ינואר היה חודש ארוך ממש.

AnnabeI Lee

New member
../images/Emo186.gif ינואר היה חודש ארוך ממש.

בזמן האחרון מעסיק אותי הקונצפט הזה שזמן עובר מהר כשנהנים. נראה שיש הבדל מהותי בין כיף (טוב, עונג, שמחה) וסבל (רע, עצב וכו'). אבל למה אנחנו מעדיפים אחד על פני השני? הרי שניהן תגובות כימיות ותו לא. מה גורם לנו לרצות לשמר ולעודד שמחה? ולעומת זו, למה אנחנו צריכים סבל כדי להרגיש שהחיים שלנו שלמים? דרך אגב, אני היחידה שהסימלון הזה
נראה לה כמו מצרי?

Gray PaIadin

New member
הרגשה טובה ורעה זה מאוד בסיסי

וככל שמשהו יותר בסיסי ככה יש פחות שהוא בנוי עליו, ולכן קשה יותר להסביר אותו. אולי אפילו הכי בסיסי, מה שאולי גורם לכך שאין משהו שיכול להסביר אותו, רק להפך, הוא ההסבר לכל השאר. לפחות בתחום הזה ז"א, זה לא ממש קשור לדברים פיזיים
וגם לי הוא נראה עכשיו מצרי
לא שהסתכלתי טוב לפני

0Pandemonium0

New member
כנ"ל בקשר לאייקון../images/Emo6.gif

ובעצם, גם בקשר לשאר. אני לא חושב שכיף וסבל הם רק תגובות כימיות, כי אני מאמין בקיומה של הנשמה, ואת זה ממש אין לי מושג איך להסביר...

undersun

New member
תגובה כימית

היא חלק בשרשרת שכיף/סבל מתקשרים אליה, העולם מתחיל במחשבה שכיף לי, לא כיף לי ומשם מתגלגל כל אחד לפי התגובות שלו. אדם ממוצע חושב שאם הוא סובל, זה נעשה לו ע"י הסביבה.. זה לא נכון מאחר וכל אחד יכול להסכים או לא למידע שהוא ממקבל מהעולם. כשמוקפים אנשים שמחים וחיוביים, כיף להיות.. ואם מישהו מבאס תתח'ת אז סובלים לידו, הנקודה היא בזה שהבחירה בידנו להסכים או לא, לא בא טוב.. לא בא. אני מאמין בקיום הנשמה והיא אחת לכולנו, מילים הם אנרגיה שמזינות אותה או פוגעות בה.. אני לדוגמא עובד על עצמי על מנת לא להיות מרוכז בעצמי ומשתדל להסתכל על התמונה הגדולה, בוא נגיד שיש לי עוד הרבה עבודה

AnnabeI Lee

New member
נו כן, אני שואלת למה על אקסיומות.

אבל זה מעניין לחשוב למה כולנו כל כך בסדר עם פשוט להניח כמה הנחות אקראיות ולבסס את החיים שלנו עליהן. וזה רק כי באיזה שלב נראה שהן היו הגיוניות.

Gilliana

New member
וולט דיסני אמר פעם...

"מה הטובים היו עושים בלי הרעים"? על אותו בסיס אפשר לשאול - אם לא היה סבל, אין היינו יודעים להעריך או להבין את תחושת הכיף כמו שקראת לה? בסך הכל - אני חושבת שאנחנו נכנסים כאן לתחום הפסיכולוגיה - אין כאן גורם אחד אלא אוסף של סיבות: חברתיות, תרבותיות, כלכליות ומה לא. בכל מקרה, אני בהחלט לא מסכימה שמדובר בתגובות כימיות ותו לא משום שגם אם מה שיותר את התחושות הוא התגובות הכימיות - הרי שהביטוי הרגשי הוא הרבה מעבר לכך. הרגש האנושי הוא דבר מופלא ומדהים שמעולם איש לא הצליח לפענח -הרגש קיים גם בבעלי חיים והוא כנראה חיוני ביותר להשרדות. לא כנראה - בטוח.

Free Smile

New member
אי פעם היית מאוהבת?

נהנית להיות מאוהבת? הרגשת ברגע מסוים, בו הבטת באהובך, שאותו רגע נדמה כי הוא נמשך לנצח? יש סצנה יפה ב"BIG FISH" שמתארת את המדובר אישית אני מרגיש שלחלק מהשאלות שאת שואלת כאן אין תשובה, ושניסיון למצוא אחת יוביל לטירוף
או לפחות לחוסר סינכרון בין הראש, הגוף והרגש... תופעה שגם ככה קורית בנו, אז לפחות שלא נרחיב אותה
במיוחד מציק הנוסח של "למה אנחנו צריכים סבל?" מאד מתחבר לי לקטע של הפרופסור שהוכיח שלא קיים אלוהים בעולם כיון שיש רוע ואז הסטודנט הוכיח לו שכפי שאין קור (אלא שזהו חוסר חום), אין חושך (אלא שזהו חוסר אור), לא קיים הרוע (אלא שזהו חוסר האלוהים) - לא צריך לקבל את הרעיון בכדי לנסות לתפוס את מה שעומד מאחוריו. אם ננסח את הדברים בצורה שתוקעת אותנו ואת המחשבה שלנו עליהם - או שלא נגיע רחוק, או שנגיע רחוק מדי והשפויים לא יתקרבו אלינו. אפשר לאמר על הסבל שהוא קורה שהוא ממלא את החלל שנוצר כשחסר מה שיכול או אמור היה למלא אותו במשהו אחר למה יש בלבול בעולם? כי אין תשובה ברורה למה יש שנאה? כי חסרה האהבה למה ישנה עצלות? כי אין תמריץ, או כוח וגם זאת רק דרך אחת מבין רבות לפרש את הדברים אבל לפחות היא מכניסה את הדברים לתמונה, שבאופן זמני מספקת קצת יותר הבנה, גם אם לא מבינים אותם לעומק האדיר שלהם.

AnnabeI Lee

New member
ברוך השב ../images/Emo25.gif

אבל סבל ושמחה הם לא ממש כמו חום וקור. חום וקור תלויים במשהו אובייקטיבי וההגדרה של חום וקור תלויה רק בנו. כלומר, אנחנו משווים את רמת החום לטמפרטורת החום שלנו וקובעים אם היא גבוהה או נמוכה מרמת החום של העור שלנו וכו'. אני חושבת שיש הבדל בין שמחה ועצב בזה. שמחה ועצב לא תלויים בדברים חיצוניים, תאכלס הם תלויים רק בנו. אין פה סקאלה של רמת שמחה שאין לה אפס. עצב זה רגש אחר לגמרי מחוסר שמחה. אבל בכל מקרה זו לא היתה הנקודה שלי בהודעה המקורית.

Free Smile

New member
את מוזמנת להגיב על מה שהתכוונת

נראה כאילו הפסקת באמצע, כשיזדמן לך, אשמח אם תדברי על מה שרצית לאמר במקום להודיע כי מה שאמרת לא היה מה שהתכוונת אליו בהודעה המקורית שאלת שאלה - "אנחנו צריכים סבל כדי להרגיש שהחיים שלנו שלמים" אשאל אותך שאלה מאד פשוטה - האם את מרגישה שהחיים שלך שלמים כיון שיש בה סבל?

AnnabeI Lee

New member
תן לי לשאול אותך עוד שאלה,

אתה חושב שהחיים שלך היו שלמים אם היית על פרוזק 24-7? אני בהחלט חושבת שכאב הוא חלק מהחיים (ושהחוסר שלו הוא לא זניח)

Free Smile

New member
את ואני מדברים על דברים שונים לגמרי

וכדי להדגים או להסביר, אני אומר שהחיים שלי לא שלמים בגלל כאב או בגלל מחסור בכאב אנחנו נכנסים כאן להגדרת "חיים שלמים" אני מרגיש שזה קצת גדול עליי לדבר על זה, לפחות בשלב זה בחיים אבל בואי נאמר למען ההשוואה, שאני לא חושב שהחיים שלי שלמים יותר או פחות מאדם שחווה פחות תחושות של סבל בחייו. או בקיצור - אני לא רואה את הקשר בין "כאב" לבין "שלמים"

שאלה

את מסוגלת לדמיין איך יהיו החיים על פרוזק 24-7? אם כן, את מוכנה להסביר/לפרט/להדגים? לא לקחתי אף פעם פרוזק וגם שום דבר אחר שמזכיר את זה (אלא אם אפשר להחשיב אלכוהול, וגם פה קשה לי לדמיין את המצב), אז אני לא בטוח שאני מסוגל.

למעלה