סקר מהיר - מי מודחת הערב?

• פותח הנושא KEEK
  • פורסם בתאריך

Klayhamn

New member
ראה את

הודעתי השניה בהקשר זה. יכול להיות שבד"כ יש, אבל לא תמיד והנה, המתרגלת שלי היא בדיוק ההוכחה. היא לא רק "תכננה" לעתיד אלא ממש פעלה בנושא: בית, חתונה...

אם עדי תרצה להתאבד זה יהיה אחרי התכנית...

אם יזדמן לקרוא לה את הפורומים ותראה כמה שמרחמים או לועגים לה. ואז היא תבין שבמקום לקבל איזו פינה בטלויזיה היא תקבל במקרה הטוב טיפול חינם אצל ד"ר רבינוביץ' (ההוא של הסלבס...)

easternstar

New member
הרבה סלבס היו בדכאון או הרגישו רע

היום פחות מתביישים בדכאון ואין סיבה להתבייש בו. כמו כל דבר שקורה לבני האדם גם זה מצב שמותר שיהיה לבני האדם.

בעולם אידיאלי אין מה להתבייש אבל אני לא בטוחה

שעדי הייתה רוצה שהרושם העיקרי שלה יהיה של אדם דכאוני. אני מניחה שעדי רצתה (ועדיין רוצה) שההופעה שלה תפתח לה דלתות ואפשרויות, לצערי, דיכאון לא מהווה כרטיס כניסה מרשים ורק יכול לסגור דלתות. זה משהו אחר כשאתה מפורסם במשך תקופה ואז בדכאון...במקרה שלהם הדלת כבר נפתחה.

easternstar

New member
יש לבחורה כ"כ הרבה מעלות שכולם ראו

פרט לעדי עצמה כולם רואים שהיא חמודה ורגישה ולא דורסנית. היא יפה ועדינה, רהוטה, טובה ביוגה שלה ויש לה פוטנציאל. הבעיה הגדולה שלה שהיא עצמה לא מאמינה ביכולות שלה וזה עצוב.

Klayhamn

New member
../images/Emo45.gif

יש לה פוטנציאל ענק... כנראה עברה דברים קשים בחיים... היא חייבת חייבת פוש חיובי

Klayhamn

New member
ואגב

לא תמיד יש סימנים. המתרגלת שלי מהאוניברסיטה התאבדה פתאום. אמנם לא הכרתי אותה ממש, אבל ממה שכן הכרתי (וממה שאחרים שהיו יותר קרובים אליה סיפרו) לא היה שום סימן, היא תמיד הייתה חייכנית, מלאת חיים ותשוקה לעיסוק האקדמי, אינטילגנטית, חריפה, הייתה בדיוק אמורה להתחתן והם בדיוק קנו בית או משהו כזה... ואז הופס, תלתה את עצמה, וכתבה על פתק: "ממש מצטערת"

easternstar

New member
השאלה אם היא לא אמרה משהו למישהו..

היתה סיבה להתאבדות? לדעתי אסור שאנשי התוכנית יזרקו את עדי לכלבים.. הם צריכים לעקוב ולהמשיך לתת לה שיחות עם פסיכולוג ואולי להפנות אותה לעזרה..

Klayhamn

New member
זהו ש...

אני לא מכיר אותה אישית, כמו שאמרתי. אבל ממה שהבנתי לא -- זה בא לכולם בהפתעה גמורה. יכול להיות שיש משהו שאני לא יודע, כן? אולי משהו בינה לבין בן-זוגה, אין לי מושג. אבל אני רק אומר שזה לא תמיד נכון שיש סימנים. אי אפשר לדעת מה עובר למישהו בראש, ולפעמים אנשים מצליחים להפנים את הרגשות שלהם כל כך טוב שאין לך בכלל מושג. פה, הדיכאון שלה מוחצן ושקוף - (האבחנה שלנו שמדובר בדיכאון קליני היא אמנם חובבנית אבל אולי לא בהכרח רחוקה מהאמת) - אז קל יותר לנסות ולמנוע את זה מראש... אשמח אבל אם תספר מה הם הסימנים שלמדת עליהם?

easternstar

New member
למדתי קורס מבוא לפסיכיאטריה

וגם ביקרנו מטופלים. המרצה שלנו אמר שתמיד יש סימנים וצריך להיות עירניים. זה בא בקטע שאמר לנו לשים לב כדי להציל לפני שזה קורה. הוא טען שמתישהו ולפחות לאדם אחד האדם שמתאבד נותן סימנים כי זה יצר הקיום האנושי. למשל סוג של אפטיה והפסקת התוכניות יחד עם אמירות של חוסר רצון לחיות או דברים כאלה. זה נאמר בקטע שלא נזלזל אם מישהו מביע רצון להתאבד כי יתכן שאנחנו בדיוק האדם שהמתאבד הפוטנציאלי בחר כדי שיציל אותו למרות הכל..

דווקא אנשים שמדברים על רצון להתאבד לא באמת

רוצים להתאבד. אלו אנשים שרוצים לקבל עזרה. כמובן שאין חוק ותמיד יש יוצאים מן הכלל. אבל זה גם הגיוני שמי שמדבר על כך הרבה רוצה להשמע ולקבל עזרה.

easternstar

New member
זה העניין שאסור לחשוב שמי שמדבר לא מתכוון

מה שלמדנו שאצל כל מי שניסה היו סימנים ואלה שמדברים הרבה על רצון להתאבד עלולים לבצע אם לא יתייחסו. אם מישהו יערוך ניסיון ויגיד לרופא על רצון התאבדות מיד ידווחו עליו. יש הוראות...היו מקרים על אנשים שאיימו כמה פעמים ולא בצעו ובסוף בצעו..לפעמים האדם מקווה שיצילו אותו ובסוף מגיעים מאוחר מידי.. עדי לא קשורה לדיון הזה. היא לא שם בכלל כמו שכתבתי ועושה תוכניות לעתיד אבל סתם לצורך הדיון.

טלומרז

New member
איך אתה יודע שהיא בדכאון חריף?

הרי בתחילת התוכנית היא היתה הפייבוריטית המסומנת של איתן ומצבה היה נפלא. מהרגע שהוא הפסיק להתעניין בה מצבה התדרדר, ואין לה מה לעשות שם יותר כי גם מבן קיבלה סירוב והיא לא מוצאת את עצמה. אבל איך יכול להיות שבזמן כ"כ קצר כבר הגיעה למצב של דכאון חריף? נראה לי יותר קטע של פגיעה באגו וחוסר יכולת להסתדר עם משטר האימים של אתי והגיבוי שהיא מקבלת מכולם. התחושה שלי שאם אתי לא היתה בוילה, לאנשים כמו עדי היה יותר נוח ונחמד להתקיים שם.

easternstar

New member
לפי מה שרואים לפי ההתנהגות המצב הנפשי בעייתי

אבל בדרך כלל לא מגדירים "דיכאון חריף" לפי התנהגות של ימים ספורים. צריך יותר זמן..אם זה ימשך המצב לא טוב. אם היא תתאושש ויטפלו בה אולי זה לא ידרדר לשם..רואים את תחילת הסימנים..מי שראה אנשים בדיכאון מבחין..אני ראיתי..

Klayhamn

New member
אני חושב ש...

ההידרדרות שלה לא הייתה באמת "הידרדרות", אלא רק חשפה את עצמה האמיתי. להפך, לדעתי מצבה האמיתי הוא זה שהיא בו עכשיו, ובתחילת התכנית כנראה הייתה בסוג של "היי"... אחרת אין דרך להסביר את זה -- איך בן אדם נופל כל כך מהר כמו כלום, בלי שום עמוד שדרה, שום בטחון, לפי הפחת, לבכי וקריסה נפשית וחברתית טוטאלית... והכל בגלל הערה של בן אדם? בן אדם בדיכאון לא יושב כל היום בבית עם פנים עצובות, בדיוק ההפך, חלקם כנראה מנסים להסתיר את הדיכאון ולשדר כלפי חוץ נורמליות.

easternstar

New member
יש הפרעה של מצב דו קוטבי שזה מעבר חד

בין שמחה ותקווה לבין אכזבה ודיכאון..נטיה כזאת מחייבת עזרה במקרה שנופלים לקצה השני ובד"כ המעברים קצת חדים..

טלומרז

New member
זה לא המקרה שלה...

כי במקרה כזה חייב להיות הקטע של המאניה, ואני לא חושבת שהיה לה שום רגע של מאניה. היא תמיד שקטה ועצורה. המאניה-דפרסיבים קצת מוחצנים בכל מצב שיהיו, אם זה בעליזות מוגזמת או בדכאון מוגזם ומוקצן. הם לא במצב של להעמיד פנים שהכל בסדר כמו שעדי עושה.

easternstar

New member
נכון..אני לא זוכר שהיה לה מצב של happy happy

joy joy שאופיני למצב כזה..בכל מקרה הבחורה מסכנה ומפורקת וחייבת עזרה. היה נורא לראות אותה.

למעלה