לחומצות שומן בלתי רוויות
יש אפשרות לעבור הרוויה על ידי מימן. במעבדה מרווים קשרים כפולים באמצעות קטליזטורים , זה לא ממש פשוט. אומגה 3 הוא חומצת שומן בלתי רוויה. בכל אופן , כל עוד זה שמן [נוזל] ולא שומן [מוצק] בטמפ' החדר ישנם קשרים כפולים , כך שחומצות השומן נשארות לא רוויות.אז אם שמן הזית הוא נוזל בטמפ' החדר , סביר להניח שהשומן הדומיננטי שהוא מכיל הוא שומן בלתי רווי והטענה שלך בנוגע לכבישה הקרה מתבטלת. בכל אופן , במקורות הצמחיים אין כמויות גדולות של אומגה 3 וגם אם כן זה בד"כ מלווה בכמויות גדולות של אומגה 6. אם נחזור לשמן זית , כמות האומגה 6 בו גדולה פי כמה מכמות האומגה 3 ולא כמו שאמרת. לסיכום: אם מוכרים אומגה 3 , זה בגלל שזה אומגה 3 ולא בגלל שזה משהו אחר. אם אתה נורא מפקפק תשלח לבדיקת מעבדה. אפשר להיות פרנואידים ולחשוב שהכל קונספירציה , ואפשר להבין שיש פיקוח על מוצרים שמופצים בשוק. Fundamentals of Organic Chemistry , ספר חובה בכל בית ללא ספק.