קורס נהיגה מונעת

SimplyMe1

New member
../images/Emo182.gifקורס נהיגה מונעת../images/Emo182.gif

האם אפשר לבחור לעשות קורס כזה,או שאני 'צריכה' להישלח עליו בעקבות עבירות(מה שאין לי)? צריך לשלם כסף דרך מ.מ.ס.י? קצת פרטים על הקורס באופן כללי מאוד יעזרו לי.. ול-isra533 ,קראתי בתמציתיות את המאמר שנתת לי,הוא בעיקר מתייחס לנהיגה מסוכנת אצל צעירים,נהיגה המונעת מתחרותיות,תחושת כוח ובטחון עצמי מאוד מופרז בתור נהג צעיר.. אני אומנם נהגת צעירה(כאמור בהודעה הקודמת-3 שנים),אבל לא נוהגת כאילו הכביש שלי(כפי שנוהגים הרבה נהגים צעירים).

Hachi

New member
היום סיימתי את הקורס

יש אפשרות גם להרשם על דעת עצמך ללא עבירות ובלי להיות נהגת של 3 שנות רשיון שזה מה שאני . תפני למכללה למינהל הם יפנו אותך

SimplyMe1

New member
תודה.באילו ערים ניתן לעבור קורס?

אני לא מעוניינת לנסוע עד ראשל"צ..

isra533

New member
אם את מתענינת

בקורס לנהיגה מונעת והרצון לשפר את נהיגתך מגיעה לך כל הכבוד. מענין לשמוע מה הסיבות שהביאו אותך לרצות להגיע לקורס לנהיגה מונעת?

SimplyMe1

New member
כמו שכתבת-שיפור יכולות הנהיגה

מצד אחד אבא שלי נותן לי את האוטו,מצד שני רוצה שאעבור את הקורס.. אז אם הוא יכול להועיל ולתרום לי קצת,למה לא בעצם?:) מודה שזה לא הגיע 100 אחוז ממני;)אבל השתכנעתי שזה ישפר וילמד לעתיד,ולכן אני מתעניינת בקורס. אם יש לך מושג באילו ערים במרכז הארץ אפשר לעשות,אז תרשום בבקשה

isra533

New member
ממליץ מנסיון

אני ממליץ בחום על חברת אלטרנטיבי לנהיגה מתקדמת http://www.alternativi.com/ החברה ממוקמת בכפר סבא עם צוות אנשים שיעשו את הכל בזמן הקצר כדי להביא לשינוי תפיסה ולנהיגה בטוחה.

wil

New member
הקורסים התיאורטיים האלו

לא יתרמו לך שום דבר, בהנחה שאתה יודע את חוקי התנועה ברמה מספיקה כדי לעבוד מבחן תיאוריה אם יבקשו ממך ללא התראה. (לא כולל השאלות הדביליות על כמה מטרים לפני מסילת רכבת וכו') אם אתה רוצה לשפר את רמת הנהיגה שלך מומלץ לקחת קורס "נהיגה מתקדמת" שהינו קורס מעשי (בחלקו) בו מתנסים במצבי קיצון שונים (החלקות, בלימה חריפה וכו') בתנאים מבוקרים עם מדריך. יש להגיע עם רכב, רצוי עם הרכב בו אתה נוהג בד"כ.

SimplyMe1

New member
התבטאתי כבת...:)

אני שומעת דעות חלוקות לגבי הקורס הזה,מצד אחד שהוא לא יוסיף לי כי הוא תאורטי מדי ולא מחדש מבחינת מצבים בכביש,חשיבה קדימה והתנהגות אינסטינקטיבית,ומצד שני שהוא יכול "לשדרג" מעט את ההתייחסות שלי לנהיגה במצבי לחץ.. השאלה אם זה לא בזבוז זמן וכסף לעבור שוב את מה שקשור לתמרורים וכו'.. כמה עולה קורס נהיגה מתקדמת? תודה

wil

New member
התשובה זהה לשני המינים

גם בנים וגם בנות יפיקו תועלת, לדעתי, מקורס נהיגה מתקדמת. יש קורסים מכל מיני סוגים, הבסיסיים הם של חצי יום בעלות של כמה מאות שקלים, יש גם קורסים של יום שלם בעלות של קצת יותר מאות שקלי (600-800) ויש גם אפשרות להדרכה אישית 1:1 עם נהג מקצועי, זה עולה משהו כמו אלפיה ליום. כל הקורסים הנ"ל הם של מקומות פרטיים ("מסלולים", "אלטרנתיבי", וכו') ולא קשורים למשרד הרישוי. השיעמומון של משרד הרישוי הוא מיותר, במיוחד למי שעשה לא מזמן תיאוריה בהצלחה. אין לו שום ערך בהתמודדות עם מצבי קיצון בכביש.

SimplyMe1

New member
יש מחקרים סטטיסטיים

שמוכיחים שמי שעבר קורס נהיגה מתקדמת(כאן או בעולם),ידע להגיב טוב יותר במצבי קיצון כמו החלקה למשל? זה באמת מעניין אותי..

shahar16i

New member
נצלש

נהג צבאי חייב לעשות קורס נהיגה מונעת עד כשנה מתאריך הוצאת הרשיון כדי להמשיך ולהחזיקו בתוקף. האם הקורס הנ"ל שעובר נהג צבאי תקף באזרחות?

למעלה