעט הזוי שחי בו Inside me I feel alone and unreal and the way you kiss will always be a very special thing to me. חברה שלי כתבה עליו דוקטורט בפסיכולוגיה קלינית. היא ניתחה את השירים שלו לפי סדר כתיבתם הכרונולוגי באמצעות כלי ניתוח מוכרים בפסיכיאטריה. המחקר שלה היה מרתק משום שהיא הדגימה באופן מצמרר את ההתפתחות במצבו הנפשי שהתחילה מכתיבה אומנותית קוהרנטית, עברה להבעה יצירתית עם טאץ' פסיכאדלי והסתיימה בהידרדרות תלולה לעבר פסיכוטיות שכוללת את כל הסימפטומיים המדעיים לפיהם מאבחנים חשיבה אבנורמאלית מנותקת מאוריינטציה למציאות. בהקשר זה, סיד אובחן בסכיזופרניה, אך רופאיו כללו בדיאגנוזה אפשרות של "LSD induce psychosis.סכיזופרניה היא כידוע מחלה תורשתית, ובמקרה של סיד, הקרחנה המטורפת שבה חי עודדה את התפרצות המחלה. סיד אולי נפטר, אבל בתוכי לא ימות לעולם,בזכות אומנותו, סגנונו הייחודי, והכי רבה נפשו המופלאה.

למעלה