מרק גולש והמון ירקות גריסים ושעועית
מרק גולש וירקות בתוספת שעועית וגריסים מקור:פירגה המרק מכיל שפע ירקות ובשר גולש. הכל חתוך לקוביות קטנות וזה עושה את ההבדל למרק סמיך ואיכותי יום לפני הכנת המרק משרים בהרבה מים בסיר של המרק (סיר גדול) 4\1 כוס שעועית לבנה ו-4\1 כוס גריסי פנינה. למחרת מסננים ושוטפים. מכניסים לסיר כף אחת שמן וגם: 300 גרם בשר לגולש חתוך לקוביות קטנות, שעועית וגריסים – ערבוב מהיר כדקה. וממלאים חצי סיר בירקות מכל הסוגים: 2 בצלים,גזרים, קישואים,כרובית,כרוב,תפוחי אדמה,שורשי ירקות ירק טרי: סלרי,פטרוזיליה,שמיר. מוסיפים מים מלוא הסיר. מתבלים במעט מלח והרבה פלפל שחור. לא שמה הרבה מלח,כי בסוף אני מתבלת באבקת מרק עוף. מרתיחים ומנמיכים את הלהבה להכי הכי קטנה שוכחים מהמרק ל-3 או 4 שעות . הסיר מכוסה. בסוף בסוף לפני שסוגרים את הלהבה מוסיפים 2 כפות גדושות מרק עוף. טועמים ומשפרים טעם. את הקישואים חותכים לאורך בצורת צלב ואחר כך לריבועים את תפוחי האדמה חותכים לפרוסות עבות ואחר כך לריבועים. תהנו