חזרתי מאישפוז

Fire Wolf

New member
../images/Emo184.gifחזרתי מאישפוז

טוב, עברתי את הטיפול השני שלי של ציטוקסאן- במזל הייתי בחדר לבד.(זה ממש מכניס לדכאון שצריך לחלוק חדר עם מישהי בת 70 - כי אני במחלקה פנימית וכמעט כולם שם גריאטריה) היו לי קצת בעיות עם לחץ הדם שלי לפני הטיפול, היה גבוה מידי וכן נתנו לי חד פעמי יותר טריטאס (כדור ללחץ דם) ממה שאני בדרך כלל לוקחת ואז שהלחץ דם ירד הסכימו לתת לי את הטיפול. הסבר: מלווה לציטוקסאן נותנים מתיל-פרדניזולון (פרדניזון) כידי לשפר את פעילות הציטוקסאן. אחת מתופעות הלוואי המיידיות שלו כאשר הוא ניתן בעירוי הוא עליה בלחץ דם- לכן לא הסכימו לתת לי את הטיפול עד שהלחץ דם הרגיל שלי ירד. בכול מקרה אני כול יום צריכה לעקוב אחרי הלחץ דם שלי לוודא שאני לא הולכת לפוצץ לי איזה וריד במוח.
אבל היה סוף טוב לכול הסיפור- כמו שעידכנתי שבוע שעבר חל אצלי שיפור באיסוף שתן לחלבון- סבבה. אתמול עם טופס השחרור ראיתי את בדיקות הדם המיידיות שהגיעו שעשיתי שמה בבוקר- האלבומין שלי עלה ל-3.0 !!!! זה מזה טוב בשבילי ואוטוטו נורמלי ( לא שראיתי תוצאה נורמלית כבר שנים). נקווה שהשיפורים ימשיכו ככה ואוכל לרדת עוד מהסטרואידים. נקווה שהאנטי דנ"א יגיע הוא גם יהיה סבבה. (בעוד שבועיים נדע) המבריאה דונה

ל3

New member
דונה חמודה

אני שמחה לשמוע את התחזיות האופטמיות- כל שיפור- קטן ככל שיהיה הוא מבורך ופתח לשיפור נוסף נכון? מחזיקה לך אצבעות. באשר ללחץ דם גבוה, הנושא מוכר לי מקרוב ואצלי בכל אופן בחורף תמיד יש שוב קפיצות עם ערכי לחץ הדם ולפעמים זה מגיע בדיאסטולי גם ל110 שזה ממש לא בבחינת רצוי. איזה כדורים ללחץ דם את לוקחת אם מותר לשאול?

Fire Wolf

New member
לחץ דם

הלחץ דם שלי היה 150/100 בביה"ח- חחחחחחח..... אני לוקחת קבוע tritace ו-disotiazid (הטריטאס עוזר גם בהגנה על הכליות, למרות שהמנגנון עדיין לא ברור של איך בדיוק- אבל למה לא?). מה את לוקחת? דונה

ל3

New member
הי דונה

אני לוקחת דיזותיאזיד גם כדור של 25 מ":ג וקונברטין 40 מ"ג. לקח זמן עד שמצאו לי את הכדורים המתאימים. התחלתי עם היקפרס שעשה אותי אדומה כמו עגבניה ( תופעת לוואי ידועה של הכדור ). אחר כך נורמיטן שעשה לי דפיקות לב ודרלין שלא הועיל בכולם ועכשו אני כבר למעלה משנתיים עם הכדורים הנל וחוץ מתקופות בהם לחץ הדם קצת יוצא משיבוש- טפו טפו!

Fire Wolf

New member
כיף...

פעם נתנו לי קונברטין עד שזה קרע לי את הושט מרוב שיעול שזה עשה לי כתופעת לוואי. בלההה אלרגיות...

gaia20

New member
הי דונה

שמחה לשמוע שהסתיים לו הטיפול השני
ויש לי שאלה בבדיקות האחרונות שלי, של האיסוף, יצא לי מיקרו אלבומין 96 אבל עכשיו את אומרת שהאלבומין שלך עלה ל 3 וזה טוב...אז...האם מיקרו אלבומין ואלבומין זה אותו הדבר, אם כן, מה התוצאה שלי אומרת? לפי הסקאלה אמור להיות בין 0-30

Fire Wolf

New member
אלבומין

הבדיקת אלבומין שלי היא סממן לנזק שיש לי בכליות כי אני מאבדת חלבון בשתן והכמויות בדם שלי הם מדד לכך. מבחינת אלבומין בשתן אף פעם לא בדקו לי - פשוט עושים לי איסוף שתן לחלבון כללי בלי קשר איזה חלבון. מה שכן זה יכול להיות קשור לתיפקוד כילייתי או כבד אני ממש לא יודעת. ננס לברר. דונה

gaia20

New member
../images/Emo2.gif

מה זה המילים הארוכות האלו? יותר מידי בשביל העיניים שלי אפשר תרגום מהיר?

Fire Wolf

New member
תרגום:

מסתבר שהמיקרו אלבומין הוא סממן למחלה במערכת הקרדיו-ואסקולרית (כלי דם של הלב) והמערכת הכילייתית. מספרים גבוהים אומרים שיש איזה שהוא תהליך של נזק ריקמתי ופיברוסיס (יצירת צלקת). מצטערת להלחיץ אותך ולתת בשורות לא הכי חיוביות. אמרת שאצלך היה מעבר לסקאלה נכון?
דונה

gaia20

New member
כן, היה כפול 3 ממה שאמור להיות

אבל אני לא יודעת עד כמה זה נוראי כי כשאמרתי לרופאה שלי על זה, היא בכלל לא נלחצה והמשכתי להקריא לה את שאר התוצאות אז היא אמרה לי "יופי, זה טוב מאוד" בכל מקרה, כמו שכבר אמרתי- יש לי איתה פגישה ב 14 לחודש, אז אני אעדכן מה היא אמרה לגבי זה.

למעלה