בקר טוב ישראל והפורום הנכבד

אסתרס

New member
../images/Emo186.gif בקר טוב ישראל והפורום הנכבד

הלילה עבר בשקט, שלמה לא קם אפילו פעם אחת. אבל מרוב דריכות, נדמה היה לי ששמעתי רשרוש ב-5 בבקר, קפצתי מהמיטה ורצתי לשירותים וחיפשתי בכל הבית וקראתי , שלמה שלמה איפה אתה, והוא ענה לי מחדר שינה, קם מהמיטה בגלל הקריאות שלי. ותבינו אני ישנה לצידו. אפשר ממש להתבלבל מרוב דאגה. עכשו הוא יושב ואוכל, ואני מקווה שלא יהיה קרב ברחצה. אז שיהיה לכולם בקר טוב ויום טוב. לכו להטטייד קצת בפרודוקטים לימים הסוערים שמגיעים בסוף השבוע. ביי

נילי41

New member
../images/Emo20.gif בוקר טוב פורום - יום שני

עברנו לילה סביר עם קימות כרגיל, 3-4 פעמים בלילה. אנחנו כבר מוכנים לרדת להסעה בעוד רבע שעה. בעלי מרגיש טוב ובמצב רוח טוב וכל הזמן שואל, "מתי באים לקחת אותי?". הוא מצפה לנסיעה למרכז היום. אסתר, את רואה מה שלילות ללא שינה עושים לנו??? את כבר מחפשת אותו באופן אוטומטי בכל הבית ולא במיטה. את חייבת לישון בלילה שינה רצופה וטובה (וגם אני) ולעשות הכל כדי ששניכם תישנו טוב, אחרת קשה להתמודד כל היום עם הבעיות שצצות. ואם זה כולל כדור שינה או כדור הרגעה או כל טיפול אחר לשלמה, צריך לקחת. אתמול בבדיקה של בעלי אמר לי הרופא שלו, אל תהססי לתת לו ובן אם הוא לא שקט ביום. אל תהססי לתת לו כדור שינה אם הוא לא שקט בלילה, למרות הריספרדל וכל התרופות האחרות שהוא לוקח. אנחנו, המטפלות בנות הזוג, חייבות לישון טוב ורצוף ולאכול נכון כדי שנוכל להחזיק מעמד במטלה הקשה שלנו. הרופא של בעלי כל הזמן אומר לי, תראי שלא תחזיקי מעמד, את תתמוטטי ואז לא תהיה לך ברירה ותיאלצי לקחת עזרה. הוא כל הזמן אומר לי לקחת עובדת זרה הביתה ולהשתחרר קצת. אבל אני חוזרת וטוענת שכל זמן שבעלי הולך למרכז היום, אין לי צורך בעובדת זרה וגם אין לי אפשרות כלכלית לקחת כזו. אם וכאשר הוא כבר לא יוכל להגיע למרכז היום, אז נצטרך לשקול מחדש מה לעשות. כרגע מרכז היום הוא הפיתרון האידיאלי בשבילנו, ולדעתי בשביל כל חולה שמסוגל עדיין לקום בבוקר על רגליו ולצאת מהבית ולבקר במרכז יום. קצת נסחפתי, אז בוקר טוב ויום קר אך נאה לכולנו...

zs1957

New member
מרכז יום פיתרון טוב

עד לשלב שיש התדרדרות במחלה והמקום כבר לא מתאים. לכן חברותי היקרות אסתר, נילי ,טובה, אריאלה, אתן מעניקות את הטיפול הטוב ביותר לבן זוגכן. אף עובד זר לא יעניק את החום , האהבה והטיפול המסור שאתן נותנות לבעלים שלכן. אף עובד זר לא יתן להם את מה שהם מקבלים במרכז יום עם הצוות המיומן והמקצועי. וכמו שנאמר נגיע לגשר , נעבור אותו. שיהיה לכולנו יום נפלא. תשמרו על חום, קר מאד בחוץ. מר חורף הגיע לארצינו ברוך בואו !!!!! זהבה שחם

../images/Emo140.gifזהבה1957

אצל בן זוגי ב"ה אין הדרדרות במחלה , רשמתי אותו למועדון בגלל שלראות טלויזיה רוב היום זה מנוון יותר את המוח ,חוץ מזה הוא היה רוצה לבוא איתי לכל מקום. לא היה לי מרווח נשימה ולכן רציתי שיהיה לו תעסוקה ושיהיה עם חברה ,קבוצה, וסביבו אנשים וריפוי בעיסוק, ותאמיני לי שאני רואה שיפור מעט .הוא יותר מבין מה אני אומרת לו. אני מודה לה' כל יום ויום שהוא הולך ברצון וכשחוזר עם חיוך ושמח, היה לו בהתחלה סלידה מהמקום כולם יותר מבוגרים ממנו ב10-15 שנה, בעזרת ה' הצלחתי לשכנע אותו ודיברתי עם העו"ס והחברה שם שישכנעו אותו וחיבקו אותו בחום והנה ובא לציון גואל.

zs1957

New member
העיקר שהוא מאושר במועדון

היי אריאלה חשוב שיהיה לו סדר יום קבוע ושיהיה בחברה ועם אנשי מקצוע שמטפלים בו. ואת יקירתי, יש לך פנאי להקדיש לנפש שלך ולדברים האוהבים עלייך. זה הזמן לתדלוק , להעשרה , לחברות וסתם לפנק את עצמך.את זקוקה לזה. כל טוב זהבה שחם

| זהבה היקרה4U|1957

אני לא יודעת אם הוא ישאר במועדון אני מחקה לתשובת הנהלת המועדון להוריד לי מהתשלום היומי שזה 70 ש"ח ליום איני יכולה לעמוד בזה ושירותים מיוחדים לא מגיע, למי שיש 50 אחוז רפואי ביטוח לאומי לא נותן קיצבת שירותים מיוחדים .בנתיים עד סוף החודש הוא יהנה מהמועדון ואחר כך ירחם ה' איני יודעת מה לעשות לכן כתבתי אימל למשרד הבריות ולמשרד הרווחה במשרדי הממשלה וכן לעזר מציון שיפתחו מועדון- מרכז יום לגילאי 50 פלוס.בתקוה לבשורות טובות

אסתרס

New member
../images/Emo178.gifאריאלה תילחמי להגדיל

את אחוזי הנכות. ומהר. כי אם תקבלי גימלת נכות כללית, זה שווה יותר כסף מגימלת סיעוד שמקבלים אותה מגיל 65. הבטוח הלאומי עושה חשבון של עלויות ומשאיר אותך על אחוזים נמוכים, זה תמיד ככה וצריך לערער ולערער עד שהם ימצמצו !

../images/Emo24.gifנילי את לא נסחפת

אני מאוד אוהבת לקרוא את הכתבות שלך ממך אפשר לילמוד וללמד אחרים המשיכי את לא 10 אלה 100. כל הכבוד נשמה של אמא

נילי41

New member
../images/Emo20.gif אריאלה נשמה

כל הכבוד לך על הפעילות שאת עושה ושאת מנסה הכל ומתקשרת עם עזר מציון וכל מיני עמותות ומקומות שאולי יכולים לעזור. האמונה החזקה שלך מחזקת אותך ואת מצליחה גם לחזק אותנו, אנשי הפורום וחברות קבוצת התמיכה ולהעביר אלינו כוחות שאת שואבת מהאמונה שלך. ישר כוח!

../images/Emo24.gifלנילי'לה

יש מי ששומע לזעקתינו אני בוטחת בו שהוא יעשה מה שטוב לנו, זה מחזק אותי מכל הבחינות , אשרי המאמין

רותי57

New member
כדורי שינה

היום יבקר את אבי רופא פסיכוגריאטר, למרות הגדלת המינון של סרקוול בהמלצתו של רופא אבי כבר לוקח 250 מ"ג ליום + 20 מ"ג של אנטומין ( להרגעה) אבי לא ישן לא ביום ולא בלילה, הוא נמצא כמו ב"אמוק" מחפש גברים אצל אמא ואומר כי ילך למשטרה ולא יתן לה כסף וכאשר אני אומרת שגם אני למרות שהיתי בבית כל היום לא ראיתי אף אחד אזגם אני "חוטפת" מה כולכם משקרים לי מה אני מטומטם, הרי רק עכשו הוא יצא מהבית. כל לילה זה סיוט, אני ישנה בטרנינג כי חושבת שאמא תזעיק אותי, עשיתי לו בדיקות דם לפי בקשתו של הפסיכוגריאטר נראה מה התוצאות. הוא גם מסרב לשתות, מלחמה יום יומית על כל שלוק של שתיה. אנו ממש חסרי עונים כרגע. לכן אני לא יודעת אם הוובן נוסף לשאר התרופות לא יעשה את הפעולה ההפוכה. בשמחה היתי נותנת לו כדור שינה . השינה גם תרגיעה אותו . שמתי לב שכאשר הוא באמוק כזה גם הזיכרון שלו מצוין .

נילי41

New member
../images/Emo20.gif רותי יקירתי

אולי צריך להחליף לאביך את התרופות שהוא מקבל. אולי הן לא משפיעות עליו טוב. תשאלי את הפסיכוגריאטר שיבוא לראות אותו אם לא רצוי לתת לו משהו אחר שכן ישפיע עליו וירגיע אותו. הרי זה לא ייתכן שהוא יהיה ב"אמוק" יום ולילה ובאובססיה על הגברים של אמא. זה פשוט הזוי לחלוטין. מה שבטוח זה שאין טעם להווכח איתו. כי את רואה, גם את חוטפת ממנו, הרי לא תצליחי לשכנע אותו כשהוא במצב כזה. מה שצריך זה לזרום איתו, לשתף איתו פעולה, להבטיח לו לטפל במצב וכו'. אני מאוד דואגת לאמא שלך שצריכה לעבור את כל הדרמה הזו כל לילה... אין מצב שזה יכול להימשך. טוב מאוד שיבוא פסיכוגריאטר לבקר אותו ולהיווכח במו עיניו באיזה מצב הוא נמצא. בקשר לשתיה, גם בעלי לא רוצה לשתות וכל הזמן אני צריכה לבקש ממנו שישתה, ואז הוא לוקח שלוק ואומר שתיתי. אז כל רבע שעה או חצי שעה צריך לתת לו לשתות ולעודד אותו להמשיך ולשתות ולא להניח את הכוס. אולי יש משהו שהוא אוהב שהוא יעדיף לשתות? עכשיו בחורף תמיד טוב כוס תה חם או אפילו שוקו חם אם מותר לו... מה אני אגיד לך, המצב קשה, אני נאנחת תוך כדי כתיבה כשאני מתארת לי את מה שאתם עוברים. הלוואי שהרופא היום יצליח לייצב את המצב, אביך חייב להיות מאוזן עם התרופות שלו, וכשמשהו לא עובד, צריך לנסות משהו אחר. אין ברירה. החיים לא יכולים להיות סיוט מתמשך... חיבוק ענק

רותי57

New member
לנילי41

תודה על העידוד, עד עכשו זה כשנתיים ססרקוול עזר. היתי מגבירה ומקטינה את המינון על דעת עצמי וזה היה עוזר אך עכשיו משום מה זה לא מועיל. בכל אופן נעים לדעת שבפורום אפשר לשפוך את הלב ויבינו אותך .המון תודה על העידוד

ronnyw

New member
לרותי - עניין הכדורים

כיוון שהכדורים של אביך אינם מתאימים יותר (אני כותבת קצת בפסקנות, כי ב"מבחן התוצאה" הם נכשלים...) אולי כדאי לעשות פוס, להפסיק הכל, ולהתחיל לבנות לו תמהיל תרופות חדש. אינני מכירה את התרופות שאת הזכרת, אבל אצלנו, שני ההורים התחילו לקחת ריספרדל בתקופות ה"שגעון" שלהם (כל אחד עם התנהגות מטורפת אחרת בתקופה אחרת) והיום שניהם שקטים ושלווים וניתנים לשכנוע ותמרון (אולי קצת זומבים, אבל זה עדיף על התקפות האמוק הקודמות). מה שאני מנסה לאמר הוא - אולי לשנות כיוון בתרופות, אולי לבקש חוות דעת נוספת מרופא אחר (אלא אם זה מה שאתם ממילא מנסים לעשות). אגב, הריספרדל לאימא ניתן בכמוסות, ולאבא - שהוא סרבן תרופות - בנוזל חסר טעם שנמהל בקפה שלו. חשוב גם לדעת שזו תרופה יקרה, ואולי רופאים נמנעים מלרשום אותה מסיבה זו. (אני לא מנסה להמליץ דווקא על התרופה הזו, רק לספר לך על המקרה הפרטי הקטן שלנו).

רותי57

New member
רוני

אבי לקח פעם רספרדל וזה היה לא כל כך טוב הוא היה זומבי יכול להיות שיש צורך לחזור אליה. אך למעשה אני כבר לא זוכרת למה הפסקנו אותה. היא מאותה המישפחה כמו סרקוול. וגם זה נקנה ממיטב כספינו.

נילי41

New member
../images/Emo20.gif מסכימה עם רוני

גם אם במשך שנתיים תרופה מסוימת היתה יעילה, כנראה שהגיע הזמן להחליף אותה כי היא כבר לא עוזרת לאביך. אגב בקשר לריספרדל, בעלי לא מזמן התחיל לקבל ריספרדל בנוזל במינון מאוד מאוד נמוך ותוך ימים ספורים זה התחיל להשפיע, ובביקורת האחרונה שהיינו במרפאת זיכרון (אתמול) הרופא שלו היה מאוד מרוצה מהמצב שלו והאיזון שלו עם התרופות ואמר ש"הוא במצב טוב מאוד למצבו", כלומר למרות שהוא במצב מתקדם מאד של המחלה, הוא רגוע ומאוזן. אין לו התקפי זעם או תוקפנות מילולית ובכלל. בקשר לזומבי, גם אם הוא עייף לעתים קרובות אחר הצהרים ומבקש ללכת לישון מוקדם, זה עדיף על התקפי האמוק שאת מתארת. במצב של אלצהיימר מתקדם אנחנו לא רוצים שהחולה יהיה יותר מדי ערני ופעיל ונצטרך לרדוף אחריו בשבע עיניים ולשמור על כל צעדיו. ככה, כשהוא רגוע, הוא מקשיב למוסיקה או צופה בטלוויזיה, מנמנם קצת, מתעורר, שותה ואוכל ברצון וזהו... תאמיני לי זה עדיף. זה לא זומבי. הרופא שלו ממש קיווה שהמצב הזה יימשך כמה שיותר זמן ושלא נצטרך לעשות לו שינויים בטיפול. כמובן שאני לא באה להמליץ כאן על התרופה, שאגב, גם אנחנו קונים אותה במיטב כספנו כי היא לא מאושרת בסל לחולי אלצהיימר (עוד קרב קטן שצריך לנהל...) אלא רק לספר על המקרה שלנו. ספרי מה אמר הרופא שבא לביקור היום... מקווה מאוד שתתעוררו מחר ליום חדש עם תוצאות טובות.

אסתרס

New member
לא צריך ליהיות רופא כדי../images/Emo193.gif

ליראות שהתרופות לא מתאימות ! אם היה מקבל תרופה מתאימה היה נרגע תוך ימים ספורים. אני מקווה שהזמנת רופא שמבין ועדכני ! ואבן למשל זו תרופה מתעתעת, למעשה היא ניגזרת של ואליום, ויש אנשים שמגיבים הפוך- במקום להרגיע ואבן מכניס אותם לאי שקט והתנהגות סוערת. ספרי לנו בבקשה מה נתן לכם הרופא. בכל אופן תעמדי בתוקף להחלפת התרופות.

רותי57

New member
אסתרס

התרופה היתה טובה במשך כשנתיים. שאלתי את הרופא והוא אמר שאם התרופה היתה טובה במשך התקופה אין שום סיבה להחליפה

ronnyw

New member
עוד מילה לרותי בעניין התרופות

עוד אני כותבת לך - ראיתי שאסתרס רשמה משהו בדיוק באותה רוח. בניגוד לי - אסתר היא בעלת מקצוע (אסתר, את אחות, נכון?) ולכן שימי לב היטב לדבריה !!

למעלה