כמה גשם ירד בלילה ,בואו נשרשר מרקים

../images/Emo182.gifכמה גשם ירד בלילה ,בואו נשרשר מרקים

מתחשק לי להכין היום מרק ירקות עשיר. בואו לשרשר איתי פה מתכונים למרק אפשר גם תמונות
 
מרק בטטות ושעועית

מרק בטטות החומרים 2-3 בטטות קלופות וחתוכות לקוביות 1 בצל יבש 4-5 עגבניות חתוכות לקוביות 3 פלפלים אדומים חתוכים חצי כרובית מופרדת לפרחים 3 גזרים חתוכים שום (כמות לפי הטעם) כנף הודו אחת או כמה כנפים של עוף (או פולקע או שוק - מה שבא לכם) מים כדי כיסוי 2 קופסאות שימורים של שעועית ברוטב עגבניות זה הבסיס- ניתן לגוון עם ירקות נוספים ותבלינים נוספים. ההכנה- שמים את הירקות בסיר ומטגנים מעט בשמן מוסיפים את הכנף הודו וממשיכים לערבב מעט. מוסיפים מים ומרתיחים. מוסיפים את השעועית, מרתיחים שוב, מנמיכים אש, מכסים חלקית ומבשלים עד שהבטטות רכות.מועכים טיפה את הירקות במועך פירה. לפזר מלמעלה בצל ירוק קצוץ ואז להגיש חם, אפשר עם קרוטונים ולמי שלא שומר כשרות - אפשר לפזר מעט גבנ"צ למעלה.
 

litzuf

New member
מרק אפונה

מרק אפונה מצרכים 1-2 בטטה 1-2 תפו"א 1-2 בצל (תלוי בגדלים שלהם) חבילת אפונה קפואה (של סנפרוסט) 4 שיני שום שמן ותבלינים אופן ההכנה חותכים את הבצל, תפו"א והבטטות לרבעים ומטגנים קלות, מוסיפים את האפונה (עדיף שתהיה מופשרת) ומטגנים עוד קצת. מכסים במים ושמים תבלינים: מלח, פלפל, פפריקה מתוקה, קינמון, אגוז מוסקט, קארי ומה שבא, מקלפים את שיני השום ומכניסים. משאירים להתבשל עד שמרגישים שהבטטות ותפןחי האדמה רכים. מכבים את האש וטוחנים את המרק. אם יוצא סמיך מדי אפשר להוסיף מים.
 

pirge

New member
מרק חורף ירקות עוף וורניקס בתפוחי אדמה

מרק ירקות ועוף עם ורינקס תפוחי אדמה מאת:פירגה צלחת מהבילה של מרק ירקות עם עוף וורוניקס מחזירים אותנו רחוק לעבר הילדות. בתוך סיר גדול שמים: צרור פטרוזיליה עם שורש עלי סלרי שורש סלרי בצל קצוץ 3 קישואים קוביות 4 גזרים - קוביות חתיכה דלעת קוביות 4 תפוחי אדמה בקוביות 3 בטטות -לרבעים לצבע אדום---קופסה רסק עגבניות קטנה – אפשר להכין בלי רסק ובלי הסוכר מלח/מרק עוף ופלפל לטעם – אני לא שמה תיבול אחר-שאלה של טעם סוכר בערך כפית או יותר לטעם. עוף: חלקי עוף טעים ומומלץ עם גרונות בשרניים או גבים קולפים וחותכים את הירקות - ירקות שורש אפשר לזרוק אם לא אוהבים-אבל הטעם נשאר במרק מוסיפים רסק עגבניות מתבלים במלח ופלפל ומעט סוכר ומבשלים עד שהירקות רכים טועמים ומשפרים טעם. ורניקס: שמים בקערה: 3 כוסות קמח רגיל כוס מים חמים ביצה מלח לטעם מלית: "פירה" תפוחי אדמה מתובלים במלח ופלפל- אפשר להוסיף בצל מטוגן לשים בקערה את הקמח וליצור גומה להוסיף ביצה ומלח ותוך כדי ערבוב להוסיף מים חמים ללוש לבצק חלק ואחיד ונוח ללישה מקמחים משטח עבודה מרדדים בעזרת מערוך מקומח לעלה דק חותכים ריבועים או עיגולים שמים במרכז מלית מקפלים ומהדקים היטב שלא יפתחו בבישול מבשלים במים רותחים עד שצפים. מסננים תהנו
 

pirge

New member
מרק גולש והמון ירקות גריסים ושעועית

מרק גולש וירקות בתוספת שעועית וגריסים מקור:פירגה המרק מכיל שפע ירקות ובשר גולש. הכל חתוך לקוביות קטנות וזה עושה את ההבדל למרק סמיך ואיכותי יום לפני הכנת המרק משרים בהרבה מים בסיר של המרק (סיר גדול) 4\1 כוס שעועית לבנה ו-4\1 כוס גריסי פנינה. למחרת מסננים ושוטפים. מכניסים לסיר כף אחת שמן וגם: 300 גרם בשר לגולש חתוך לקוביות קטנות, שעועית וגריסים – ערבוב מהיר כדקה. וממלאים חצי סיר בירקות מכל הסוגים: 2 בצלים,גזרים, קישואים,כרובית,כרוב,תפוחי אדמה,שורשי ירקות ירק טרי: סלרי,פטרוזיליה,שמיר. מוסיפים מים מלוא הסיר. מתבלים במעט מלח והרבה פלפל שחור. לא שמה הרבה מלח,כי בסוף אני מתבלת באבקת מרק עוף. מרתיחים ומנמיכים את הלהבה להכי הכי קטנה שוכחים מהמרק ל-3 או 4 שעות . הסיר מכוסה. בסוף בסוף לפני שסוגרים את הלהבה מוסיפים 2 כפות גדושות מרק עוף. טועמים ומשפרים טעם. את הקישואים חותכים לאורך בצורת צלב ואחר כך לריבועים את תפוחי האדמה חותכים לפרוסות עבות ואחר כך לריבועים. תהנו
 

raya

Well-known member
מרק תפוחי אדמה ........ ראשית ברכות לפורום במתכונתו החדשה! אני מצרפת קישור למרק שמצאתי בפורום השכן. הכנתי היום והיה טעים! במקום פפריקה הונגרית שמתי פפריקה מתוקה, פרט לכך לא עשיתי שינויים מהותים במתכון. רעיה http://community.walla.co.il/?w=/303/1036/12323507
 
אין על מרק עגבניות עם אורז

לוקחים קופסא גדולה של רסק עגבניות 4 כוסות מים מתבלנים בכל מיני תבלנים שאוהבים שמים שתי כוסות אורז ובתיאבון
 
מרק תירס ../images/Emo188.gif

מצרכים בצל גדול חתוך קצוץ דק חצי כפית שום כתוש קופסאת שימורים של תירס ( גרם 550 ) * אני מעדיפה את אלו שלא ארוזים בוואקום כך הם יוצאים רכים יותר ויש בהם יותר נוזלים . כוס ציר עוף 2 כוסות מים רותחים כ – 1/3 כוס סויה פלפל שחור ביצה לקישוט בצל ירוק מטגנים בסיר את הבצל הקצוץ עד שמזהיב , מוסיפים את השום הכתוש וממתינים עוד חצי דקה. שופכים את קופסאת השימורים לסיר כולל הנוזלים ומביאים לרתיחה. אחרי כ10 דקות מוסיפים את ציר העוף , והמים הרותחים . מבשלים כרבע שעה על אש בינונית . בשלב זה מוסיפים את הסויה, והפלפל השחור, לפי הטעם . בינתיים טורפים ביצה בכלי ומזליפים הישר לסיר המרק על ידי מזלג.
 
למעלה