לחץ,לחץ,לחץ

• פותח הנושא ל3
  • פורסם בתאריך

ל3

New member
../images/Emo186.gif לחץ,לחץ,לחץ

אני חייבת לשתף אותכם בתחושותי כי אני מרגישה שאני מתפוצצת. התבקשתי על ידי מנהל הבית ספר בו אני עושה את ההסתכלות שלי במסגרת הלימודים להחליף את המורה לאנגלית שהוא פיטר (היא באמת הייתה זוועה). מדובר על שלושה ימים בשבוע בכיתות ג,ד. העניין הוא שאין לי נסיון ביסודי ( שנתיים הייתי בחטיבה ותיכון), האוכלוסיה מאוד מאוד קשה, וזה ללמד את ראשית האנגלית שזה הכי קשה. אני כל כך לחוצה וצריכה להתחיל כבר מיום ראשון. אתמול לא ישנתי כל היום ולחץ הדם שלי היה גבוה מאי פעם והיום בלימודים הרגשתי שיש לי חום, כאבו לי הפרקים וכולי פרחתי. אולי אני מגזימה בתגובותיי ויתכן שבסוף יהיה בסדר אבל אני חושבת שאני צריכה לתמרן את העבודה הזו עם הלימודים שלי, להוסיף לזה את פרויקט פרח שאני עושה, שיעורים פרטיים, שיעורי נהיגה שאני לוקחת- אלוהים מה יהיה??? סליחה עם אני מקטרת יותר מידי ,אני פשוט כבר לא יודעת איך להרגיע את עצמי. נ.ב קיבלתי 90 היום על אחד מהחיבורים באנגלית שרשמתי. לפחות אני
מזה

1ט ל י

New member
../images/Emo24.gif

תנשמי עמוק ותרגעי. זה רק 3 ימים. אני בטוחה שתעשי את הטוב ביותר שאת יכולה. אני גם בטוחה שתעשי את זה טוב. להלחיץ את עצמך לא יעזור. בסוף סתם תרגישי רע (אפילו יותר מעכשיו) איך להירגע? דבר ראשון, תפסיקי לדמיין בראש שלך מה יהיה ואיך. דבר שני, תנסי להסיח את דעתך. קל להגיד....

gaia20

New member
הי שירי

אכן לקחת על עצמך כל מיני פרוייקטים, חלקים חשובים ומספקים וחלקם פחות, אבל מה שחשוב הוא שלא תתאמצי יותר מידי, אל תעמיסי על עצמך מעבר לכוחותיך. תראי אותי, לקחתי על עצמי עבודה די קשה שבסגרתה אני עובדת 9 שעות+שעות נוספות... רק עכשיו חזרתי מהעבודה, כשאני עובדת מהשעה 9 בבוקר...הרבה שעות... למזלי, היום מסתיימות השעות הנוספות ולכן אעבוד רק 9 שעות מעכיו, אבל מה שרציתי להגיד בזה , זה שאל תקחי על עצמך דברים שאת לא בטוחה שתוכלי לעמוד בהם... אולי כדאי למתן קצת את שעורי הנהיגה, ואת השעורים הפרטיים.... תחליטי בעצמך מה חשוב פחות\יותר...

ל3

New member
תודה גאיוש´

יתכן ובאמת אוריד קצת מהשיעורים הפרטיים. העניין הוא שתמיד אני מרגישה שלא נעים לי ובאמת לא נעים לי להגיד להורים שאני לא יכולה ללמד יותר את הילדים שלהם. בכול אופן, נראה איך זה הולך והלימודים שלי comes first כך שאם אני ארגיש שאני לא יכולה יותר אני באמת יעשה את זה תודה

הי שירי../images/Emo141.gif

קודם כל, לפני שלחץ הדם יעלה עוד....תנשמי עמוק...ותנסי להרגע מהמתח... אני חושבת שאת צריכה פשוט -לסמוך על עצמך, להאמין ביכולות שלך (את הרי יודעת בתוך תוכך שאת טובה במה שאת עושה ואפילו טובה מאד), אל תתני לכל ה-"מה יהיה" ו"איך יהיה" לתפוס מקום במחשבה שלך. זה סתם בזבוז של זמן, אנרגיות מביא למתחים לא נחוצים ובקיצור זה לא תורם לכלום, פשוט לכלום, ולכן זה לחלוטין מיותר. תאמיני בעצמך וביכולות שלך. את מצויינת, ואני יודעת שאת לא מסוגלת להגיד את זה לעצמך....אבל תעשי עם עצמך רגע חושבים ותסתכלי פנימה ואני בטוחה שתגלי שכל מה שאת עושה (עם כל המתחים מסביב)יוצא בסופו של דבר טוב מאד ולפעמים אםילו מצויין. תפרגני לעצמך. את תוכלי לעשות את זה ולעשות את זה טוב. את תעשי את המקסימום שאת יכולה בזמן שנתון לך, ואני יודעת שאם היה לך יותר זמן להכין את השעור הוא בטח היה יוצא אפילו יותר טוב, אבל גם המעט שיצא לך להשקיע יצא בסוף טוב, כי את טובה בזה. תאמיני בזה ותחשבי אופטימי!! וואו, מאיפה זה יצא לי?! לא יודעת, בכל אפן אני מאחלת לך בהצלחה ותנסי להנות מזה עד כמה שאפשר(ושיקפצו לך כולם, העיקר שתחשבי על עצמך שאת 10!!! כי את כזאת על אמת) להית´ עדית.

ל3

New member
עידית היקרה

תודה רבה על כל התמיכה והמילים היפות. נתת לי כוח ואמונה בעצמי. אוהבת, שירי

ritosh

New member
שירוש

מה נעשה איתך? נסי ליישם חלק מהעצות שנתנו לך. אם זה עולה לך בבריאות שלך אפשר קצת לוותר!! תגידי,לא נמאס לך מהמליצות שלי? דווקא אוסיף לך עוד אחת: העולם לא נברא ביום אחד. די. אם את לא עומדת בעומס תורידי מעצמך קצת. את יודעת, את ממש מרגיזה אותי! לכולם את יודעת לתת עצות נהדרות. אולי הגיע הזמן שתחשבי ותייעצי גם לעצמך?!

ל3

New member
ריטוש´- תודה. אני אשתדל

לעבוד על עצמי יותר. זה באמת קשה לי אוהבת, שירי

lupland

New member
UNDER PRESSURE

היי שירי. בניגוד לכולם אני דווקא מבסוט.את אומנם כותבת "לחץ.לחץ.לחץ" אבל כמו שזה נראה לי את בחורה שאוהבת או למעשה חיה את "העשייה". משום מה נראה לי שאת לא תהייה אחת מאלה שתשע פעמים ביום ירימו טלפון לבחור שלהם עם המנטרה של "מאמי איפה אתה אני לבד בבית ומשתעממת" התבקשת ע"י מנהל הבית ספר להחליף? כל הכבוד.משמע שהוא רואה בך בחורה רצינית ואחראית. היא הייתה זוועה? יופי.ניתנה לך הזכות ללמד ולהדריך את הילדים הקטנים והיקרים הללו.למדי אותם בדרך שאת חושבת לנכון שהיא זאת שלא תגרום להם לפחד מהשפה הזאת.קיבלת למעשה טירונים.בידייך נתונה היכולת לגרום לחלק גדול מהם "להתמודד" עם המילים החדשות האלו.ביננו.רק על תיסחפי עם המנטרה של "אתם לא יודעים עד כמה שזה חשוב לכם".בגיל 10 כל מה שמעניין את הילדים זה איך לחזור הבייתה הכי מהר להעיף את התיק ולעשות כל דבר חוץ מ...שעורים. אין לך נסיון? למי מאיתנו היה ניסיון מוקדם ב 1001 דברים שונים בחיים עד שלא ניסה.היי. הכל בפרופורציות. כולו פארצלאחים קטנים שעומדים דום שהמורה נכנסת.(טוב.אמורים בכל אופן) הרגשתי שיש לי חום? מה זה? נענעי קצת את הראש ובמקום מחשבות על חום למה שלא תנסי לחשוב על...חופשה באיי בורה בורה שבאוקיינוס השקט? טוב אני שוב צוחק אבל מכל המחשבות שבעולם דווקא על חום בא לך לחשוב.נסי לחשוב על...מה תכין אימא לאכול מחר בערב או אולי פנטזיה נחמדה על כך שבחדר המורים תפגשי אולי מורה חתיך שובר לבבות מקסים ושרמנטי...טוב שוב נסחפתי על פרוייקט פר"ח נדון בפעם אחרת. שעורי נהיגה שאת לוקחת? תעשי טובה לכולנו ותשלחי הודעת SMS כדאי שנדע לבחור בנתיב אחר.טוב שוב תפשת אותי במצב רוח טוב.מה זה שעור נהיגה.בסך הכל שעה ביום ואולי פעמיים בשבוע. ואוטוטו טסט ויאללה סיימנו גם עם זה (אח"כ בא השלב שמשתלטים על האוטו של אבא אימא או שמורידים דמעה בזוית של העין בתחינה לעזרה של כמה עשרות אלפי שקלים בסך הכל אבל שוב מדובר בשלב מאוחר יותר. איך להרגיע את עצמך?קודם כל לכתוב כאן.אח"כ לקרוא שוב את מה שכתבת ולחשוב שוב האם כל זה מלחיץ או העובדה שחלק מהסדר יום שלך הולך לאיבוד בשל חוסר ניהול נכון של הזמנים ערב קודם. ולסיכום: את אכן מגזימה בתגובותייך אחותי.אבל בקצב הזה יש סיכוי לא קטן שבעתיד תוכלי לנהל חברת היי טק קטנה של 3500 עובדים.טוב אני שוב משתטה ואימא עוד מהילדות אומרת שעושים את זה כאשר עייפים(היא גם הייתה אומרת שזה יגמר בבכי ואכן בבית של 4 בנים זה תמיד נגמר בבכי...) בכל אופן מחכים לשמוע ביום ראשון בערב איך היה השעור.ועד אז סופשבוע רגוע שיהיה לך. אסף

ל3

New member
אסף היקר

אני חייבת להגיד שהצלחת להרגיע אותי מעט ואפילו להעלות חיוך על שפתיי. תודה רבה על האכפתיות וההבנה שלך. אתה נפלא

champ

New member
היי שירי!

אני לא חושב שאת צריכה להילחץ... זה מזכיר לי את התקופה שלי כסטודנט, הייתי לומד ביום, מבלה עם הפר"ח פעמיים שלוש בשבוע, ועובד בלילות... ובשנה האחרונה, גם שימשתי כמנחה במגמה בא למדתי... קחי את זה בפרופורציה ותראי שהכל יהיה בסדר...
צ´מפ.

למעלה