תופעות לוואי של חיסוניםו

SandraSG

New member
../images/Emo184.gif תופעות לוואי של חיסוניםו

אני מעתיקה לכאן הודעה שלי מפורום "הורים לתינוקות" בתקווה לקבל חוות דעת נוספות: היי בנות, שוב אני עם השאלות שלי עכשיו שאלה של חיסונים: ביום שלישי בבוקר (11/12) בתי קיבלה חיסון של גיל חודש (מנה שנייה של היפטיטיס B)
. עד אתמול בצהריים לא היו שום תופעות לוואי,
אבל אתמול בערב הקקי היה ממש נוזלי, וזה נמשך גם היום. היא לא עושה יותר פעמים (מאתמול עד עכשיו פעמיים), אבל מה שהיא עושה ממש נוזלי (היום יותר נוזלי מאתמול) ויש ריח יותר חריף. היא אוכלת כרגיל מה אתן חושבות- זה קשור לחיסון? כמה זמן זה יכול להימשך? רופא שלנו מקבל מחר, אבל לא בא לי להציא ילדה בת חודש למרפאה מלאה בוירוסים אם אין סיבה מוצדקת. ועוד שאלה בעוד חודש אנחנו אמורים לקבל עוד חיסון (מחומש?). מה תופעות לוואי שנטקלתן בהן של החיסון הזה? למה להתכונן?
 
תשובה

אל תקחי את הילדה לרופא בשל שינוי קטן באופי היציאות שלה. זה לא נשמע מדאיג כלל ועיקר לגבי תופעות לואי של חיסון מחומש- נסי לחפש כאן בפורום תשובות מפורטות אבל התופעות השכיחות הן- חום ואודם מקומי. אין לעסות את מקום החיסון- אפשר להניח מגבת או חיתול עם מים פושרים כדי לנסות להקל. תופעה נוספת היא החום- (ראי הודעה סמוכה לזו שלך.) כדאי ורצוי להקל על התינוק בעזרת אקמול.
 
למעלה