ציטוטי מופת לא מתורגמים

• פותח הנושא t@li
  • פורסם בתאריך

t@li

New member
../images/Emo181.gif ציטוטי מופת לא מתורגמים

התשובה המוחצת למשחק של המממ - ציטוטי מופת אמיתיים, באדיבות הבגרות בספרות. 1. הכוכבים רימו אותי, היה חלום - אך גם הוא עבר; 2. אבי, פתאם, מכל החדרים יצא למרחקיו המוזרים. 3. חבצלת אותי הכירה. ובבוקר אותי העירה. ובכל זאת אהבתי אותך. 4. כשצלצלת רעד קולך ואני ידעתי שאני אבל בגללך 5. והאיילה עלתה על גג ביתי והיתה שרה לי את שיר אהבתי (השירים מסודרים לפי סדר קושי עולה, זהירות
)

ֹDaysleeper

New member
אכן ציטוטי מופת..

2 נראה מוכר נורא, אבל אין לי מושג. 4. לשיר קוראים "כשצלצלת רעד קולך", אם אני לא טועה. לא זוכרת מי המחבר. אני רק זוכרת שעשינו בכיתה השוואה בין השיר הזה לשיר "כבר עכשיו" של ירמי קפלן. בהצלחה בבגרות..

t@li

New member
1/2 ../images/Emo127.gif

אני רק אמר שהשם שלו קשור קצת לשמן זית.

ֹDaysleeper

New member
../images/Emo12.gif

וואלה אין לי כוח לנסות לחשוב על זה... ואגב כשאמרתי 2 התכוונתי ל 1..ביאליק. את 2 אני בכלל לא מכירה.

t@li

New member
את לא חייבת ../images/Emo3.gif

וזה באמת קשה, לא ציפיתי שאנשים ידעו
(חוץ מתלמידי יב משועממים קשות, כמוני.)

ֹDaysleeper

New member
../images/Emo6.gif

את יכולה להתנחם (או אולי לא..) בכך שתוך שנתיים שלוש תשכחי הכל.

sacrament

New member
אוי!!!! אני יודעת את 1

ביאליק- הכניסיני תחת כנפך זה באמת שיר מופת! ואגב, ידיד שלי ממגמת פיזיקה עשה לזה שינוי כדי שזה יהיה שיר בפיזיקה. זה יצא הדבר הכי קורע בעולם!

t@li

New member
../images/Emo127.gif

שירי מופת או מה?! ואפשר לראות את השיר הזה? נשמע מצחיק
(כן, גם אני פיזיקאית בהכחשה)

sacrament

New member
טוב...אני אשים לך בית אחד מהשיר

כי עלולים לגנוב לו את הזכויות על השיר...
"החלקיקים רימו אותי היה לי קָבַּל אך גם הוא נוכל עתה, אין לי כלום בעולם אין לי פוטנציאל..." כל הזכויות שמורות לאמיר למי שלא הבין...חלקיקים, קבל ופוטנציאל אלו מושגים שקשורים לפיזיקה-חשמל. בכל אופן, כששומעים את כל השיר זה נורא מצחיק.

TJSBZ

New member
טוב אני אעזור לכם קצת

צריך להיות זקנים כמוני כדי לזהות את חלקם... 1. הכניסיני תחת כנפך של ביאליק. 2. אבי של יהודה עמיחי. 4. כשצלצלת רעד קולך של נתן זך. 5. של לאה גולדברג, אם זכרוני משרתני נכון, אבל לא זוכרת את שמו..

t@li

New member
../images/Emo127.gif../images/Emo127.gif../images/Emo127.gif../images/Emo128.gif

1,2,4 נכונים, 5 לא.

t@li

New member
../images/Emo12.gif צודק, טעות, טעיתי, טועים.

עם זאת זה מאוד מאוד דומה. מישהו יודע?

t@li

New member
../images/Emo181.gif רמזים ל-3 ו5

השורות הפותחות: 3. כי מרב שאהבתי אותך לא יכלתי לומר לך. לא יכלתי לומר לך מרב שאהבתי אותך. מרב שאהבתי אותך. 5. וכל העופות היו בגני וכל החיות היו בגני וכלן שרו את מר אהבתי

t@li

New member
../images/Emo26.gif פתרונות

3 - בעיות אישיות / דוד אבידן 5 - מפלצת האיילה / יונה וולך

למעלה