כסף כסף כסף כסף....

../images/Emo186.gif../images/Emo186.gif../images/Emo186.gifכסף כסף כסף כסף....

מבלי להכנס ליותר מידי פרטים
הבנתי שברוב המקומות דורשים לדעת את ציפיות השכר די מוקדם בתהליך. האם דורשים מספר מדוייק, או שאפשר לתת להם טווח ? 1. ציפיות השכר שלי הינם 15,000 - 20,000 ברוטו, האם זה מספיק מדוייק גם לשאלה הסופית - "כמה אתה מצפה להרוויח", או שבשאלה הזו אני צריך לנקוב במספר חד משמעי ? 2. האם יש למישהו טבלאות שכר (לא שהם אומרות יותר מידי) מעודכנות ? 3. אם למישהו יש מושג מהי הדרישה בשוק (הן מבחינת דרישה לאנשים, והן מבחינת סדר גודל של משכורות) בתחום פיתוח בדוט נט ? 4. אותה שאלה כמו בסעיף 2, אך לפיתוח בסביבת Oracle. רוב תודות ובהצלחה לכולם !

TheReverend

New member
אין צורך במספר מדוייק...

התחום שציינת מספיק. טבלאות שכר מעודכנות יחסית תוכל למצוא באתרי חברות הכ"א (jobinfo וכן'). הדרישה לאנשי דוט נט ואורקל קיימת אמנם אבל לדעתי, לא בתחומי השכר אותם אתה מחפש, כמובן שזה נתון לנתונייך האישיים(מקצועיות, נסיון, רמה אקדמית...) בהצלחה

r e a d y

New member
שאלה :

ראיתי שענית למישהו לגבי דוט נט ואורקל, מותר לשאול מהיכן הידע ? (למיטב ידיעותי הדרישה לאורק גבוהה, ולדוט נט והלכת ומתגברת). לא שאני מזלזל חלילה, פשוט רוצה לדעת מהיכן אתה יודע זאת..
בנוסף, לתוכניתן מקצועי (בין אם ממר"ם, ובין את באזרחות), מהו כן תחום השכר הרלוונטי לתחומים שהזכרנו, ע"פ ידיעותיך ? תודה איש.

TheReverend

New member
תשובות...

אני סטודנט שנה אחרונה למערכות מידע בטכניון. הידיעות שלי בתחום מגיעות הן מעבודה בתחום והן מחברים שסיימו בשנה האחרונה וגוייסו או שעדיין מחפשים. הדוט נט מתחממם לאחרונה אבל לא בקצב שהיינו רוצים ואורקל מפסידים לקוחות לMS מיום ליום ככה שהדרישה לאנשי אורקל קיימת אך אינה גודלת באופן משמעותי. נושא השכר זוהי נק' כואבת לכולנו
אני מכיר מהנדסים שנכנסו לתפקידים שקודמיהם קיבלו בהם שכר כמו שציין הבחור עם השאלה מלמעלה פלוס רכב והיום משלמים בהם 6-8K בלי רכב
אבל כמו שרשמתי לו, הכל נתון ליכולות המו"מ שלך, לכמה לחוצה החברה ולכמה אתה מתאים להם. נסיבות יכולות להפוך הצעה של 8K לכזו של 14K וההיפך. בקשר לתוכניתן המקצועי ממר"מ, להם יש טווח גדול מאוד, השוני מגיע מהתחום הוא הם תכנתו, האם החברה מחפשת אנשים עם נסיון מסויים ואם יש להם אותו. המגמה כיום בשוק היא לחפש בוגרי טכניון\אוניברסיטה עם 2-5 שנות נסיון ועם ממוצעים גבוהים בתואר. האמת, מפחיד אותי לראות מודעות בסגנון: "דרוש בוגר מוסד אקדמי מוכר: טכניון,ת"א,ב"ש,ירושליים. עם ממוצעים 90 ומעלה. נסיון של 3 שנים לפחות" וראיתי כאלו

r e a d y

New member
זה בגלל שאתם תאורטיקנים ../images/Emo13.gif

בוגרי ממר"ם (לשעבר, כיום בסמ"ח) נושאים עמם 3-6 ניסיון פרקטי מאוד, השאלה מה המעביד מחפש

TheReverend

New member
בין תיאוריה למעשה...

היום מעסיקים יכולים להציב סטנדרטים מאוד גבוהים, לעבודות שהיה נהוג להכניס מהנדסים צעירים או בוגרי מכללות(וכן אפילו ממר"מניקים
) אפשר היום להשיג מהנדסים עם נסיון של כמה שנים טובות ובשכר מאוד נמוך

הבעיה עם בוגרי ממרם-

יש להם מס' שנות נסיון באפליקציות מתחום מסויים מאד ובסביבה מוגדרת עליה עבדו. אם יש מעסיק שצריך מפתחים למערכת זמן-אמת למשל הוא יעדיף בוגר טכניון עם ממוצע גבוה ו 2 שנות נסיון בעל הבנה באלגוריתמים מאשר בוגר ממרם שעבד 6 שנים על מערכת ניהול כוח אדם או מלאי.

realmagic

New member
אל תתן לעובדות להפריע לתאוריה שלך

הבעיה היא שזה לא נכון. תוכניתנים בוגרי ממר"ם לומדים בקורס הבסיסי שלהם תכנות ללא התמקדות בטכנולוגיה ובתחום ידע מסויים. אני לדוגמא, עבדתי בטכנולוגיות דומות (אורקל, VB וכו') אבל בשתי מערכות מידע שונות (מחשוב הרפואה ושליטה ובקרה במלחמה) ותחומי הידע שקיבלתי הם רחבים ומעמיקים. אני לא חושב שאני אלך בעתיד להתמקצע לא ברפואה ולא בשו"ב מלחמתי... תחום העיסוק (כלומר כ"א, מלאי, בילינג או שו"ב) של תוכניתן בוגר קורס תכנות לא משפיע בשום מצב על היכולת שלו להסתגל לסוג אחר של מערכות. אני מודה שאדם שמתרגל לעבוד בסביבה מסויימת (נגיד, C או Java) יתקשה לעבור לסביבה אחרת (קרי VB לדוגמא) אבל אני מאמין שבוגרי ממר"ם שלומדים עקרונות ולא שפה מסויימת, לא יתקשו לעבור בין הסביבות (כמו שקורה כל הזמן, ד"א - הצבא מנייד אנשים לפי צורך). אין תחליף לניסיון. שאל כל בוגר אוניברסיטה או מכללה היום - הדבר החשוב ביותר זה הניסיון וכמו שאמר פה מישהו: "הטעויות הבנאליות של חסרי הניסיון זה הלחם והחמאה של היועצים החיצוניים"

אוראקל מפסידים ל MS?

מאד לא מדויק. אגב - ידיעה טריה- בנק לאומי מעבירים את ליבת המערכת שלהם ל JAVA , ראו קישור

TheReverend

New member
זו המגמה שאני מזהה בשוק

MS, עם כל הכבוד, ואין כבוד |אייקון של טל פרידמן| מוציאים תוכנות דרק לשוק אבל אחרי שנה- שנתיים התוכנות כבר יציבות מספיק ומדובגות(ע"ח אילו שקנו כמובן). היום, SQL SERVER יציב מספיק ונותן יכולות יפות מאוד. אפילו YNET שתסכים איתי שהאתר שלהם עומד בעומסים מטורפים, עברו מאורקל לMS. אין ספק שלאורקל מוצר יותר טוב כמעט מכל בחינה, החיסרון הגדול שלהם הוא המחירים והעלויות אחזקה, DBA של אורקל עול כפול אם לא יותר מDBA לMS

motior

Member
תחום רחב

רק שים לב שאתה נוקב בתחום רחב מאוד - הפרש של 33% (או 25%) בין הנמוך והגבוה. איזו סיבה תהיה למעסיק פוטנציאלי להציע לך 20K ולא 15? לדעתי רצוי לצמצם את התחום.

למעלה