תרגיל סיכום - ברוכסון

chayahd99

New member
../images/Emo180.gif תרגיל סיכום - ברוכסון ../images/Emo180.gif

שלום לכולם
יש לי כמה שאלות לגבי התרגיל המסכם של פרופ' ברוכסון בקורס "מבוא לאיתור ומיומנויות מידע". אשמח אם מישהו ידע לעזור לי.
בחלק הראשון שאלה 2, יש לתת את מספר הספר בספריית הקונגרס. האם זהו המספר שמצוין כ - LC Control Number או שזהו המספר המכונה - CALL NUMBER
בחלק הראשון שאלה 4, יש לחפש את המילה ירושלים במנועי החיפוש. האם יש לחפש את המילה בעברית או באנגלית
האם יש לחפש במדריך אתרים או במנוע חיפוש (לכל אחד מהשלושה יש את שני האפשרויות)
בחלק ראשון שאלה 5, אני מניחה שצריך לחפש את המונחים באנגלית מכיון שאין אף תוצאה בעברית. השאלה היא לגבי כריסטיאן דיור, יש יותר מספר אחד עליו, האם אני צריכה לפרט על כל אחד מהספרים (זה יוצא די הרבה)
בחלק השני שאלה 8 חסרה או שאני מדמיינת
זהו לבינתיים, אני אמשיך לעבוד ונראה איזה עוד שאלות יצוצו...
מראש על העזרה

chayahd99

New member
הלו - מישהו בבית ../images/Emo35.gif

אין לאף אחד תשובה / הסבר / הסברון / משהו להגיד לחבר הנתון בצרה
טוב, צודקים, זו לא ממש צרה, בטח לא בקנה מידה של הצרות היומיומיות ששומעים בחדשות, ובכ"ז...

g i g o

New member
תשובה ומשהו על החברים לפורום

א. תשובה - פרופ' ברוכסון מחפשת לראות שאנו מבינים את העקרונות וכי ביקרנו במקומות הרלוונטיים. פחות מעניין אותה לדעת אם נתת מספר דיואי או מספר lc של הספר (מה גם, שברגע שהגעת לתשובה במאגר הנכון זה המספר שיש וזהו). הדבר נכון גם לירושלים (באנגלית/גרוזינית/שבדית) וגם לדיור (בטח באנגלית). בעיקר מצפים לראות שיקול דעת. לא מצאת משהו ? תכתבי מה עשית ועדיין לא מצאת ואיזה פתרון היית נותנת ללקוח לדוגמא. בסוף מוצאים מה שצריך, רק שזו עבודה מייגעת לעתים ורובה עוד ממתין לי לאוגוסט... ב. באשר לחברים פה - מזה כשבוע שאני מתחנן לחומר לבחינה של גולדשמיט. זה לא רק אני. יש קבוצה של תלמידים שממתינה למענה לבקשה הזו וכלום. נאדא. אין אפילו תגובה. רבותי, זו בדיוק מטרת הפורום. חשבתי שאחת ממעלות המחלקה היא שתופעת ה"אדם לאדם זאב" שמאפיינת מחלקות אחרות נעדרת ממנה. חבל.

chenie

New member
חיפושי מידע מקוונים-גולדשמיט

עשיתי את הקורס בשנה שעברה,יש לציין שלפני הקורס לא ידעתי דיאלוג וגם לא אחרי הקורס.. פשוט ישנתי 4 שעות כל בוקר רביעי... לא זכור לי שהיו מצגות ואם היו אז לא הייתה לנו גישה אליהם,לא שהבנתי דבר או חצי דבר ממה שנאמר שם. למבחן איכשהו למדתי ואת העבודה הענקית עשיתי עם מישהי (הדבר היחיד שאני תרמתי היה השער..)וזה מה שהציל אותי. אבל בגלל שאני זוכרת איזה סיוט זה היה אז עשיתי חיפוש יסודי במחשב שלי ומצאתי סיכומון קטן.זה לא הרבה אבל מקווה שיעזור למישהו.. בהצלחה רבה! ועוד הערה: ידוע שיש אנשים שרק לוקחים ולא נותנים,אני משתדלת לעזור כמה שאפשר בעזרת טיפים מנסיוני וגם חומר כמובן. אבל לא צריך להסחף,אדם לאדם זאב וכו'. ככה זה בכל חברה. צריך פשוט לדעת עם מי להתחבר.. ושוב בהצלחה..

tulie

New member
אבל לפעמים אין

לא בטוח שכל מה שמבקשים נמצא אצל התלמידים האחרים. אני לא מאמינה שאנשים קראו את הבקשה ואמרו שהם מעדיפים לא לתת לך את החומר. אני מניחה שאו שלא מסתובבים פה האנשים המתאימים לבקשה שלך או שהאנשים הטובים שכן בפורום לא מצאו את החומר אצלם. למשל מבחנים לא כולם שומרים.

g i g o

New member
תודה לחני והבהרה../images/Emo51.gif

תודה לחני על החומר. גם אם אין חומר אפשר להעלות קריאת כיוון - להגיד שלמדתי אבל אין לי את החומר, למדתי אבל יש לי חומר לא משהו, למדתי ואני אנסה לחפש, לא למדתי אבל שמעתי שבספרייה יש סיכומים. משהו. הבעת מורת הרוח שלי נבעה דווקא כיוון שלפחות עד כה עזרנו ונעזרנו בפורום. בריאות ואושר.

למעלה