חטיבה ותיכון - שידור חוזר

leamnon

New member
../images/Emo183.gif חטיבה ותיכון - שידור חוזר

בימים אלו במירוץ הגדול והמבורך לבניית ביה"ס יסודי ביישוב. מסתבר שיש בעיה דומה וגדולה לא פחות עם חטיבה ותיכון. לפני כ-5 שנים נשלחו ילדינו לעירוני א שבמודיעין , שנה אח"כ התבשרנו שאין יותר מקום שם והאחים של אלה שכבר לומדים בעירוני א ילמדו בעירוני ב. והנה היום התבשרנו חגיגית שכבר אין מקום יותר לילדים בעירוני ב ועכשיו הילדים של "כפר אורנים" ולפיד ילכו לעירוני ג (שהיום עדיין במצב של שלד) וכנראה שאין ממש תרופת פלא לענין וזה אחת מהבעיות של יישוב בסדר גודל שלנו. ויכול להיות שנצא למאבק בענין הזה ויבטיחו לנו שעירוני ג זוהי התחנה האחרונה (אשרי המאמין)ועד שנגיע שוב לסרט הזה של המאבק לבניית חטיבת ביניים ביישוב שלנו. ואז נדון כבר על בניית בית אבות ביישוב שלנו כי במודיעין העבירו אותנו לבית אבות מרוחק (וכבר אין לנו כח ללכת). ואותו אורך רוח שיהיה לכם עם הקנטרי שאוטו טו נבנה והגינה והמתנ"ס. סבלנות רבותי סבלנות !!!

ronpel

New member
יש פתרון

אמנון היקר לאור צפי גידול הישוב לכ2000 משפחות אין ספק כי יש מקום לחטיבה + תיכון בישוב. התחלנו לבדוק את תב"ע 211.2 של שלב ב´ של הישוב כדי להתחיל בתכנון ודרישה לבי"ס . קאנטרי - אני מארגן פגישה עם עו"ד גליק שכנראה מייצג את כל הבעלים - ויש התענינות של חברה עסקית שמתמחה בתחום כדי לרכוש את הקרקע מן הבעלים הקיימים כדי לקדם הנושא מתנ"ס בהקפאה בשל הבגץ הידוע - צפוי פתרון מהיר יותר ע"י אולם הספורט שאושר שכולל את רוב הפונקציות שתוכננו למתנ"ס. צריך סבלנות אבל אני מקווה שלא הרבה. רונן

amime

New member
הפתרון - ברעות

יש פתרון והוא מצוי בתיכון רעות מכבים. רעות מכבים הם ישובים שמזדקנים במהירות. יש שם תיכון ברמה גבוהה שבשנים הקרובות ילך ויתרוקן מתלמידים. במקום לבנות תיכון בישוב עדיף לשלוח תלמידינו לשם, תוך שמירת האופציה לתלמידים שיבחרו ללמוד בתיכונים במודיעין במגמות המיוחדות - ספורט, מדעים וכיו"ב. ובא לציון גואל.

leamnon

New member
אולי ?../images/Emo35.gif

הי עמי ! ברור שהאפשרות של לימודים ברעות נלקחה אף היא בחשבון. בשלב זה לפחות לשנתיים הקרובות גם לרעות אין מקום לקלוט כ-60 ילד. יכול להיות שלטווח הרחוק זו יכולה להיות אפשרות. בנתיים הח´ברה הולכים בשנה הבאה לעירוני ג . לנו באופן אישי זה נשמע יותר טוב מעירוני ב . אבל הבעיה העקרונית היא שכל עוד אין אצלך ביישוב בי"ס בכל מקום אחר תהייה בעדיפות ז. ועם כל הכבוד לחזון של פלג זה עדיין רק חזון, שיתן פתרון אולי לאלה שהולכים היום לגן. ביי אמנון

ronpel

New member
פרופורציה

אמנון הי קודם כל זה לא פלג זה רונן. צריך לשים את הדברים קצת בפרופורציה - אף אחד בישוב הזה לא בעדיפות ז´ גם ילדי מודיעין הולכים לעירוני ג´ כמונו . מי שחושב שישוב של 400 משפחות עם 60 ילדים יקבל בי"ס הוא קצת נאיוי - אנחנו כמו כל ישוב קטן אחר במדינה שמקבל שרותים שונים מן העיר הגדולה הקרובה. התוכנית שלי היא לא חזון אלא תכנון לטווח הארוך כאשר נהיה 2000 משפחות ואכן יהיה צידוק מטעם הרשויות להקצות לנו את התקציב. לצערנו אנו מקבלים שרותים אלה מן העיר מודיעין שנמצאת בצמיחה אדירה וניצבת מול בעיות בהתאם. לאור כל זאת לא נראה לי שקיטורים יביאו את הפתרון מה עוד שמצבנו זהה להרבה ישובים דומים . ביי רונן

לימודים ברעות

אנחנו בוועדת חינוך ננסה לקבוע פגישה עם האחראים על החינוךברעות/מכבים על מנת לדון בנושא. יוסי הורן

למעלה