מזגן

• פותח הנושא Gmai
  • פורסם בתאריך

Gmai

New member
../images/Emo181.gifמזגן

בדירה בת 2 חדרים, אך גדולה יחסית ל 2 חדרים (כ 85 מטר מרובע), יש מזגן מרכזי (אני חושב שכך קוראים לו...) בסלון יש את קופסת השליטה שממנה מדליקים/מכבים/קובעים טמפרטורה של המזגן, כמו כן בסלון יש פתח יציאת אוויר המזגן (מלבן רישתי), ובכל חדר (מטבח, חדר שינה, שירותים, אמבטיה וכו') יש בתיקרה עיגול/מלבן שממנו יוצא המיזוג. כלומר, בהפעלת המזגן - כל הדירה ממוזגת, אני חושב שקוראים לזה מזגן מרכזי, אני צודק ? ובכל מקרה, השאלה שלי היא כפולה
: 1. אין שום חוברת הפעלה / תיעוד, ואין את מי לשאול - כיצד אני יכול לדעת כמה כוחות סוס יש למזגן הזה ? 2. לצורך החישוב, נניח שיש לו 3 כוחות סוס, אני אני מתרגם את זה לעלות שימוש במזגן לשעה ? (נניח שעלות קוט"ש הוא חצי שקל לשעה) תודה !!!

מאגר

New member
כ-2.25 ש"ח לשעת עבודה של המזגן

את גודלו של המזגן ניתן לקרוא על הלוחית המחוברת לארגז המנוע שם תמצא את כל נתוני מהזגן או בחידה הפנימית. שיהיה בהצלחה דורון ט

Gmai

New member
WOW...

2.25 ש"ח לשעה, כהמזגן דולק כמעט תמיד - זה יוצא המון כסף...
אגב, אשמח לדעת כיצד הגעת לסכום הזה, לא חייבים לדעת את כוח המזגן בשביל החישוב ? ומהי בבקשה היחידה הפנימית/היכן נמצאת ?

מאגר

New member
עשית את החישוב לפי מזגן של 3 כ"ס

כפי שאתה כתבתה אך קבל תיקון קטן למחיר כ-1.1 שקל לשעה. 3 כ"ס כפול 754W שווה 2,262W מכאן שהוא צורך 2.2KW/H ממחיר ה-KW/H הוא כ- 50 אגורות כפול 2.2 שווה 1.1 שקל לשעת עבודה רצופה. אך יש לזכור הכוונה לשעת עבודה של הקומפרסור ולא של המפוח. אז שיהיה בהצלחה דורון ט

Gmai

New member
../images/Emo51.gif רבה, שאלונת אחרונה :

1. אני מבין שהמרה של כ"ס ל W היא הכפלה ב 754 ? מדוע ? 2. "אך יש לזכור הכוונה לשעת עבודה של הקומפרסור ולא של המפוח", כלומר, אם הקומפרסור עובד רק מחצית מהזמן, אז גם התשלום יורד לחצי ? (55אגורות) ? תודה תודה !

מאגר

New member
בערך זה לא לגמרי מדוייק יש לזה את

החישוב של שני המאוררים גם החיצוני וגם הפנימי.

Gmai

New member
רגע, מאגר................

1. מדוע כל הכפלת כל כ"ס ב 754 וואט ? לא הבנתי... 2. אתה מתכוון שהמאווררים פועלים, ולכן גם הם צורכים חשמל, ולכן להוריד לחצי זה לא יהיה מדוייק ? אם כן - אז כיצד אפשר לחשב בדיוק טוב יותר ?

מאגר

New member
מאחר וזה תלוי בגורמים נוספים כמו:

מזג האויר בחוץ, מרחק המעבה מהמאייד, טמפרטורת החדר, הטמפרטורה המכוונת בטרמוסטט של המזגן, ואם יש חללי משנה לאותו חדר בו עובד המזגן כמו פרוזדורים הול וכו'. מכל הסיבות האלה לא ניתן לקבל עלות עבודה של מזגן מדוייקת אלא ע"י מדידה נקודתית של הצריכה.

Gmai

New member
הממממממממממ....

אם אני אקח כל כוח סוס ואכפיל ב 750W את התוצאה אכפיל ב 50 אגורות לקוט"ש, ואוריד 30% מהמחיר הסופי (מכיוון שהמנוע לא עובד כל הזמן) - זו תהיה הערכה מספיק טובה לדעתך ?

מאגר

New member
אתה שואל שאלה קשה אם אתה רוצה

להרגיש או לחשוב שאתה משלם מעט אז תוריד 60% אם אתה רוצה לדעת כמה אתה משלם תנסה לעשות רישום של שעותה עבודה של המזגן לפי מונה החשמל שלך. בכל מקרה לא הבנתי לשם מה כל התחשיבים האלה גם בשביל תענוג משלמים ובשביל נוחות עד כמה וכמה. שיהיה לך יום טוב דורון ט

Gmai

New member
למה קשה ?

אני רוצה להשתמש בכללי אצבע, כדי להעריך פחות או יותר מה העלות לשעה, מבלי למדוד בצורה מדוייקת. לפי החישובים שלך, העלות לשעה היא 1.1 ש"ח - את זה אתה חישבת, ואני מניח שזה נכון. בהנחה שהמדחס פועל כל הזמן, אשלח 1.1 ש"ח לשעה. אך מכיוון שהמדחס לא פועל כל הזמן, העלות בפועל נמוכה יותר - לא ? לכן מבלי להכנס לדקדוקים, השאלה היא האם ניתן להעריך ככלל אצבע, כמה זמן פחות או יותר המדחס פועל, 90% מהזמן ? 50% ? 20% ? 10% ? אני יודע שזה תלוי בפרמטרים שונים, אבל הערכה כללית... אם נניח תאמר שהוא (ככלל אצבע) פועל בערך 70% מהזמן, אז מהעלות של 1.1 ש"ח, אני אוריד 30%...

doram44

New member
הי מאחר ואני לא חשמלאית

ויש שם עניין של קבוע וחשוב מורכב, אני נוהגת להקל על ידי זה שאני מחשבת כול כוח סוס לקילוואט שזה 1000 וואט. אשמח שוב לקבל הסבר מדוייק יותר כדי לציין את זה בכיתה... לתלמידים שלי שאינם אנשי חישוב אלא אדריכלים לעתיד.. אני מדגישה בכיתה שזה עבודה לאנשי מקצוע בלבד! אבל כדאי שיבינו.

Gmai

New member
איזה קבוע מורכב ? מדוע 1000 ?

הרי צריך אפיו לחשב עם פחות מ 753, מכיוון שהמדחס לא עובד כל הזמן...

למעלה