מה זה אומגה 6?

Butterfly86

New member
../images/Emo184.gifמה זה אומגה 6?

באילו מאכלים ניתן למצוא אומגה 6? האם זה בריא ומומלץ כמו אומגה 3? ומה המינון המקובל של אומגה 3? כמה קפסולות ביום?בשבוע? תודה.
 
אומגה 6 הינה חומצת שומן

חיונית לגוף. היא מצויה בהמון מקורות מזון ואין סיכון גבוה לחוסר בה. למעשה, במטרה לחזור לתזונה בריאותית, אורגנית, קדמונית, השאיפה היא לצמצם את צריכת האומגה 6. כיום בני האדם בעולם המערבי צורכים יחס של כ 40:1 לטובת האומגה 6. השאיפה היא להגיע ל יחס של 2:1 או 4:1 לטובת האומגה 6. בעולם קדמון המזון היה יותר טרי, והיחס נשמר. כיום בשל השימוש הגובר בבישול ובאש (שאינם טבעיים פיזיולוגית ואבולוציונית לגופנו), נהרסים מקורות המזון שלנו לאומגה 3 (שנהרסת בחום) ומוגברת האומגה 6. הערת שוליים : שומן טראנס, חימום חוזר, חימום יתר = BIG NO NO. עוד מומלץ, פשוט לא להשתמש בשום שמן מכבישה חמה. ובעיקרון זה משאיר לנו שמן זית ושמן קנולה שמכילים יחס נכון ולא מוגזם לאומגה 3 ולאומגה 6. זאת בתשובה גם לשאלת המקורות ששאלת. כמובן שיש גם את שמן הפשתן, מומלץ פשוט לבלוע פחות מכפית ליום כמקור מושלם לאומגה 3. אם אתה בוחר לטחון זרעי פשתן אז בערך כ 2 כפיות, הולך נהדר בתוך שוקו סויה, מילשייק סויה או בפיזור על סלט. יש לאכול את זה כ 15 דקות לאחר הטחינה. מקור לדוגמא :http://www.gamnon.net/AG-NewHerbal/Glossary/H-EssentialFattyAcids.htm#חשיבות%20היחס%20בין%20אומגה%203%20ו%206
 

lightflake

New member
ואת ההודעה שלי מחקת..

למה מחקת? אני לא יודע.. אבל עובדה היא שמדענים בכל העולם מזהירים מפני שימוש בדגי אוקיינוסים עקב רמות רעלים גבוהות. (רוצה קישורים לכתבות בעיתונות בעולם ולמחקרים בנושא?) אז האם אנחנו סומכים על תהליכי הסינון והטיהור של שמן הדגים שלא יכיל מתכות ורעלים? והאם אנחנו בטוחים שהתהליכים שעובר השמן לא פוגעים באומגה3 שידוע כחומר לא יציב במיוחד? ומה כל כך רע בלהמליץ על המקור הצמחי שידוע שהוא לא מזוהם ומכיל כמויות גבוהות של השמן? האם יש תגובה הולמת לכל זה? לא יודע, ההודעה פשוט נמחקה, כמה פשוט.
 

m0sh3

New member
האם מדובר בקונספירציה?

לא , אתה סתם חי בסרט. אפשר להגיד את זה על כל דבר , ופשוט להתחיל לגדל אוכל בעצמינו ולא לקנות בסופר. יש פיקוח , יש בקרה , העניין לא פרוץ. בכל אופן , לא ברור לי למה אומגה 3 הוא חומר לא יציב ולמי זה בדיוק ידוע. בקורס שאני עושה בכימיה אורגנית זה לא ידוע לפחות.
 

m0sh3

New member
../images/Emo6.gif

או שלא. אז כמו שאמרתי , אתה יכול לקחת את זה עד אבסורד ולא לסמוך על אף אחד - לא על תנובה ולחלוב פרות בעצמך , לא על החקלאים ולגדל מלפפונים בגינה , ולא על המדינה ולהביא אדמה מחו"ל בשביל הגידולים.
 

lightflake

New member
קראתי בהרבה מקורות

שאומגה 3 בחום אור ובאוויר נהרס בקלות יחסית, לכן ההקפדה היתרה לגבי שמירה בבקבוקים מזכוכית כהה ובקירור. אם יש לך ידיעות אחרות אני אשמח לשמוע.
 

m0sh3

New member
לחומצות שומן בלתי רוויות

יש אפשרות לעבור הרוויה על ידי מימן. במעבדה מרווים קשרים כפולים באמצעות קטליזטורים , זה לא ממש פשוט. אומגה 3 הוא חומצת שומן בלתי רוויה. בכל אופן , כל עוד זה שמן [נוזל] ולא שומן [מוצק] בטמפ' החדר ישנם קשרים כפולים , כך שחומצות השומן נשארות לא רוויות.אז אם שמן הזית הוא נוזל בטמפ' החדר , סביר להניח שהשומן הדומיננטי שהוא מכיל הוא שומן בלתי רווי והטענה שלך בנוגע לכבישה הקרה מתבטלת. בכל אופן , במקורות הצמחיים אין כמויות גדולות של אומגה 3 וגם אם כן זה בד"כ מלווה בכמויות גדולות של אומגה 6. אם נחזור לשמן זית , כמות האומגה 6 בו גדולה פי כמה מכמות האומגה 3 ולא כמו שאמרת. לסיכום: אם מוכרים אומגה 3 , זה בגלל שזה אומגה 3 ולא בגלל שזה משהו אחר. אם אתה נורא מפקפק תשלח לבדיקת מעבדה. אפשר להיות פרנואידים ולחשוב שהכל קונספירציה , ואפשר להבין שיש פיקוח על מוצרים שמופצים בשוק. Fundamentals of Organic Chemistry , ספר חובה בכל בית ללא ספק.
 

lightflake

New member
אם זה היה כל כך יציב

לא היינו מרגישים טעם מקולקל אחרי כמה שבועות של שמירת שמן פתוח לאוויר או אגוזי קליפורניה... בכל מקרה לא יודע למה אתה אומר לי שאמרתי שיש יותר אומגה 3 מאומגה 6 בשמן זית? או כבישה קרה? איפה בכלל דיברתי על שמן זית?? או שאתה לא מדבר אלי בכלל? בכל מקרה אם כבר, אז הכוונה שלי היא לשמן פשתן שמכיל הרבה יותר אומגה 3 מאומגה 6. וידוע שהוא נהרס בקלות אם לא נשמר במקרר... אז נראה לי שאיפשהו אתה לא מדייק.
 

m0sh3

New member
מה זה קשור?

מה זה טעם מקולקל , אתה יודע? יש לך מושג ממה הוא נגרם? האם הרוויה של שומן גורמת לטעם מקולקל? ממש לא נראה לי. אז למה ישר להסיק בלי קשר?
 

lightflake

New member
כן, זה מעיד על קלקול.

חמצון או רוויה במימנים או כל שינוי אחר של השמן, לא ממש משנה לי. אני לא כימאי רק מתעניין בבריאות של החומר. אתה שואל הרבה שאלות אבל יש לך גם תשובות? או לפחות רעיונות? או שפשוט אין לך מושג?
 
תחליט מה הטיעון שלך בבקשה

אתה טוען שחומצות שומן הן דבר לא יציב וכראיה לכך מדבר על קלקול של שמן. כשרומזים לך שאין קשר בין השניים אתה מכריז שבכלל לא מעניין אותך חמצון או רוויה או כל שינוי אחר בשמן. כשיענו לך לזה שוב תחליט פתאום שבכלל אמרת משהו אחר? תדון עם עצמך ותחליט מה אתה רוצה להגיד. עד אז אני לא רואה סיבה לבזבז את הזמן ולקחת את זה ברצינות.
 

tommythecat

New member
מאד בוגר מצידך

ובכל זאת, אם אין לך מה לתרום לפורום, הימנע מהודעות חסרות תועלת שכאלו, שרק דוחקות מהעמוד הראשי, הודעות מועילות יותר. יוסי
 

lightflake

New member
כנראה שנוח לך לא לשים לב אבל

ההודעה שלי היתה תגובה להודעה ה"מאוד תורמת" של פקה פקה.
 
למעלה