ובכן.... חזרנו מחופשה מהמממתתת בתורכיה

../images/Emo180.gifובכן.... חזרנו מחופשה מהמממתתת בתורכיה

אחלה דיל של 5 לילות וכמעט 6 ימים מלאים "הכל כלול" בריזורט המדהים Long Beach ליד אלניה. היות והכל כלול - החלטנו שעושים "בטן-גב" יום אחד וביום הבא - מטיילים ומסתובבים קצת באיזור, כדי שלא "להתחזר" יותר מדי. הגענו למלון בצהרים יום שני - ומייד לאוכל (רעבים, מה?...) ב"סנק בר" ליד הבריכה (המבורגר, צ'יפס, שתיה חופשי וכד'). ומייד אחר כך - סיור להכרת האיזור - ויש הרבה ללכת. ההגעה לים היא דרך מנהרה שעוברת מתחת לכביש הראשי. במינהרה - כמובן, חנויות של מזכרות וכאלה. מאד ססגוני - אבל לא מעיק. מחירים בחנויות המלון סבירים +. גם למחרת עשינו "בטן-גב" בים ובבריכה. ו-א-י-ז-ה יםםםםםםםםםםםםם! ממש "אמבטיה". מים נקיים ונשבעת לכם שבכינרת יש יותר גלים... ו"בין לבין" אכלנו מלא והמון וגלידות ושתיה והכל חופשי.... ביום השלישי עלינו על "דולמוש" ונסענו לבקר באלניה (העיר של אלאדין). עשינו שיט חופים ותצפית על הטירה המדהימה בסירת פירטים אמיתית... אחורי זה היינו נורא רעבים - אז הלכנו לאכול "דונר קבב" (שווארמה) במסעדה של "שייח זאדאר". היה מה זה טעים... את אחורי הצהרים בילינו בבריכה ובערב, כמובן - אכלנו ושתינו וראינו את טורניר היורו במסכי ענק... ביום הרביעי - נחנו, עשינו חמאם ומסאג' - וכמובן, "בין לבין" אכלנו... וגם - ה"בנים" עשו "בננה" ונהנו נורא. צוות הבידור של המלון "טחן" לנו את מוח עם שירים של "טרקן" (משהו כמו שלמה ארצי של הטורקים...) אז אני מצרפת לכם קישור לשיר ב"מדביק" KISS KISS ("איזה מילים!).... וחוצמזה הרגנו כמו בבית, כי כל ערב היו שירי ארץ ישראל ברוסית ואנחנו גם הצטרפנו ורקדנו... היה מדליק... ביום החמישי ולפני אחרון לקחנו מדריך עם רכב ונסענו לטייל באיזור - בעתיקות של אספנדוס, מפלי "דודן", אנטליה - והכי חשוב: השוק ובזאר שטיחים מדהים - שם גם קנינו שטיח מ-ה-מ-מ-מ-ם! לנהג שלנו קראו "קורטאי" צועני קטנטן בן 49 שחי עם אמא שלו והחתול ("פשה") בכפר ליד אלניה. הוא לא הפסיק לדבר אבל לקח אותנו למסעדת פועלים אמיתית - שמה אכלנו את הקבב הכי מדהים שטעמתי בחיים... את הערב העברנו ב"שופינג" פרוע... המחירים בתורכיה פשוט נוראיים אז מה שהרשינו לעצמנו לקנות זה רק "רחת לוקום"... תאמינו לי - בחיים לא נתקלתי במחירים גבוהים שכאלה... התורכים מוכרים זיופים במחירים גבוהים יותר מהמותגים עצמם... פשוט מדהים... את היום האחרון העברנו ב"בטן גב", מלחמות מים אכזריות ופרידה נרגשת מעובדי המלון המקסימים - מאולגה שאחראית על החמאם ועד לעדנן המלצר שאחראי על ה"טרסה" (לה קראנו "קופי עדנן"). חזרנו הביתה עייפים אך רעבים.... היה מה זה כיף... נראה לי שהתמכרתי לתורכיה - הם מה זה חמודים!

ברוכה השבה../images/Emo24.gif

שמחה שנהניתם...זה הזמן וואלה הזכרת לי נשכחות....הדולמוש...(מיניבוס) בתורכיה ממש מפחיד....תמרורים ,רמזורים, מעברי חציה וחוקי תנועה הם המלצה בלבד בתורכיה. לפני כ10 שנים היינו באנטליה 4 ימים...וממש היינו צריכים לברך "הגומל" כשחזרנו...אבל היה מדהים במיוחד השוק ... והם אכן חמודים

ואוו כיף לשמוע שעשיתם חיים משוגעים!

מבחינת כל המשפוחה תורכיה כבר לא IN במיוחד אחורי שבשנה שעברה גם הילד וגם הבעלול הגיעו לבי"ח שם (את הבעלול עוד רצו לאשפז ואני חתמתי להם שאני מוותרת על התענוג , עשיתי טלפונים לארץ ודאגתי שיכינו לנו הפניה לבי"ח).. לגבי השירים זה תמיד הצחיק אותי שהם נתפסים לשיר מסויים וכל היום יטחנו אותו במוח. לגבי הדורמוש חח נזכרתי כשהיינו בטיול זוגות שם באמצע הנסיעה אמרתי לו שאני רוצה לרדת זה היה מזעזע.... אבל לי זכורה לטובה הטיול גיפים שעשינו בהרים ובכפרים.... העיקר שחזרתם בשלום , געגעתי לך!

שביק

New member
היי גובלינית, ברוכה השבה/שווה. איזה כייף

לקרוא את חוויותיכם.לי זכורה אנטליה מלפני שנה עם המון חוויות, טיולים, נסיעות, ובילוי לילי מ ד ה י ם !!!! אני כבר מתגעגעת לשם. המשיכו להנות, לטייל, להפיק מהחיים את המירב שאפשר. זה כדאי! משביק

yasha31

New member
נשמע שעשיתם ממש כיף!../images/Emo176.gif../images/Emo179.gif../images/Emo180.gif../images/Emo175.gif

ברוכה השבה אלינו!

למעלה