שרשור טיפת חלב

גם שלנו ככה../images/Emo80.gif

שמעתי זוועות על טיפת חלב ואני מאוד מופתעת לטובה. האחיוות מאוד מעודדים הנקה וכל פעם אומרות ש"העקומות לא נכונות ולא רלוונטיות לתינוקות יונקים" ואין שום זכר לתמלים או עצות של פעם...

ועוד תמיכה בהנקה מכיוון שונה

היום בבוקר כשהבאתי את תום לגן החמיאו על כמה שמיכאל גדל, ושאלו אם אני מניקה. כשאמרתי שכן, אמרו כל הכבוד וכל גננת סיפרה עד מתי הניקה: זו עד 10 חודשים, זו עד שנה, זו עד שנה וחצי. סיפרתי שתום ינק עד שנתיים ושבע
ואחת הגננות סיפרה שבעלה ינק עד גיל 5!

מאיו

New member
הבוקר עברנו את החיסון של גיל שנה

אחרי שמיכל פתחה יפה את הפה ובלעה את הטיפות, היא ממש נרעדה מגועל. את הזריקה הראשונה צלחנו בצרחות קצרות, אחרי שהמחט הייתה בחוץ, כבר לא היה בכי. כשהאחות ניגשה עם המזרק השני, מיכל התחילה לבכות, אבל אחרי הזריקה כבר הסתובבה שם, פתחה ארונות ולא הפסיקה להשוויץ. עכשיו היא בגן, ואני מקווה שזה יעבור בשלום. האחות המופלאה שלנו אמרה שאני יכולה לנסות להפסיק להניק במשך הלילה אם אני רוצה, וכשאמרתי שמיכל לא שותה מספיק היא פשוט אמרה- אז תציעי לה לינוק כמה שיותר אחר הצהריים
אמנם עדיין לא הגענו לכסא תינוק, היא שוקלת 8.300, אבל לפחות שומרת על העקומה 'שלה'

שרוֹן

New member
אדום בטוסיק

שיגרת החלפת החיתולים לא השתנתה (ישר אחרי קקי), אני שמה לה משחה של וולדה מפעם לפעם, איוורור של שעה שעתיים ביום. היום השארתי אותה ארבע שעות חצי ערומה, ואין שיפור. אולי אכלתי משהו לא טוב, והקקי שורף לה?

מאמינקה

New member
משתמשת במגבונים?

תנסי להחליף פירמה, ואם לא עוזר - לנסות כמה ימים בכלל בלי.

rnati

New member
או לחילופין - החלפת חברת טיטולים?

לנו זה קרה עם האגיס האדומים.

שרוֹן

New member
משתמשת לפעמים במגבונים

ולפעמים שוטפת, מורחת לה משחה של וולדה, ועברנו מהאגיס לטיטולים. אני אעבור לשטיפה בלבד, ואני אארגן חבילת האגיס ונראה אם יש שיפור. אני לא מאמינה שזה החיתול, כי עברנו לטיטולים לפני חודש, ורק עכשיו הופיעו הנקודות האדומות. זה לא יכול להיות קשור לתזונה שלי (שרון חושבת שהיא שתתה יותר מידי יוגורט וחלב לאחרונה)?

sharonanat

New member
למרוח שמן תינוקות

תנסי למרוח לה שמן תינוקות (הסבתות גם ימליצו על שמן זית) לפני שאת מורחת את המשחה לתפרחת חיתולים. עדיף לשטוף במים ולא במגבונים (במגבונים יש מעט סבון שמייבש את העור וגורם לגירוי (מאוד לא טוב במקרה של תפרחת חיתולים)

שרוֹן

New member
נראה לי בעיה לשים שמן. מרגיש לי

שהעור צריך לנשום או מה. בעניין השטיפות, עברתי היום לשטיפות בלבד.

שרוֹן

New member
בעקבות כל הדיבורים פה על מגבונים-

שמתי לב שקניתי סוג אחר של מגבונים השבוע. דווקא הכי-כאילו-רכים-וטבעיים. משהו חדש של האגיס. נעיף. עם הילד הראשון, הייתי שוטפת לו את הטוסיק תחת כל ברז רענן. עם הילדה אני מפחדת שיעבור לה קקי קדימה ויגרום לה לזיהום בנרתיק או בדרכי השתן. זו הסיבה שאני מוצאת את עצמי מנקה לה רבות גם עם מגבונים. אני מגזימה?

תּמר

New member
לדעתי את מגזימה. למה?

א. כי מגבונים משאירים סבון על הגוף, נזק יותר בטוח מנזק משוער של אולי יעבור לה קקי ב. אף פעם אף פעם לא מגיע לה קקי לפות? אין לה אף פעם הצפה? ג. גם עם מגבונים אפשר להעביר קקי לפות ד. מים זה הכי טוב. תקפידי לא להעביר קקי קדימה, וכמובן לא להכניס את האצבעות לעומק הפות. אם זה מבחוץ, נראה לי שיש פחות חשש לזיהום. אם את חוששת, תחזיקי אותה מתחת לברז עם הפנים כלפי מעלה או קדימה. עוד אפשרות - לנגב עם צמר גפן טבול במים (שיטת צימעס, אאל"ט) פריחה יכולה להגרם מעוד סיבות, כמו שילשול, שיניים ואולי גם אוכל שאכלת (שינית משהו?). אבל אני דבר ראשון הייתי חושבת על דברים שבאים במגע עם הטוסיק. בגלל זה החלפתי את סוג החיתולים להאגיס עם הילד השני, ונשארתי איתם. משחה - שמים רק אם יש פריחה. לא סתם כך באופן קבוע.

שרוֹן

New member
את יודעת איך זה-

זה כמו שבאוטו אני לא אתפשר במיל בעניין כסא בטיחות, אבל אני עולה על אוטובוס עם שניהם ואין לי שום אמצעי בטיחות. בטח שיש הצפות, אבל אני מנסה לשכנע את עצמי בעניין הכיווניות, בסגנון-אולי עם הזרם של המים הקקי יכול להכנס. אין לי את הטכניקה הזו של להחזיק הפוך. אני כן מפשפשת אותה לפעמים, אבל אז אני מחזיקה אותה בשתי ידיים. ככה יד אחת מחזיקה רגל, יד שניה שוטפת, הילדה מתפתלת ושתינו צריכות ללכת להתייבש על החבל. כך או כך עברתי לשטיפות ברז. את הגב אני עושה בהחזקת בן (על הזרוע) ואת כל השאר כשהיא עם הגב אלי. גימור אני עושה עם צמר גפן... אכלתי הרבה מוצרי חלב לאחרונה (דודה שלי לקחה אותי ואת הילדים לסיבוב בשוק לוינסקי וחזרנו עם בולגרית ויוגורט של המאירי, וגם גיליתי לאחרונה את החלב וניל של תנובה..). חלב יכול לעשות בעיות כאלה?

מאמינקה

New member
איך עמד לי האגיס על קצה הלשון...

לא רציתי לומר כי זה מוצר חדש שלהם אז אולי לא אבל אם את כבר אומרת, תקראי על האגיס פה. ויתכן שיש גם בעיה בד"ר פישר
לקטנצ'יק שלי היו כתמים אדומים בחזה ובחלק העליון של הגב. רופא הילדים פסק - זיעה. בחיים לא הייתי חושבת על המגבונים, מה גם שאני משתמשת בהם מעט, כי הטוסיק היה נקי לגמרי. אבל כשחברה ביקרה וראתה את הסוג (מכרו שלישיית מילויים בצבע ורוד במבצע) היא סיפרה לי שלבת שלה זה עשה בצ'יק שלפוחיות בטוסיק!!! רק אז קישרתי והפסקתי להשתמש. הכתמים נעלמו.

צימעס

New member
אני שוטפת עם יד רטובה

תנועות מלפנים לאחור. ליתר בטחון - אפשר להחזיק אותה ב"תנוחת פיפי" ואז כח המשיכה יגן עליה

א אוהל

New member
אני מנקה עם צמר גפן טבול במים

ואם יש קקי שמגיע עד לכתפיים - לוקחת לרחוץ בכיור (עוד לא הבנתי איך עושים את זה בלי להירטב כולי
). במגבונים אני משתמשת רק מחוץ לבית (אוונט או שילב). שמן תינוקות באמת עלול לסתופ נקבוביות אבל שמן זית לא (רק תהיה לך תינוקת בריח סלט
) והוא משמש חוצץ נהדר בין השתן/קקי לעור. עם הגדולה עדיין לא הייתי מודעת לחסרונות של שמן תינוקות אז השתמשתי בו לניקוי קקי אחרי הצמר גפן הרטוב - גם כשזה נראה נקי אחרי המים השמן הוריד עוד לכלוך שלא ראיתי קודם. האמת היא שהוא עבד נפלא אבל עכשיו מפריע לי כל העניין עם הנפט ולכן גם לעבר הבלנאום אני מזעיפה פנים

למעלה