המלצה לספרים לחג...

../images/Emo187.gifהמלצה לספרים לחג...

היי לכולם, היום קניתי 4 ספרים חדשים, לכבוד החג... קניתי את שני הספרים של הסדרה "עלילות ספיידרוויק", והתחלתי לקרוא את הספר הראשון, וזה מאוד מומלץ!! קניתי גם את הספר בגירסת נוער: "המקרה המוזר של הכלב בשעת לילה" של הסופר מארק האדון. וגם את הספר "מי גנב את השפן הורוד" של הסופרת ג'ודית קר. אני ממליצה על כל הספרים הללו... ובאמת בסדרה של "עלילות ספיידרוויק" הציורים בספר מאוד יפים, וגם הספרים מעוצבים בצורה נעימה מאוד לקריאה
חוץ מזה- אני ממליצה לקרוא כמה ספרים שכבר קראתי, ואהבתי במיוחד:
"אירופה, אירופה" - של הסופר שלמה פרל.
"הרוח בערבי הנחל"- של הסופר קנת גראם.
הרפתקאותיו של תום סוויר\האקלברי פין- של הסופר מארק טווין
וזהו... נראה לי... מקווה שאם תקראו מאחד הספרים שהמלצתי-תהנו מהם... ו... אני מאחלת לכולם חג פסח שמח וחופשה נעימה!!

sagiberg

New member
../images/Emo140.gif- לגבי המקרה המוזר של הכלב

האבסורד ואולי אפשר לומר אפילו המכעיס הוא שגרסת הנוער הינה כגרסת המבוגרים למעט העטיפה, ואם זו לא הטעיית הציבור אני באמת כבר לא יודעת.......

Athaclena

New member
לא חידוש גדול

בחו"ל זה נורמלי להוציא ספרי נוער בעטיפות למבוגרים, יענו שלא להתבייש ברכבת או משהו. יש כאלה של הארי פוטר, הם נוטים להיות פחות צבעוניים ולהראות משעממים וסולידיים. אני לא מבינה מה יש להתבייש בקריאת ספרי נוער, אבל מה אני כבר יודעת? ואני הייתי שמחה לנסות את עלילות ספיידרוויק וגם את lemony snicket's series of unfortunate events (שאני נוטה לבלבל ביניהם), אבל אין לי והם יקרים ואני לא יודעת אם זה שווה את זה. מישהו בכלל קרא את שתיהם ויכול לערוך השוואה? 2 הסדרות עושות עלי רושם דומה - דכאוני קצת, ספרים קטנים ויקרים בכריכה קשה... כ"כ קשה לדעת בלי לקרוא

../images/Emo42.gifתגובה...

שלום, גם אני טיפה מתבלבלת בין הספרים: "סדרה של צרות" ל-"עלילות ספיידרוויק". אני קניתי רק את שני הספרים הראשונים של "סדרה של צרות", ואמתי שלדעתי, הסדרה של "עלילות ספיידרוויק"-יותר מעניינת ויפה
. בקשר לספרים היקרים- אני קניתי את הספרים ב"צומת ספרים", וכל ספר עלה לי 30 ש"ח (יש מבצע עכשיו-לכבוד פסח). ב"עלילות ספיידרוויק", נורא כיף ונעים לקרוא את הספרים, כי גם הם קטנים, וגם יש ציורים יפים מאוד, וגם הכריכה של הספר יפה מאוד.
אז אני ממליצה יותר לקרוא את "עלילות ספיידרוויק" ולא כל-כך את "סדרה של צרות"-למרות שגם זה יפה... *ועוד משהו קטן לפני סיום- אני רוצה להמליץ על אתר "כנפיים" מבית מט"ח. באתר כנפיים יש מאגר של ספרים לנוער ולילדים, הספרים שם מאוד יפים, ויש שמה על כל ספר פירוט והמלצות. קישור: http://knafaim.cet.ac.il/pages/main.asp *בנוגע לסדרת הספרים "עלילות ספיידרוויק"-הנה כמה אתרים: http://www.spiderwick.com - האתר הרשמי של סדרת הספרים. http://www.blackholly.com - האתר של מחברת הספר, הולי בלק. http://www.diterlizzi.com - האתר של מחבר הספר ומאייר הספר, טוני דיטרליצי. ~פסח שמח~

שתי הסדרות

אכן- יש בהן משהו דומה, למרות שהסגנון והנושא שונים לגמרי. שתי הסדרות קריאות מאוד אבל בעיניי זה מסוג הספרים ששווים קריאה ולא שווים קנייה. כדאי לנסות להשיג מספרייה, חברים וכו' כי הם נורא קצרים ולא עמוקים, לא נראים לי כמו ספרים שכדאי לחזור אליהם יותר מפעם אחת....

על מה זה עלילות ספיידרוויק?

אהבתי מאוד את "המקרה המוזר של הכלב בשעת לילה" בגרסת המבוגרים
את הקלברי פין קראתי בתרגום ענתיקה שבו הכושי ג'ים נקרא דזשים.

../images/Emo121.gifעלילות ספיידרוויק-נושא הספר:

שלום, הנה פירוט של הסדרת ספרים "עלילות ספיידרוויק". (מיתוך אתר "כנפיים"):
בית האחוזה הישן, שג'ארד עבר לגור בו, נראה לו מוזר מאוד. נסו לדמיין בית ענק שנראה כמו ערמה מגובבת של תריסר בקתות עץ רעועות. גם מצבו של ג'ארד בן התשע היה גרוע. מאז עזב אביו את הבית התחיל להסתבך בקטטות אלימות. המעבר לבית החדש, עם אחיו התאום סיימון, אחותו מאלורי ואמם, היה אמור לפתוח דף חדש, אך היתה זו התחלה מצמררת למדי. כבר ביום הראשון שמע ג'ארד את הרשרושים בקיר. זה לא היה סנאי! למסקנה זו הגיעו שלושת האחים אחרי שמאלורי חבטה בקיר במקל של מטאטא ופערה בו חור. בחור התגלה אוסף יוצא דופן שכלל, בין היתר, מחרוזת תיקנים מתים ושברי זכוכית מודבקים במסטיק עתיק. בלילה קשר מישהו את שערותיה של מאלורי לסורגי המיטה, ובלילה אחר הפך מישהו את המטבח לשדה קרב של ביצים וקערות מרוסקות. אמו של ג'ארד חושדת בו, אך כשתקראו את הספר תגלו את האמת, וזו אינה מבשרת טובות. אם יש בכם אומץ, הידחקו ביחד עם ג'ארד למעלית ההגשה החשוכה שבמטבח וטפסו למרומי בית האחוזה. שם, בספרייה הקטנה של ארתור ספיידרוויק המנוח, תמצאו כתב חידה שיוביל אתכם לספר שכתב. שימו לב: "כל מי שהספר נופל לידיו נקלע לצרה. באלימות או בכשפים." ראו הוזהרתם!
ובקישור המצורף להודעה, יש עוד הרבה חומר על הסדרת ספרים.
~שירלי~

למעלה