שיר בהרחבה- Junkhead

everynormal

New member
../images/Emo184.gifשיר בהרחבה- Junkhead../images/Emo184.gif

הפעם בפינת "שיר בהרחבה" (אני אשתדל לעשות אותה לפחות פעם בחודש, עקב חוסר זמן, ועקב כך שכבר ניתחת את רוב השירים בעבר), השיר "ג'אנקהד" שנכתב ע''י ליין. הרבה פירשו אותו כשיר בעד סמים. מה אתם חושבים?
לילה טוב, הטוב ביותר מזה זמן רב חבר חדש החזיר אותי לתחביב ישן-
אני חושבת שזה תאור של הדובר שבו הוא חווה את אחד הלילות הטובים שלו מזה זמן רב, חבר חדש שהכיר החזיר אותו לתחביב ישן-סמים.
אין יותר טוב מסוחר ב"היי", תהיה ב"היי", תשכנע אותם לקנות.-
אין יותר טוב מסוחר כשהוא על סמים,אז הם יכולים לראות איך בנאדם מאושר כשהוא על סמים, וכך הוא יכול לשכנע אותם לקנות.
מהו סם הבחירה שלי? ובכן, מה יש לך? אני לא מתרושש.. ואני עושה את זה הרבה.-
מן שיחה בין נרקומן לסוחר אשר הנרקומן שואל אותו איזה אפשרויות בחירה של סמים יש לו, שיביא לו את הסם הכי טוב לא משנה איזה, הוא לא הולך להתרושש מזה והוא עושה את זה הרבה- סימן שיש לו הרבה כסף.
נראה כל כך חולני, לנורמה הצבועה-
הבנאדם נראה כל כך חולני, בשביל החברה והנורמות הצבועות שלה, הוא לא תואם את הנורמות.
אבל אנחנו, גזע עלית משלנו, המסוממים, הנרקומנים והפריקים-
אבל למרות שהבנאדם ושאר חבריו הנרקומנים שונים וחולניים מדי בשביל החברה הצבועה, הם מחשיבים את עצמם- הנרקומנים, מסוממים והפריקים לגזע עליון ששונה מהחברה הרגילה והצבועה ויותר טוב ממנה.
האם אתה שמח? אני כן, בנאדם שבע רצון ומודע לגמרי כסף, מעמד, כלום בשבילי כי החיים שלכם הם ריקים.-
פה אחד החברים של הבנאדם (הדובר) שואל אותו האם הוא שמח, והדובר עונה שהוא כן שמח, כל רצונו הוגשם והוא מודע לגמרי למצב שבו הוא נמצא, הכסף והמעמד הם כלום בשבילו אין להם שום משמעות כי החיים שלכם-חבריו הנרקומנים הם ריקים, חיים של נרקומנים חלולים וריקניים.
אתם לא יכולים להבין מוח של משתמש אבל תנסו עם הספרים והטבלאות שלכם אם רק תתנו לעצמכם לזרום ותפתחו ת'ראש... אני מתערב שתשתמשו כמוני, וזה לא כל כך רע..-
פה הדובר פונה אל החברה, אלינו, ואומר שאנחנו לא יכולים להבין כיצד פועל ראש של נרקומן, אבל אנחנו יכולים לנסות להבין עם הספרים שלנו והטבלאות,אם רק ניתן לעצמנו לזרום לפתוח את הראש- לא לחשוב על ההשלכות ולהיות מתירנים יותר, הדובר מתערב שנתחיל גם להשתמש בסמים כמוהו, ולדבריו זה לא כל כך רע......
 
אני אוהבת את השיר הזה כל כך.

ואני מתחברת אליו, כי לי הוא נראה יותר כשיר מחאה כנגד התרבות והחברה. ואצל ליין זה התבטא דרך נושא הסמים. אני פירשתי את "A new friend turned me on to an old favorite" קצת שונה- לא ידעתי בדיוק למה זה התייחס, אבל בגלל השורה שאחרי זה זה נראה כאילו זה מתייחס לסוחר. ו"try with your books and degrees" זה ספרים ותארים. אחלה פירוש, תודה.
 

everynormal

New member
אכן זה שיר מחאה

אבל הרבה אנשים מפרשים את הבית האחרון כמעין עידוד של ליין לאנשים לקחת סמים, ובעצם ליין תמיד היה אומר "מדוע אנשים לוקחים סמים? הם לא שומעים את השירים שלי? הם לא מקשיבים למילים?" שזה אחד הציטוטים הכי מוכרים שלו, ובבית האחרון זה קצת סותר את זה. אז שאלתי הייתה, איך אתם מפרשים את השורה "אם תתן לעצמך לזרום ותפתח ת'ראש, אני מתערב שתשתמש כמוני וזה לא כל כך רע..." ?
 
אה, השורה הזאת ספציפית..

היא מתייחסת לביקורת של החברה כלפיו וכלפיי מכורים אחרים. הוא לא באמת חושב שסמים זה טוב, הוא אומר את זה מתוך מין תיעוב.. לסם עצמו, ולחברה ששופטת אותו ואת השימוש שלו בסמים. זאת דעתי, בכל אופן.
 

hitchhiker218

New member
שיר מדהים...

ואני חושבת שכל מה שיש לי לומר כבר אמרת.... פירוש יפה!
 
למעלה