דיכאון חורף

../images/Emo186.gif דיכאון חורף ../images/Emo10.gif

כן. יש דבר כזה. למה? חוקרים גילו כי ישנם רצפטורים בעין המשדרים את כמות האור למוח והוא עושה פירוש של רמת האור וכמותו ובהתאם מפריש חומרים הגורמים לעלייה או ירידה בתפקוד היומיומי ובמצב הרוח. אז? ? ? אז כשמביטים היום החוצה - ורואים ימין ושמאל רק חול וחול...ואין קרן שמש אחת המסוגלת לבקוע את מעטה האבק - יש מבנינו החשים ירידה במצב הרוח, חוסר חשק להתחיל את היום. אני? או אני רמאית גדולה. אני מרמה את העיניים ומביטה היישר אל מנורה בוהקת וגדולה. מאירה באלפי אורות את הסביבה שלי - וצוחקת אל השמש שמעבר לעננים. כן. גם הקור והרוח לא מוסיפים. וגם אותם אני מרמה. בכלל, אשמח לקבל רעיונות איך לרמות את החושך והקור. מה איתכם?

PhEoNiX FiRe

New member
בוקר אור ברבורה

אכן יש כזה דבר הנקרה SAD זה מוכר ויש לזה פיתרון (מנורה מיוחדת). אני רואה את עצמי כאל צמח שחייב את אור השמש (פוטוסינטזה) כדי לחיות . בלי זה הוא נובל. כך גם אני , בלי אור השמש נובלת , מתכנסת אל תוך עצמי אל תוך דיכדוך שכזה.

../images/Emo186.gif כל כך מסכימה ../images/Emo68.gif

ואני... קולה זמן מסתכלת באור, ומחפשת עלים חדשים... צמיחה חדשה... העיקר אור וחום... באוסטרליה???? קיץ עכשיו??? לא????

PhEoNiX FiRe

New member
כמו פרח החמניה שמחפש את ה../images/Emo42.gif

בלי זה הוא נובל , נסגר כך גם אני איה השמש? רק
ו
ומאוד
לי

כבר לפני שנים שמתי לי למחזוריות

בדיכי החורפי...מגיע בערך בנובמבר ונעלם ביום האחרון בינואר, ביום ההולדת שלי...בצעירותי זה נורא הבהיל אותי, מטבעי אני בן אדם שמח - והירידה באנרגיות ומצב הרוח הירוד נורא הפחידו אותי, חשבתי שאני מאבדת שפיות,...פחדתי אפילו לדבר על זה, כך שנה ועוד שנה...במשך השנים קראתי מאמרים ששפכו אור על התופעה, ומשהבנתי שאני לא היחידה - הוקל לי וקיבלתי את התופעה בשלווה, היום עם כל הכדורים שורדה רזיאל עושה להם פירסום - כנראה שאפשר להתגבר על התופעה בפחות סבל, אבל אז הייתי נורא בודדה עם הדאגה....

למעלה