שאלה-שיבולת שועל

SimplyMe1

New member
../images/Emo182.gifשאלה-שיבולת שועל

האם יש הבדלים בערכים התזונתיים בין שיבולת שועל מקוואקר לבין ש"ש מסובין?
 

אלי ו.

New member
בלבלת מונחים

סובין = המעטפת של הדגן, יש סובין חיטה, סובין תירס סובין שיבולת שועל וכן הלאה. הסובין מורכב בעיקר מסיבים תזונתיים. שיבולת שועל - באנגלית Oat Meal, חברה מסחרית אמריקאית בשם Quaker (מבטאים קווייקר, שם של זרם בנצרות) מכרה שיבולת שועל ומוצריה ובישראל יש המכנים בטעות כל שיבולת שועל בשם המסחרי "קוואקר". לקרוא לשיבולת שועל "קוואקר" זה כמו לקרוא לכל אופנוע "הונדה" ולכל מחשב IBM. עכשיו, מה השאלה?
 

SimplyMe1

New member
טוב לדעת

שאלתי את השאלה מהסיבה שבמחשבון קלורי מסוים,נמצאו שני ערכים שונים- שיבולת שועל-קוואקר. שיבולת שועל-סובין. בגלל זה הבדלתי ביניהם. אז אתה אומר שקוואקר זה רק שם של חברה? זה נטמע בשפה קצת יותר לעומק,אבל בסדר..תמיד לומדים דברים חדשים.
 

ננו9

New member
הלכת למחשבון של אולימפוס?

לפי דעתי הכוונה כאן היא לסוג הטחון של שיבולת השועל = סובין הסוג המלא של השיבולת בטח קרוי קוואקר. אני משתמש במלא...ולשים רק במים! לא עם חלב ואפילו אין צורך לבשל. להשרות 10 דקות וזה רך כמו **** (אין לי דוגמא טובה) ניתן להוסיף צימוקים ופירות יבשים. עתיר קלוריות טובות, יש גם חלבון והיציאות סדירות עמו תינוק בן שלושה חודשים (מצאתי דוגמא
)
 

SimplyMe1

New member
אכן אולימפוס

היום מדדתי 45 גרם(3 כפות,הכמות ענקית ואני לא מסיימת את הדייסה בכלל) שהם לפני בישול,מה לגבי הערכים הקלוריים? לא ממש הבנתי את ההגיון העומד מאחורי החלוקה ל-"לא מבושלת",ומבושלת,ומבחינה קלורית אכן יש הבדל גדול. לגבי צימוקים ופירות יבשים,אני מעדיפה אותם במקום אחר,ולא כתוספת קלורית בריאה בדייסה שלי. והוספתי מים וחלב1%,ככה שאם יש ערך קלורי מירבי מסוים זה רק מהשיבולת שועל עצמה..
 

SimplyMe1

New member
ערך קלורי במבושלת-25 ל45 גרם.

בלא מבושלת-174 לאותה כמות..
 

אלי ו.

New member
סתם שאלה

מ 45 גרם שיבולת שועל לא מבושלת, בערך כמה גרם יוצא אחרי הבישול. (רמז, כדי לבשל שיבולת שועל מוסיפים מים)
 
למעלה