מעין שכבה / מעין נקבה

hazelnut

New member
../images/Emo182.gif../images/Emo182.gifמעין שכבה / מעין נקבה

שלום רב! אני מתרגמת חומר גיאולוגי (בין היתר) מעברית לאנגלית, ומתקשה במציאת תרגום מדויק לאנגלית לשתי המילים שבכותרת. האם ידוע לכם אם יש תרגומים נפרדים באנגלית עבור *מעין שכבה* / *מעין נקבה* מעבר ל-SPRING עבור שתיהן? למשל: 1. יש *מעיין שכבה* בעין בוקק, בים המלח. 2. לעומת זאת, יש *מעיין ניקבה* בעין יעל, בירושלים. רב-תודות

בוקסה

New member
לא נראה לי שתמצאי

אני חושב שהחלוקה הזאת לסוגי מעיינות היא ישראלית הנה אתר שעוסק במעיינות אולי הוא יעזור http://www.tiscali.co.uk/reference/encyclopaedia/hutchinson/m0007790.html חוץ מזה כדאי לחפש באתר של ה USGS (המכון הגיאולוגי האמריקאי) המונחים שתמצאי להם מקבילה באנגלית הם: אקוויטרד, אקוויקלוד, אקוויפר, ומעיין ארטזי. ניקבה זה מונח מתחום הארכיאולוגיה חשוב להבדיל בין הגורמים הטבעיים שגורמים למעיין לנבוע כמו מים שחלחלו עד שהגיעו לשכבה אטומה (אקוויקלוד) או שכבה אטומה למחצה (אקוויטרד) שלא אפשרה להם להמשיך לחלחל ולכן הם זרמו עליה עד שיצאו החוצה (מעיין שכבה) או קו שבר (fault) שמנתב את המים החוצה, לבין התרומה של האדם למעיין כמו חפירת הנקבה. עין יעל למשל הוא מעיין שכבה שבו חפרו נקבה על גבי השכבה האוטמת כדי לייעל ולתעל את זרימת המים החוצה, ובעין בוקק יש קשר גם לשכבות וגם לשברים.

hazelnut

New member
תודה רבה! אז, נראה לך עדיף לתרגם

את שניהם פשוט כ-SPRING, וככה לא להסתבך? אציין שמה שאני מתרגמת אינו נועל לקהל מקצועי, אלא לתיירים. ואכן אף מסמף שמצאתי באינטרנט אינו מבחין בין סוגי המעיינות באנגלית, אלא מתייחס הן לעין-בוקק והן לעין-יעל כאל SPRING (בלי שם-תואר מסייג).

הצעה

לדעתי אפשר לציין שמעיין X נובע כתוצאה מתהערבות אדם או נוסח דומה, במידה וזה בכל זאת נראה לך חשוב. משיחה שהיתה לי לאחרונה (במהלך סיור לימודי) עם כמה גיאולוגים - גיאוגרפים, עולה שבאמת יש בלבול רב לגבי שימוש במושגים ואין אחידות, בעיקר כשמדובר בשפות שונות, לכן לדעתי כדאי לציין בקצרה למה הכוונה המדוייקת. בהצלחה.

hazelnut

New member
תודה רבה. העניין הוא שאני חייבת

לקצר מאד. מדובר ברשומות, תקצירים כאלה. אביא את ההקשר המלא, וסליחה שלא עשיתי קודם: 1. עין יעל - מוזיאון פעיל: מעיין ניקבה בנחל רפאים, שכיום פועל בה מוזיאון עין יעל, מוזיאון פעיל המקיים סדנאות לימודיות-חווייתיות לתלמידי בתי-ספר ולבני נוער על התרבות החומרית בעולם העתיק. 2. עין בוקק: מעיין שיכבה הנובע כל השנה מקור מימיו בגשמים היורדים באזור הרי יהודה ומחלחלים בסדקי הגיר המרכיב אותם. במקום צמחייה סבוכה של קנים ואשלים, מים וצל. בסמוך למעיין עמוד מצד ששרד מהתקופה הביזנטית ושרידי בית מרחץ. רב-תודות

בוקסה

New member
זו טובה הזדמנות להזהיר

השלטים בעין בוקק שאוסרים על רחצה ושתייה הם לא סתם לכסת"ח של הרשות, המים שם באמת!! מזוהמים בבורון סטרונציום פוספטים ושאר מיני חולרע

למעלה