עוד כמה ימים הבגרות!

Shirley808

New member
../images/Emo180.gifעוד כמה ימים הבגרות!../images/Emo180.gif

בואו נעשה שאלון קצר
באיזו כיתה אתם? לאיזה שאלון אתם ניגשים? על כמה מגישים אתכם? כמה אתם מתכוונים ללמוד ואיך? מתרגשים/פוחדים מהבגרות? שתפו פעולה...

Hodahahe

New member
עונה על השאלון

אני בכיתה יב'. ניגשת לשאלונים של השלמה לשלוש יחידות לימוד והשלמה לחמש יחידות לימוד. ניגשת לשני השאלונים על 100!! לא מתכוונת ללמוד הרבה... מתכוונת לעשות חזרה על צורות בסיסיות וחוקיים. לא מתרגשת מהבגרות הזו (הבגרות היחידה שלא מפחידה אותי) שיהיה לכולנו בהצלחה!!!

Bloodless

New member
אפילו אני משתתפת.

באיזו כיתה אתם? שום כתה. סיימתי ב2006 ואני ניגשת שוב כדי לשפר ציון. לאיזה שאלון אתם ניגשים? יחידה 1, השלמה ל-3 והשלמה ל-5. על כמה מגישים אתכם? זה כבר לא קיים באקסטרני... אבל הגישו אותי בזמנו על 90. עכשיו זה לא משנה. כמה אתם מתכוונים ללמוד ואיך? למדתי לא מעט. חזרתי על החומר מהמחברת ששמרתי, לקחתי כמה שיעורים... פתרתי בחינות בגרות משנים קודמות. זה הכל. מתרגשים/פוחדים מהבגרות? שטויות.
אני פי כמה יותר טובה בזה עכשיו משהייתי בתיכון.

עונה ../images/Emo26.gif

יא' יחידה ראשונה ושתי יחידות של השלמה לשלוש ביחידה כנראה על 100 ובשתי יחידות כנראה בין 97 ל100 האמת שרוב הלימוד מאחורי. אולי קצת חזרה על תחביר ופועל, ואני חושב שאני אסכם עם עצמי את דרך הפעולה שלי בשאלון של השתי יחידות- היות והזמן מספיק ממש בדיוק וכל בזבוז זמןממש מסוכן!! אגב- מה אתם עושים? אני מתחיל עם הפועל ולשון העיתונות כדי לגמור איתם מהר ושיהיה לי ראש נקי לאנסין. אח"כ מתרגם את כל השאלות על האנסין, ואז קורא את האנסין, מסמן מילים שלא מכיר, מתרגם מילות מפתח וכאלו שצריך בשביל השאלות. מנסיון-כשמתחילים לתרגם את כל האנסין אין מספיק זמן! אולי רק למי שיש לו שליטה מעולה באוצר מילים... וקצת מתרגש וקצת פוחד מהבגרות, למרות שהיא אחת הנחמדות יחסית לאחרות שאני ניגש אליהן השנה. בהצלחה ענקית לכולם ביום ראשון
אל תשכחו שבגלל שהייתה השנה שביתה וגם בגלל ששנה שעברה הבגרות הייתה קשה (הייתה ממש סערה בעולם מורי הערבית) אז יש סבירות רצינית שתהיה בגרות קלה השנה

pilpelmemule

New member
../images/Emo13.gifנענה

באיזו כיתה אתם? י"א לאיזה שאלון אתם ניגשים? השני:) על כמה מגישים אתכם? 100
כמה אתם מתכוונים ללמוד ואיך? אני אחזור על הדברים בפועל ואנסה לדעת כמה שיותר מילים וגם לכתוב אותן טוב:) מתרגשים/פוחדים מהבגרות? קצת.. יהיה בסדר אבל:)

ringo rulz

New member
יאללה ../images/Emo3.gif

באיזו כיתה אתם? י"א לאיזה שאלון אתם ניגשים? השלמה ל3 על כמה מגישים אתכם? מחר יגידו לנו
כמה אתם מתכוונים ללמוד ואיך? כמה? כמה שאני אוכל עם כל הל"ג בעומר והבלאגן... מתרגשים/פוחדים מהבגרות? לא יותר מדי...

Shirley808

New member
עונה גם ../images/Emo167.gif

באיזו כיתה אתם? י"א. לאיזה שאלון אתם ניגשים? שתי יח"ל השלמה לשלוש. על כמה מגישים אתכם? מחר אני אדע. אני ממש מקווה שזה יהיה מעל 90, היא בטוח לא תגיש אותי על מאה
כמה אתם מתכוונים ללמוד ואיך? האמת היא שאני לא ממש מתכוונת לחרוש הרבה. הבגרות תהיה המבחן הרביעי (!) שלי החודש בערבית ואני כבר ממש בקיאה בחומר. אעבור על העיתונות בעיקר, ועל חוקי הפועל והתחביר. חוץ מזה אין ממש מה ללמוד. מתרגשים/פוחדים מהבגרות? לא כ"כ. שנה שעברה ממש חששתי כי זו הייתה הבגרות הראשונה שלי, אבל עכשיו אני פחות חוששת. כמובן שתמיד חוששים מבגרות, אבל לא נורא, עוברים את זה
(מקווה שבהצלחה)

אני../images/Emo9.gif

באיזו כיתה אתם? י"ב לאיזה שאלון אתם ניגשים? השלמה ל5 יח"ל על כמה מגישים אתכם? 94.... מרגישה ממש עלובה ליד כל המאיות שפה....
כמה אתם מתכוונים ללמוד ואיך?קצת בסוף שבוע.. לעבור על הכללים של תחביר,פועל וקצת מילים בעיתונות... מתרגשים/פוחדים מהבגרות? האמת שכן, שנה שעברה חטפתי בלאק אאוט בבגרות ונכשלתי... השנה אני משפרת בתקווה שזה לא יקרה שוב...

L i r a n 5

New member
אני

י"ב 2 השלמה ל 5 + מנסה לשפר את השאלון הקודם של 2 השלמה ל 3 100 בשניהם לומד 4 ימים, כשעה וחצי כל יום. אוצר מילים - מיני חרישה, בדוק שאני יודע לכתוב את כל המילים שצריך [ויש הרבה...]. תחביר - קורא את החומר ועושה 4-5 תרגילים מכל נושא. פועל - קורא את החומר ומתפלל לאלוהי הפועל [גם ככה אני אצטרך לנחש במבחן ולהפעיל היגיון, החלק הזה לא שווה את ההשקעה לדעתי]. התרגשת ופחד כלליים כאלה שיש לפני בגרות... יודע שיכול ללכת לא משהו [לאיזור ה 80-85] ויודע שיכול להיות טוב מאוד. אין טעם להלחץ יותר מדי. יהיה בסדר [ותאכלס לא בעיה לתקן אחר כך]. בהצלחה לכולם.

קצת באיחור...

באיזו כיתה אתם? יב לאיזה שאלון אתם ניגשים? כל ה4 יחידות האחרונות על כמה מגישים אתכם? 98 ו-87 כמה אתם מתכוונים ללמוד ואיך? למדתי רק יום אחד - אתמול , עם חברה. בתחביר רק קראנו הסברים ודוגמאות , את האוצר מילים גם רק קראנו , ובפועל תרגלנו כמה פעמים מתרגשים/פוחדים מהבגרות? ממש לא..

צטלע

New member
קפצתי גם

באיזו כיתה אתם? יב' לאיזה שאלון אתם ניגשים? 2 השלמה ל5 על כמה מגישים אתכם? 100 כמה אתם מתכוונים ללמוד ואיך? ממ, באנסין כנראה לתרגל מבגרויות קודמות, להשתפשף בחיפוש מהיר וכו'. בפועל ללמוד כמובן את הגזרות, הצורות המיוחדות במיוחד בכפולים ובשאר הבעייתים. תחביר כמובן זה החלק שצריך לשים בו לב להמון המון פרטים- אז כמובן לתרגל פה את הכללים, ולגבי עיתונות אני לא יודעת. המורה שלי אמרה שצריך לדעת את המילים שמופיעות בסעיף "תרגם וחפז" (תעתיק קלוקל) במאמרים - הפולנייה, הפלאפון ומגילת העצמאות, ובנוסף הרי גם למדנו עד שיעור 16 בעיתונות.. מצד שני, במיקוד עצמו כתוב שלא צריך לדעת אוצר מילים ספציפי. מה אתם לומדים? בכל אופן, לא חושבת שאני אלמד לכתוב את המילים. אבל להכיר את כולם כמובן, בעיקר פעלים שצורכים אינה/אנה וכו', פעלים יוצאים (ולזכור להוסיף את האלף כאשר יש יחסה שניה בלתי מיודעת!). מתרגשים/פוחדים מהבגרות? כמובן חח. בכל זאת בגרות. והאחרונה במקצוע. ...

אז ככה ../images/Emo3.gif

לגבי העיתונות את צריכה לדעת גם 1-16 וגם מילים מהמאמרים אבל נראה לי מספיק לדעת איך נשמעת המילה ואפשר לבדוק בעברי-ערבי (ואם אין לכם כמוני אז או שמבקשים מהמורה את שלה או לומדים בעקרון איך כותבים ובודקים אם הכתיבה נכונה במילון הרגיל, מנסיון-זה פועל
) יאללה אני אענה גם (וזה כאן כי אין לי כוח לפתוח עוד תגובה
) באיזו כיתה אתם? יב' לאיזה שאלון אתם ניגשים? 2 השלמה ל3 ו2 השלמה ל5 (אצלנו בבצפר זה יוצא ככה בצורה מוזרה כי בכיתה י' לא נגשים וכולם חייבים ללמוד ערבית) על כמה מגישים אתכם? 100 בשניהם
כמה אתם מתכוונים ללמוד ואיך?אני מתכוונת לעבור על כללי התחביר ולתרגל קצת משפטים, על המילים של העיתונות ולא הרבה מעבר כי כבר תרגלנו הרבה במשך השנה. לא עניין של הרבה זמן מתרגשים/פוחדים מהבגרות? יחסית לשאר לא ממש, יחסית לערבית די. אבל נראה מה אני אגיד ביום ראשון שניה לפני הבגרות עצמה

Bloodless

New member
משהו בקשר לעברי ערבי הזה...

אני לפחות משתמשת בשל שלמה אלון, זה בטח שונה אצל כל אחד... אבל יש בעיה עם המילון הספציפי הזה, והוא - כשאת מחפשת מילה במילון, הוא לא יצרף את המילים המוצרכות. נגיד, במקום שיהיה רשום בפירוש قام ب רשום רק قام, ואז לא יודעים איזו מילית מוצרכת מחפשים, או לא יודעים שצריכה להיות כזו. כל פעל כזה שאתם מוצאים שם (אם גם המילון שלכם כזה), חפשו גם איילון שנער או כל מילון ערבי עברי טוב שיש לכם. זה יחסוך לכם הרבה נקודות.

צטלע

New member
גם אנחנו משתמשים בשלמה אלון..

צודקת לגבי מה שאמרת. בנוסף החיסרון הוא שאם לא מכירים את המילה אפשר באמת לטעות, כי יש מילים בשפה שמשתמשים בהם לתיאור משהו מדויק, וזה לאו דווקא מתאים. למשל לפועל ערך, יש כמה אופציות וכל דבר מתאים למשהו ספיציפי. אז יש לזה קצת חסרונות.. בגלל זה אני חושבת שצריך ללמוד להכיר את המילים :) אבל הוא מילון טוב כי יש בו לפחות מקורות ואתה ישר שולף מילים

Bloodless

New member
נכון.

חוץ מזה, אותה מורה שנתנה לי כמה שיעורי רענון בספרותית לקראת הבחינה היא גם בודקת בחינות בגרות. היא טוענת שהרבה תלמידים פשוט מתבלבלים בניקוד של העברית ובוחרים במילים הלא נכונות. צריך לדעת להשתמש במילון הזה מאוד בזהירות.

צטלע

New member
../images/Emo45.gif

בנוסף גם לפעמים יש מילים שצריך להכיר שהן מתאימות רק לדבר מסויים. נגיד לפועל ערך. למרות שאני חושבת שבשלמה אלון כן ציינו בדיוק כל פועל למה מתאים.. יש הרבה פעלים שזה בעיה כי אתה לא מכיר את הדקויות הקטנות האלה בשפה. אבל הוא מילון טוב כי יש בו מקורות וישר שולפים מילה לפי העברית :)

צטלע

New member
אחלה, זה בדיוק מה שחשבתי. :)

אני אלמד את המילים עצמן, לא לכתוב מדויק, אלא להכיר באופן כללי. וגם אני בודקת בד"כ בזה של שלמה אלון.. מה שאין בודקת בשרוני כמובן.

למעלה