נצל"ש - מנורת לד אולטרה סגולה ואפעה
אני מחפש להשיג מנורת לד אולטרה סגולה. מישהו מכיר,שמע,יודע איפה ניתן להשיג ובאיזה מחיר? גילוי נאות,אין קשר לזוחלים... ונצל"ש נוסף,תצפית ראשונה שלי של נחש מתחת לקו ירושלים-אשקלון. תמיד רציתי לראות נחשי מדבר (ובעיקר את הצפעונים למיניהם) בסביבתם הטבעית. איזה שפיפון על שיח או עכן מחופר. נחש מדברי. לא יותר... בסוף השבוע האחרון ירדתי לים המלח עם העובדים ובני הזוג מטעם המפעל בו אני עובד. את האמת,חשבתי לעשות סיור לילי אבל בין המוטיבציה,אשתי וחוסר ההיכרות שלי עם האזור וטקטיקות,פשוט ויתרתי. גם ככה התבאסתי לראות את כל המים האלו ולדעת שאין שם דג אחד לרפואה... ביום שישי בצהריים אני יושב בבאר ליד הבריכה של המלון ופתאום קורא לי אחד העובדים שיודע שאני חובב נחשים ומנופף לי לבוא מהר תוך כדי שהוא מסמן לי את התנועה הבינלאומית לנחש. אני ניגש והוא מצביע על הרצפה בין כסאות הנוח. אני לא רואה כלום. הוא מצביע קצת מקרוב יותר ואני מבחין באפעה קטן מכורבל ליד הרגל של הכסא. כמובן שתוך שניות היינו מוקפים בנופשים אדיבים שהציעו לי את הנעליים שלהם,מקל הליכה,כסא נוח,דלי ובעצם כל אביזר שהיה בסביבה ושניתן היה להרים אותו ולהנחית על הבייבי היפיפה הזה. כמובן שסירבתי בנימוס מאופק והכנסתי אותו לבקבוק חצי ליטר. כמה חורים ואכסון ללילה ושיחרור למחרת באיזור שפך זוהר. וזהו. ראיתי נחש מדברי בסביבתו ה"טבעית". יש תמונות לכמה חברים אבל בינתיים את אלו שראיתי מחקתי כי הן היו מטושטשות ביותר. אולי בגלל הידיים הרועדות של הצלמים...