אחים, אחים - אבל האם כולנו שווים?

maiky17

New member
../images/Emo182.gifאחים, אחים - אבל האם כולנו שווים?

האם אי פעם חוויתם אפלייה בין אחים בביתכם? האם ההורים שלכם אי פעם העדיפו אח אחד על פני אחר? האם אתם הייתם אלה שנפגעו כתוצאה מכך? האם אי פעם שמתם לב שהאפלייה הייתה לטובתכם? מה עשיתם במקרה כזה? אשמח לשמוע
[הסיבה לכך שאני כותבת על כך היא שאתמול חוויתי מצב לא נעים שכזה. אנחנו שני אחים ואחות, ואבי מבלה יותר עם האחים שלי מתוך מחשבה תמימה שאני לא מעוניינת לבלות איתו. הוא חשב שאני מעדיפה להיות עם חברים או לבד, ושאני לא צריכה אותו בכלל. הקש ששבר את גב הגמל היה כשאתמול הוא קנה שלושה כרטיסים למשחק כדורסל - לו ולשני האחים שלי. אני אפילו לא נלקחתי בחשבון. אז כשהם חזרו מהמשחק ישבתי איתו, שאלתי אותו אם הוא נהנה במשחק והסברתי לו שגם אם לפעמים או אולי גם בדרך כלל אני צריכה את הפרטיות שלי, כל אדם צריך תשומת לב ובמיוחד מההורים שלו. אין לי שום ספק בכך שהוא אוהב אותי, אבל תמיד כיף לראות את זה].

../images/Emo20.gifאפליות../images/Emo20.gif

אצלי ההורים תמיד טענו שאצלם כולם שווים, אבל בפועל מה ששמעתי תמיד זה כמה X טובה בהכל! תמיד דיברו עליה כשדיברו עם אחרים, תמיד היא הייתה ועודנה האישיו... אבל אם תשאלי את ההורים שלי, הם יגידו שזה לא נכון בכלל אבל עובדה שאני לא היחידה שמרגישה ככה.

happy00

New member
מה את לא היחידה שמרגישה?

ש-X הכי טובה, או שמישהו אחר יותר טוב? (אולי גם X מרגישה שההורים חושבים שמישהו אחר יותר טוב)?

אני לא היחידה שמרגישה שהיא מעודפת יותר

בשיחה שהייתה לי איתה היא טענה שתמיד היא חשבה שמעדיפים אותנו ולא אותה, אבל זה לדעתי היה סתם לתת הרגשה טובה.

happy00

New member
אולי הוא פשוט חשב שמשחק כדורסל זה ענין לבנים

ובכלל, יתכן שהוא יותר מרגיש נושאים משותפים עם האחים שלך כי הם בנים והוא עושה איתם "דברים של בנים". טוב שדיברת איתו. אני מציעה שתציעי לו ישירות לעשות משהו ביחד, ואפילו תציעי לו מה לעשות. לא כל האבות יודעים מה הם יכולים לעשות עם בתם המתבגרת. חשבת אולי שיש דברים שרק את עושה עם אמא שלך (ולא האחים שלך) כי אלו דברים של בנות?

maiky17

New member
../images/Emo182.gifאני מבלה הרבה עם אמא שלי

פעם בכמה זמן אנחנו יוצאות לתערוכות ואז יושבות לאכול איפשהו
ואז עושים גם קניות ושטויות.

maiky17

New member
../images/Emo182.gifנכון../images/Emo13.gif

סתם לא נעים להרגיש בחוץ.

sweet148

New member
יש דברים ויש דברים.

יש תחומים שהם דואגים יותר לאחי,או יותר לי. תלוי,לימודים וזה זה שווה בשווה. ולא יודעת לא זכור לי שיש אפליות ואם יש,אני לא שמתי לב..

אני פעם הרגשתי ככה..

היחסים שלי עם אמא שלי לא תמיד היו על קו האושר, היינו רבות המון ועם השנים, התחלתי להעריך אותה יותר וגם להביע את זה.. תמיד אני מתנפלת עליה עם נשיקות וחיבוקים ובהתחלה היא קיבלה את זה אבל אח"כ התחלתי להציף אותה ואז כתוצאה לרוב היא היתה מסרבת אבל כשאחותי לדוגמא ניגשת אליה אז היא מקבלת את החיבה שלה בהתחלה הרגשתי עם זה ממש רע שיש פה אפליה בנינו אבל עם הזמן הבנתי ש.. אני פשוט קרציה מדיי
וכשאומרים לא זה לא
אבל לא, אני חייבת להציק עד שמגיעה הצרחה
אני מסכימה עם happy, יכול להיות שהם חשבו שזה משהו שלא יעניין אותך.. אני בטוחה שאמא לא שואלת את הבנים אם בא להם להסתובב שעות בחנויות של בנות

maiky17

New member
../images/Emo182.gif../images/Emo6.gif

היא דווקא כן גוררת אותם להסתובב איתנו

למעלה