שרשור חדשים

RaSTA La Vista

New member
שלום חבר'ה

איזה פורום נחמד יש לכם, נותן רושם של פורום פעיל מאוד. יפה יפה.. תראו, אני גדלתי על פינק פלויד, ואז עברתי לרוק קצת יותר מודרני, להקות אחרות. עכשיו בתקופה האחרונה, אני שומע הרבה פינק, וראיתי גם את החומה לא מעט פעמים. הגעתי לאיזושהי הבנה על מה מדובר בסרט, אבל אני לא בטוח ממש. אז אם מישהו יוכל להגיד לי, לחשוף אותי לאינפורמציה כלשהי, או משהו בסגנון, זה יהיה ממש נחמד. חיפשתי בשאלות נפוצות ולא ממש מצאתי. שבוע טוב לכולם ניר.

מ מ מיתר

New member
שלום אני חדש בפורום

ואני חדש בעינייני פינק פלויד ספרו לי קצת עליהם ועל איזה שירים אתם ממליצים

ANGEL N

New member
אנה קהילה שמבינה במוזיקה ../images/Emo98.gif

מה המצב אנשים? כבר אני יודע שיש לכם טעם משובח במוזיקה. אין על פינק פלויד, אחת הלהקות היותר טובות, ובמיוחד יצירת המפות שלהם "החומה" שדרכה הכרתי אותם. עשו חידוש לאחד השירים בחומה, האם מישהו יודע איך קוראים ללהקה שמבצעת את החידוש, הם עשו מהשיר משהו אחר לגמרי ודי אהבתי את זה.

natangold

New member
בעיקרון

מדובר על חייו של כוכב רוק שהשתגע מפני כל מיני סיבות (הכוכב הוא שילוב של כל מיני אנשים שרוג'ר ווטרס פגש בהם בעיקר סיד בארט ורוג'ר ווטרס). בסרט ווטרס בודק אופנים שונים בחייו של בן אדם זה. כמו מה מביא בן אדם להשתגע מידת הכוח שיש לכוכב רוק ועוד כל מיני נושאים. לדעתי טעות לחשוב שווטרס מתכוון בסרט הזה להאשים מישהוא שפגע בו, אלא בעיקר כדי לספר סיפורו של בן אדם שהשתגע. ווטרס מנסה כאן לספר, לדעתי ,את סיפורו של השיגעון. מדוע הוא קורה איך וכו'. ווטרס גם מתמקד בשאלה חשובה מאוד (בעיקר לנו)והיא מידת השפעתו של בן אדם אחד על הציבור (בין אם הוא כוכב רוק או פוליטיקאי), הוא גם מתמקד בזווית של ההמון על איך ההמון נגרר אחרי הדמות המוערצת, ללא כל עצירה למחשבה, באם הדבר שהוא עושה נכון או לא. חשוב מאוד להבין, לדעתי, שכל הסיפור מסופר מנקודת מבטו של פינק. כל, מה שמוצג זה מה שהוא חושב. ואין זה אומר שככה זה באמת אירע באמת(אני יודע שזה רק סרט ורוב הדברים לא אירעו באמת, אבל ווטרס לדעתי לא מאשים כאן הוא רק מספר סיפור עצוב). זה לדעתי החומה בכלליות. יש כאלה, שלא יסכימו איתי. וזה מה, שיפה כאן, שכל אחד לוקח את היצירה, למה שהוא חושב.

edlessme

New member
מה המצף??

ברוכים הבאים גבר! פעם שניסיתי לכתוב עליהם עשיתי סלט... אז אני פשוט אמליץ לך על אנימלס.. שזה אחד מהדיסקים הכי טובים שלהם והוא נורא טוב ל"מתחילים" ולבעלי דעה... למה על אלבום? כי פינק פלויד, לפחות בתקופה שתעניין אותך יותר (לדעתי), הייתה להקה של דיסקים, ולא של שירים בודדים.. אבל אםן אתה מחפש סתם שירים בודדים... לך על money, time, the wall part 2, comfturbley numb, sheep, או goodbye blue sky... למרות ששוב.. אני מפציר בך ללכת על אנימלס...

אוקיי, לא נספר לך.

ואולי בכל זאת: ללהקה קוראים Scissor Sisters. ראה דיווחים עליהם בשרשורי "חשדות" קודמים. וברוך הבא לפורומנו.

ואני מתנגד ../images/Emo11.gif

לבנאדם שרק עכשיו מתחיל להכיר את פינק פלויד הייתי ממליץ להשיג את האוסף "Echoes" שיצא לפני 3 שנים. הסיבה לאלבום הזה היא פשוטה - פינק החליפו מלאן סגנונות ב30 ומשו שנות קיומם, וחייבים אלבום אוסף שיסכם את הכל. אי לכך ובהתאם לזאת, Echoes הוא הבחירה האידיאלית. אחרי שתכיר את הסגנונות ותדע אילו מהם אתה הכי אוהב, נוכל לכוון אותך לאלבום מומלץ, והפעם בפורמט של אלבום.

edlessme

New member
לא נו, אבל תחשוב...

לבנאדם שבחיים לא שמע מוזיקה "מוזרה" סטייל אומגומה ופייפר זה יהיה נורא מוזר ליפול פתאום על שיר כמו פררי אנימלס או חלק גדול מאוד מהשירים שבפייפר... אבל מצד שני.. אני מניח שאקוס מלא בשירים מאוחרים יותר... אז אולי אתה צוד.. למרות שאני לא חושב ככה... כי אני לעולם לא טועה...

שלום מיתר ../images/Emo140.gif

ברוך בואך לפורומנו. אתה מוזמן לקרוא שרשורים קודמים בפורום - יש כמה עשרות עמודים - בהם תמצא הרבה מאוד חומר על הפלויד. קריאה נעימה! לגבי שירים מומלצים: See Emily Play Cymbaline Fat Old Sun Echoes Brain Damage/Eclips Shine On You Crazy Diamond Dogs Comfortably Numb High Hopes אבל, בלאו הכי תרצה בסוף לשמוע את כל מה שהם עשו - גם אם לא תאהב את הכל.

אהלן ראסטה ../images/Emo24.gif

ברוך בואך לפורומנו
קצת ציפיתי לקבלת פנים יותר נלהבת מצד דרי הפורום, אך כנראה הנושא של "החומה" נטחן כבר כ"כ הרבה פעמים שאנשים התעייפו. אתה מוזמן לחפש בנבכי הארכיון של הפורום, שם יש לא מעט דיונים על האלבום, כפי שגם יהיו בעתיד. בעקרון, התשובה שנתן נתן לך משקפת את הדעה הרווחת. ווטרס ניסה להתעמת ביצירה עם כמה מהשדים שלו - מותו של אביו, ילדותו העשוקה, גירושיו, ואבדנו של סיד בארט שדעתו נטרפה עליו. אם הוא הצליח בכך או לא - זו כבר שאלה שאפילו ווטרס עצמו לא יודע את התשובה עליה.

edlessme

New member
האמת היא שאני פשוט פחדתי לתקוף

את האלבום... אם אתה מעוניין חבוב.. אתה יכול להתחיל פה מלחמת עולם שלישית על האלבום הזה...

RaSTA La Vista

New member
וואי... תודה לכם.

פתחתם לי כמה זוויות ראות חדשות, אתם גם ממש נחמדים, לרוב האנשים זבלים מתנשאים שמדברים בצורה שאתה לא תבין, בכוונה. בכל אופן, אני הבנתי את הסרט, רק רציתי לראות מה כל אחד חושב עליו, כי עד עכשיו כל פעם ששאלתי מישהו, הוא אמר לי בדיוק משהו שונה ממה שזה שלפניו אמר.. אני חושב שעיקרון הסרט מדבר על כך שהמעריצים שלהם הפכו לסלקטיביים בעקבות "הערצת-יתר" של הלהקה. הערצת יתר שהגיעה למימדים שהקהל היה בא להופעות כדי לראות את ה"אלילים" שלו, ולא כדי לשמוע את המוזיקה שלהם.. לכן היתה מין פנטזיה/חלום/דימוי, של חומה שמפרידה בין הקהל ללהקה. בקטע של הסלקציה בסרט, כאשר הלהקה שמחליפה את פינק פלויד מסננת את הקהל, "זה יהודי, זה כושי, זה מעשן גראס, זה נראה לא-טוב" וכו'.. בא להמחיש את הקטע של הסלקציה. שהמעריצים הפכו סלקטיביים, לא היו מוכנים "להתרועע" עם אנשים שהם כאלה וכאלה.. יענו, שהם פחות טובים מהם. מזכיר לכם משהו?? (נאציזם) מי שפחות טוב ממך, אין לו מקום בעולם. לכן הם גם עשו את כל הרטע של הנאציזם בסרט. כל מה שכתבתי עכשיו, זה מה שאני אישית קלטתי מהסרט, מי שלא מסכים ובא לו להגיד למה, שיכתוב, וזו לא הצעה אלא בקשה. יום טוב חבר'ה.

שים לב לאירוניה...

the wall הסרט והאלבום הפך להיות אחד האלבומים המשפיעים ביותר על הנוער כשבעצם מה שהוא אומר זה שההערצה הזאת היא פאשיסטית ומוטעית. לפני איזה חודשיים היה פה שירשור ממש ארוך כשאמרתי את הדיעה הזאת- תחפש את זה! (אם ציףציף תהיה נחמדה היא תשים לך קישור לשם)

אהלן וסהלן לכולם

זה גודל! זה גודל! או כמו שאמר מישהו בסרט אדם וחווה - מוטב שתתרחקי, מותק. אני לא יודע עוד כמה זה יכול לגדול
. ואני מדבר על הפורום, סוטים שכמותכם
.

למעלה