מה אתם מנגנים בלילות החורף?

Mr Peiser

New member
../images/Emo183.gif מה אתם מנגנים בלילות החורף?

אחחחח אני בטוח שרוב האנשים כאן אוהבים את ההרגשה הזאת כמוני: בחוץ גשם זלפות, קול טיפות הגשם נשמעות על החלון. בתוך הבית חמים ונעים. ומה אתם תבחרו לנגן כדי בלילה נהדר שכזה?

אין יותר טוב מלנגן בחורף!

לפני כמה ימים נגנתי, כדרכי כמעט כל ערב אחרי שאני מסיים לנגן, את הפרלוד "טיפות הגשם" של שופן. אין יצירה יותר מתאימה ממנה ללילות חורף גשמיים
כמובן, גם כל נוקטורנו של שופן יתאים. אני למשל נהנה לנגן את המי מז´ור, אופוס 72... אבל לא רק שופן מתאים. יש גם את בטהובן כמובן, אבל אני לא מנגן שום יצירה שלו שמתאימה ללילות חורפיים (חוץ מהתנועה הראשונה של אור הירח, אבל זה כבר נדוש...). וגם באך מתאים, למשל הכורל פרלוד מספר 639, בפה מינור, למי שמכיר, מתאים כל כך כשגשם בחוץ... חורף נעים!

זליל

New member
לדעתי כמעט כל יצירה עם סערת רגשות

בתוכה מתאימה לגשם וגם יצירות רקדויות כיפיות אני אולי כבר מדבר על זה יותר מידי אבל את האטיוד החמישי של שופן אחרי הקונצרט כל הזמן בא לי לנגן אותו הוא גם ריקודי גם מצחיק גם עם סערות רגשות בפנים גם שירתי גם הכל

dark eyes

New member
יש כל כך הרבה

כל ערב אני פותח את התריסים סוגר את החלונות נותן לגשם לרדת ואני שם אור מעומעם ועושה קונצרט לעצמי!! דיבוסי ערבסקה, ריביירה, ואלס רומנטי. בטהובן- חל ראשון מאור הירח שופן- נוקטיורן 1 ושמונה (הכי יפים), בלדה מ"ס 4 (אני יודע רק חלק אבל היא מהממת, מזורקה בסי מז´ור. שוברט- אימפרומפטו. יש עוד המון אבל אלה האהובות שלי ללילה גשום

מאיה Ms

New member
אמממ....

האהובה עלי- סונטה של שופן מספר 14 אופוס.. לא זוכרת בעל פה ואין לי כוח לקום....

הממממ....חורף

משום מה אצלי בעיקר בלילות החורף המאוד קרים של הארץ...אני אוהתב לקחת סתם תוים ופשוט להתחיל לקרוא.... זה אחד הדברים שבגללם אני באמת אוהבת את החורף... לאחרונה התחלתי לקורא את הקונצ´רטו של באך פשוט יצירה מדהימה!!! והכל בגלל החורף כמובן... חורף נעים... גל

מיכלוש7

New member
הלוואי שהייתי יכולה לענות על זה...

לצערי, גם בלילות חורף... אין לי כ"כ אפשרות לנגן... אין לי פסנתר בבית!!!
לבנתיים אני מסתפקת בלשמוע מוסיקה קלאסית בוינאמפ שלי... גם משהו...
(שלמי שמתעניין-כולל 33 יצירות!)

למעלה