בוקר טוב . הרוחות פה משתללות

רוני ר

New member
../images/Emo186.gifבוקר טוב . הרוחות פה משתללות

והזמינו אותי לקחת את הבן שלי מהגן לאחר שהוא התלונן על כאב גרון. וגם יש לי שתי בקשות : כל מה שאפשר להכין מבשר טחון (חוץ מכדורי בשר / קציצות). חיפשתי קצת במתכוני הפורום ולא כל כך מצאתי . ומתכון ללחם בירה תודה . ומשהו לכבוד החג שנראה לי שנבלה אותו במיגור הוירוסים : חנוכה חנוכה חג יפה כל כך באקמול ונורופן נתכבד עכשיו חנוכה חנוכה סביבון סוב סוב וירוסים , חיידקים יש לנו לרוב.
 

מאקי

New member
בולונז /פשטידה /מוקפץ/ במרק סיני/

בתוך בצק מגולגל תני כיוון ויותר מנשמח לסייע לחם ביר תיכף נחפש ושיהיה בריא מהר גן זה לא מקום לבריאים עכשיו...
 

מאקי

New member
לחם בירה

בבקשה.לחם עשבי תיבול ובירה-הובא לסדנא מאת: שושkהו 24/05/02 | 23:53 היום. לטעמי לחם מעולה. אז לכל מי שלא היה, ההכנה מהירה ופשוטה. הלחם מאוד עשיר וקצת דומה לפשטידה... אגב, מקור הלחם הוא פיליס גלזר ולא נירה רוסו (כפי שאמרתי בטעות לכמה ממשתתפי הסדנא...) לחם עשבי תיבול ובירה חומרים: 1 כף אורגנו טרי קצוץ 1 כוס בזיליקום קצוץ 1/4 כוס עגבניות מיובשות קצוצות פלפל שחור 3 שיני שום כתושות 1/4 כוס גבינת פרמז´ן מגוררת 3 כוסות קמח. (רצוי שאחת מהן תהיה קמח מלא) 1 כפית אבקת סודה 2.5 כפיות אבקת אפיה 1 כף מלח (לטעמי אפשר לקצץ במלח ל1/2 כף) 2 כפות סוכר חום בהיר דממרה 1.5 כוסות בירה לא מרירה, בטמפ´ החדר. 2 כפות שמן זית הכנה: 1. מחממים תנור ל-210 מעלות 2.מערבבים אורגנו, בזיליקום, עגבניות מיובשות, פלפל שחור שום ופרמז´ן. 3. בקערה נוספת מערבבים קמח, אבקת אפיה, סודה, מלח וסוכר. יוצרים גומה ושמים בתוכה את התבלינים. מוסיפים בירה ושמן ומערבבים בכף עץ עד לקבלת תערובת הומוגנית. 4. שמים הבצק בתבנית אינגליש קייק 5. אופים בתנור 10 דקות ב-210 מעלות, ו-30 דקות ב-180 מעלות. 6. מוציאים מהתבנית ומחזירים לתנור ל-5 דקות נוספות. מחכים שיתקרר מעט ומגישים שושKה שאוהבת לבשל, ליצור ולחרוש את האינטרנט ........
 

מאקי

New member
מרק עם בשר

ארוחה בקערה אחת מתאים לילדים חולים שלא בא להם מידי.. ויש בו גם נוזלים מרק סבתא אסתר 500 גרם בשר טחון 3 כפות סויה כף קורנפלור משרים את הבשר בעסה ירקות (זה מה עשתה ופתוח לדימיון) פיטריות טריות מיכל פרוש אפונה של סנפרוסט או אפונה וגזר כוס כוס וחצי נבטים למי שאוהב מרק הערה :משתמשים במרק עוף שהכנתם או מחפפים עם אבקה ומים רותחים 6 כוסות מרק רותח 2 קופסאות של רסק עגבניות קטנות אוחצי מגדולה)ואפשר גם עגבניות מהמקרר שנטחנו צריך עוד לערבב בקערה 3 כפות קורנפלור 2 כפות מים או מהמרק 2 כפות חומץ 3 כפות סויה 2 כפות סוכר טיפונת טבסקו הכנה: מרתיחים מרק עם עגבניות במחבת ליד מחממים קצת שמן טמגנים בשר עד שמאפיר ולסיר הרותח באותו מחבת מטגנים פיטריות 5 דקות ולמרק מוסיפים בשלב זה את האפונה ל5 דקות עכשיו מוסיפים את תכולת הקערה וממליחים באם צריך לוקחים 2 ביצים טרופות ומנזילים למרק הרותח יוצאים חוטים כאלה כמו איטריות סוגרים אש מי שרוצה מפזר נבטים בצלחת האישית לפני ההגשה לא בתוך הסיר
 

רוני ר

New member
תודה מאקי ומדינתנו ../images/Emo24.gif

נפל הפור...אנ אכין חצי כמות של בצק גוזגילה עם מילוי של בשר טחון. לשאר המתכונים , שנראים מצוינים, אין לי את כל המרכיבים כרגע בבית. לגבי לחם בירה, כבר מריח לי מהתנור
. צריכה לקנות את כל העלים ..ואז ננסה את המתכון שנראה לי טעים ביותר. תודה
 

קישלורן

New member
אני כבר בטח לא רלוונטית אבל

אני מפנטזת על פאי רועים: שכבה של בשר טחון ופירה. פעם אחרונה שהכנתי אני זוברת שזה היה מתכון שהכנתי כשהייתי בת 17 מהספר "רזה לתמיד" והקונסטרוקציה עמדה על קרוטונים. פעם ראשונה שהתוודעתי לכל כך הרבה תבלינים ניחוחות וטעמים שלא הכרתי. מומלץ בחום.
 

צוצונת

New member
קישלורן ../images/Emo124.gifפאי הרועים בשבילך

5 תפוחי אדמה 1/2 ק"ג בשר טחון 4 ביצים קורט מלח קורט פלפל קורט כורכום 2 בצלים בינוניים קצוצים מבשלים את תפוחי האדמה כשהם קלופים וחתוכים לקוביות. מועכים למחית פירה מתבלים במלח ופלפל. מטגנים את הבצלים. חצי מהכמות מוסיפים לפירה ומערבבים היטב.מוסיפים 2 ביצים ומערבבים . על חצי מכמות הבצל המטוגן מוסיפים את הבשר מפוררים בעזרת כף עץ עד שמשנה את צבעו לאפור מתבלים במלח פלפל וכורכום.מצננים. כשמתרר מוסיפים 2 ביצים. משמנים תבנית פיירקס משטחים חצי מכמות הפירה מיישרים מוסיפים מעל את מלית הבשר ומיישרים מעל זה מוסיפים את המחצית השניה של הפירה ומיישרים. זה נראה ממש כמו עוגה לכן זה נקרא פאי. אופים בתנור חם מאוד 180 מעלות כ- 20-30 דקות. מצננים מעט לפני שחותכים למנות אחרת זה מתפורר.
 
למעלה