תינוק מצונן

limorso1

New member
../images/Emo184.gifתינוק מצונן

רציתי לדעת האם למישהו יש הצעה טובה לפיתרון של צינון חזק אצל תינוק בן 7 חוד'? אשמח לכל עזרה
 
תסתכלי במאמרים במאמר שעוסק במחלות

חורף אצל תינוקות ופעוטות. "הכן ילדך לחורף". אם תהיינה שאלות אשמח לענות. החלמה מהירה.
 

ה מוזה

New member
מה שלום התינוק?

מקווה שחש בטוב ועבר לו הצינון בכל אופן כפי שהוצע לך ,יש מאמר במאמרי הפורום על שפעת , ועל טיפול לילדים בחורף להצטננות מוסיפה עוד קישור לשרשור על נזלת ותינוקת בת 5 חודשים תעייני בו , בתקווה שלא יהיה צורך בתרופות משום סוג שהוא תהיו בריאים
 

0 אור 0

New member
הדברים החשובים

1. לשמור שיהיה לו חם ונעים 2. לשתות הרבה 3. למניעת היווצרות פצע מניגוב האף: למרוח שמן חוחובה טהור על האף (בחלק שמקנחים אותן) 4. לייבוש הנזלת: לטפטף טיפה של מי מלח לכל נחיר 5. להקלה על הנשימה: אדים עם מעט שמן אורן או אקליפטוס , וברוח הפורום: לפני שהיו מכשירי אדים היו שמים על אש נמוכה או על האח סיר שבו עלי אקליפטוס וחצי לימון. בלילה שמים מעל מיטת התינוק חיתול רטוב (ומרטיבים שוב כשמתייבש)
 
שמן אקליפטוס אסור לתינוקות../images/Emo18.gif

בבקשה לקרוא במאמר שמתייחס למחולות חורף ופעוטות/ילדים על שמנים אתרים מתאימים.
 

0 אור 0

New member
שמן אתרי אקליפטוס באמת אסור

כך למדתי לאחרונה, אבל הריכוז של השמן ששמים באדים הוא נמוך - וזו הפרשנות שלי דהיום לכך שאנחנו בימים שהם לא הרבה אחרי הסבתא היינו משתמשים בו לתינוקות שלנו (שכולם יצאו לתפארה) (וגם בבית חולים במחלקת הילדים היינו שמים את האדים הקרים עם טיפות האקליפטוס)
 
הבנתי אותך... ../images/Emo13.gif ובכל זאת

-זה לא מדוייק שהריכוז באדים הוא נמוך. זו אחת הטעויות ש"משתמשים" עושים- יש נטיה לושוב "טוב עוד טיפה פחות טיפה לא משנה....". אז זה כן משנה. הלא המולקולות של השמן האתרי מתפרקות באוויר ואז "נוחתות" חזרה. לפעמים אפילו טיפה אחת יותר מידי תשנה. -בימים של סבתא,וזו עיצה שאת נתת ואני מאד מסכימה איתה-היו נוהגים לקחת ענפי אקליפטוס ולשים במים רותחים על עיקרון האינהלציה. ברור שריכוז החומר הפעיל בכמה ענפי אקליפטוס הוא נמוך בהרבה משמן אתרי מרוכז. -כדאי להעדיף עם תינוקות שמן אקליפטוס לימוני, רבנסרה(מעולה) או אורן. -למיטב ידעתי לא שמים שמנים אתרים במכשיר אדים קרים. הם לא מתפרקים כך. רק באדים חמים. אני מרגישה שאולי קצת גלשתי כאן לדיון שמתאים לפורום שמנים אתרים אבל חשוב להדגיש כאילו דברים. אני תמיד משתדלת לזכור שעיצה שנותנים דרך האינטרנט צריכה להיות מאד מדוייקת מבחינת הנחיות ומינונים.
 

Negyot

New member
לגבי שמן אקליפטוס...

שלום לכם..אני מהפורום השכן (שמנים וצמחי מרפא), אך קוראת אותכם בקביעות ונעזרת בכם המון (תודה תודה ושוב תודה על העצות). רוצה לעזור בעניין האקליפטוס... האקליפטוס המוכר לכולם, שנקרא אקליפטוס גלובולוס, אינו מתאים כלל וכלל לשימוש בילדים (וגם באוכלוסיות רגישות אחרות - קשישים, נשים בהריון, חולי אפילפסיה ועוד). הוא ממריץ מדי וחריף מדי. גם בהרחה (מכשיר אדים למשל) וגם במריחה, אפילו של שמן מהול מאוד. לעומתו, יש זן אחר של אקליפטוס - אקליפטוס רדיאטה או אקליפטוס סמיתי - שמצוינים לטיפול בילדים ובשאר האוכלוסיות הרגישות. מעט קשה להשיגם (מי שרוצה אשלח לו מסר איפה בכל זאת אפשר) אבל שווה. עוד אפשרות, לא פחות טובה - שמן הדס. קל להשיגו (אצל כל ספקי השמנים הארומטיים, אפילו בסופר פארם) והוא מצוין (מנסיון על הילדים שלי, המצוננים). אפשר לשים במבער בבית אם לא רוצים אדים חמים. תהיו בריאים!
 
למעלה