אלימות

eris1515

New member
../images/Emo186.gifאלימות../images/Emo186.gif

אתמול בדרכי חזרה מהביצפר ראיתי 2 אחים האח בסביבות גיל 14-15 והילדה בסביבות גיל 5 ככה.. ואני אל יודעת בדיוק מה עובר עליו אבל הוא התחיל לצעוק עליה שתלך יותר מהרר ופשוט הביא לה מכה ואז גרר אותה, כאילו משך אותה שתלך יותר מהר
מה נסגר איתו? א-הוא ברחוב ב-אנשים מסתכלים עליו ג-לא מספיק שהוא צעק עליה הוא גם מביא לה מכה? מה הוא אבאמא שלה?הוא יבוא ויחנך אותה על דברים שטותיים כאלו!? הוא התנהג אליה פשוט מגעיל-זה שהיא ילדה קטנה זה לא אומר שהיא בואו נגדיר את זה כ"שק מכות שלו"
הוא לא חושב על זה שכשהיא תגדל היא תשנא אותו? פשוט מגעיל
מה אתם חושבים על זה?!

זה נוראי

אח גדול בעיקר עם הפרש גילאים כזה אמור לשמור ולהגן על אחותו הקטנה ולא להיות זה שפוגע בה. יכול להיות שיש משהו מעבר למה שאת ראית ש"הצדיק" את היחס שלו אבל לא נראה לי שההתנהגות שלו הייתה בסדר. יש לריב עם האח ויש להכות אותו שזה שני דברים שונים. נוראי שאין שום הסברה וחינוך בנושא הזה, שההורים לא מקדישים לזה מספיק תשומת לב.

candy can do it

New member
אאהמממ...

לא חושבת שיש משהו שיכול להצדיק אלימות. ואח בן 14, לא אמור לחנך את אחותו בת ה 5... השאלה, אם ההורים בכלל מודעים למצב.

לא אמרתי שיש

ובגלל זה כתבתי להצדיק במרכאות. אבל בגלל שאנחנו לא יודעים מה קורה בתוך הבית שלהם אנחנו לא יכולים ישר להצביע על הילד כאשם, בסופו של דבר גם הוא בן 14 והשיקול דעת שלו הוא בהתאם, אם לדוגמא הוא סופג אלימות בבית מצד ההורים הרי שצפוי שינהג כך כלפי אחותו הקטנה. או למשל שההורים בבית לא מתפקדים והאח נוטל את כל האחריות על כתפו ובמקרה באותה סיטואציה הוא איבד את עשתונותיו. יש מקרים שאסור לנו לשפוט במהרה. אני כמובן לא מצדיקה לרגע את מה שעשה הילד או אלימות בכלל אלא רק טוענת שיכול להיות שיש סיפור מעבר למה שאיריס ראתה ולכן לא צריך להתנפל על הילד כאשם העיקרי. בעיקר אם אנחנו לא היינו שם. ואני חושבת שחינוך הוא לא רק תפקיד ההורים, אנחנו מתחנכים ע"י אחינו, מורינו, משפחתינו המורחבת. אנחנו סופגים דוגמא אישית מכל הסביבה שלנו ולא רק מההורים.

h e n y

New member
איך הוא יכול...

אני חושבת על אחיינית שלי שההפרשים ביננו בדיוק כמו הילד ואחותו... ואני מצטמררת..אני בחיים לא יוכל להיות אגרסיבית אליה{ד"א אחיינית שלי היא כמו אחותי הקטנה בדיוק} או בכלל להביא לה מכה.... פשוט מזעזע..

אוי, לא אוהבת כשאחים מתנהגים ככה-

כאילו משתלטים על האחים הקטנים ועושים מה שבראש שלהם

לא מאמינה

יא אלללה זו אחותו הקטנה!! לא מסוגלת להבין מה עבר לו בראש.. בסדר להגיד לה תלכי קצת יותר מהר אבל לצעוק?! להרביץ!?

happy00

New member
באמת מרגיז לראות דבר כזה

יכול להיות שההורים נותנים לילד יותר מידי אחריות לגבי שמירה על אחותו וזה גורר התנהגות כזו. בכל אופן, תפקיד ההורים לדאוג שדבר כזה לא יקרה.

eris1515

New member
תראי,הילד לא סתם יקח פיקוד לחנך את אחותו...

הוא כנראה למד את זה מההורים אולי המצב ביןן ההורים על הפנים ואולי ההורים גם מכים אותה ואפילו אותו... האלימות לא תבוא סתם...

למעלה