מעניין לדעת !!!

djnir1

New member
../images/Emo184.gifמעניין לדעת !!!

מה אתם אומרים ? התאוריה הפשוטה שלי לגבי ניהול המדינה ע"י אקדמאים בלבד נישמעת מצליחה . אסביר : כל שר יהיה מינימום ד"ר למקצוע שלו משמע שר התקשורת ד"ר לתקשורת , שר האוצר ד"ר לכלכלה , וראש הממשלה פרופ' למדע המדינה ויחב"ל. וכל אנשיי הצבא יעצר תפקידם כשר ביטחון מקסימום ומטפליי הנושא הביטחוני . מה דעתכם ? האם ניהול מדינה בצורה כזו יכול להיות טוב יותר ...???

a e q u i t a s

New member
אתה מדבר על משטר טכנוקרטי../images/Emo35.gif

אם אתה מדבר על משטר טכנוקרטי, בתיאוריה זה נשמע דיי טוב, בחיים האמיתיים זה מן סוג של אוטופיה. לא מאמין שזה אפשרי, לא בדמוקרטיות מערביות ובטח לא בישראל שבעצם כולה בנויה מגנרלים לשעבר.

תמיר1991

New member
משטר כזה יכול להיות הרבה יותר טוב -

אבל זו אוטופיה, ודבר כזה לא יוכל להתגשם, מה גם שהוא מנוגד לדמוקרטיה ולזכות לשיוויון - יסוד ראשי בה. תמיר.

על הנייר בלבד.

יכול להיות מדהים, אבל אני מסופק אם דבר כזה יכול לעבוד. אך עולם שכזה הוא אוטופי בלבד, הדמוקרטיות כיום מבוססות על עורכי-דין, אנשי-צבא וכו', לא על אנשים שבאמת מבינים במקצוע שלהם.

קטסטרופה

אנשי מדע בפרט ואקדמאים בכלל הם חסרי הקישורים, ברוב המקרים, להיות מנהיגים של ממש או לקבל החלטות נכונות בזמן אמת. זה נובע, לדעתי האישית (כאקדמאי, דרך אגב) מחוסר יכולת להשתמש באינטואציה במקום לבחון בצורה לוגית/קרה כל נושא ונושא. דוגמא אחת מעולה: סוחרי בורסה מוצלחים הם לעיתים נדירות מאד אקדמאים. המקרה של קרן הגידור LONG TERM CAPITAL (עם שני פרופסורים בעלי פרס נובל) והכשלון הקולוסלי שלה. דוגמא אחרת: מי היה נשיא יותר מוצלח: קרטר הגאון והידען, או רייגן השחקן חסר האינטלקט? לדוקטורים ולפרופסורים יש תפקיד קריטי כיועצים במערכת הפוליטית. את המנהיגים יש להשאיר לעם לבחור, על בסיס יכולת הנהגה. דמוקרטיה אינה בחירה של המנהיג הטוב ביותר מבחינה רציונלית. דמקורטיה היא בחירה במועמד חציוני-טבעי שמצליח ליצור קשר אינטואיטיווי לעם.

ויותר חשוב מהכל!- נק' שאפחד לא אמר.

זה שיהיו דוקטורים והכל בממשלה אומר שהם ידאגו לקבוצנה שלהם כלומר, הם ידאגו רק לקבוצות האקדמאיות, הרי כל קבוצה שעולה לשלטון דואגת לעצמה (ש"ס ושינוי הדוגמה הכי טוב שאני יכול לתת) אם יהיה רק מעמד של ההשכלה הגבוהה בישראל אין זה אומר שהם בהכרח ידאגו למעמד הנמוך או שיהיה להם בכלל אכפת, מה שיהיה להם חשוב זה להקצות כספים ללימודים אקדמיים ולימודים בכלל מאשר דברים אחרים.

קרוקדיל

New member
רעיון גרוע מאוד

תאר לעצמך שכל השרים שלנו יהיו דר' חנונים? אין מקום להתפשרות... אין מקום לשמיעת דעות אחרות (אני הרי דר' ואני מבין יותר טוב) אין מקום לאזרח הקטן להשפיע לדעתי רעיון רע!!!

הרעיון הוא יפה אבל...

הרעיון הוא יפה אולם אם הוא ייתבצע אני צופה קשיים להתנהולתה של ממשלה כזו. כל ד"ר שממונה על תפקיד שר מהתחום שהוא בא יביא את הרעיונות שלו ואת התיאוריות שמהם הוא בא ועל פיהם יישק דבר - התוצאה תהיה כאוס - לא רק שתהיינה תיאוריות הסותרות זו את זו, אלא גם ללכת רק לפי תיאוריה זה לא מציאותי. הבעיה הגדולה היא עם מדעי החברה זה שהם דבוקים לתיאוריות ועל פיהן הם מנסים לסדר את המציאות במקום ההפך....

kapoya

New member
אסון

ברגע שרק אקדמאים ישלטו על המדינה, אתלה יכול להפרד מכל שטחי ישראל לשלום. ותאמין לי, אני מכיר המווווווון אקדמאים בכירים.

kapoya

New member
אסון

ברגע שרק אקדמאים ישלטו על המדינה, אתלה יכול להפרד מכל שטחי ישראל לשלום. ותאמין לי, אני מכיר המווווווון אקדמאים בכירים.

kapoya

New member
אסון

djnir1

New member
תודה לכולכם

טוב חבל שאין פה אפשרות לערוך סקר עם מספרים כי היתה הענות גדולה יחסית לפעם ראשונה שאני כותב פה , בכל מקרה אני מאמין שחייבים לשלב אקדמאים בשליטון וקצת יותר מיועצים וכדומה , אבל מה שכן אני הייתי רוצה לבטל את גישת , רמטכ"ל = ראש ממשלה , כל נושא הצבא הוא פסול לדעתי , תביטו על מדינות אחרות שעברו יותר מאיתנו , ואני מבין שהמצב הביטחוני שלנו הוא שונה וגרוע משל כולם לכן יש רמטכ"ל ושר ביטחון שיטפלו בזה ...ותחשבו על זה ...

djnir1

New member
חשוב לציין !!!

שבורקסאי יהיה בורקסאי וסנדלר ישאר סנדלר , וכמו כן מדינאי ישאר מדינאי . מסקנה = עמיר פרץ פסול , שרון פסול , ואת האמת להגיד לכם אני לא רואה אפילו באופק מישהו שהוא באמת דיפלומט אמיתי שיכול להנהיג אותנו , אולי אבל באמת שאולי זה סילבן שלום ...

trigotrigo

New member
בין כרכור לסינגפור

אמנם אין צורך להפריז, כלומר, ראש הממשלה לא חייב להיות פרופסור, אבל כן, יש הרבה מאוד מקום למינוי שרים אשר להם תואר המקנה להם ניסיון בתיק אותו הם מחזיקים, שלא לדבר על חובה מוחלטת לתעודת בגרות. זה יוביל להבנה של המקצוע וכך, בעצם, לייעול העבודה.

ועוד דבר...

כדי להיות פרופ' צריך, בין השאר, לכתוב 50 מאמרים שמתוכם עד 50% בעברית. כל זה טוב ויפה בתחום השפות הזרות, אבל אני לא רואה את זה קשור לפוליטיקה.

איתיet

New member
מי שירצה להתקדם לתיקים בכירים?

הרי לא הגיוני שאדם יאלץ את עצמו לנטרל שאיפות אישיות.

למעלה