הצעת יעול לטבעונים

lilithmm

New member
../images/Emo187.gifהצעת יעול לטבעונים../images/Emo139.gif

מי נרקב מול הטלויזיה אוכל פיצוחים ומשמין? מי אוהב לאכול מזון מעובד ולעולם לא שואל את עצמו כן ביצה לא ביצה, כן מייצבים מעצמות, לא מייצבים מעצמות... אני באופן אישי משתדלת לא לאכול מזון מעובד, גם לא זוגלובק וטבעול שאני כן קונה לפעמים רק כשממש בא לי, למרות שאני מאוד מאוד משתדלת להמנע לחתולין מאכילת ביצים. אבל, ואללה לא קל להיות טבעוני היום. ואללה לא קל לעמוד כל פעם חצי שעה ולטפל בירקות...ואני אוכלת הרבה ירקות. מצד שני לקנות ירקות קפואים ומוכנים גם לא ממש מוצא חן בעיניי. אז מה עושים? הולכים לשוק פעם בשבועיים, קונים לפחות: קילו בצל ירוק 2 קילו גזר 3 קילו קישואים 1 יח´ כרוב (צבע? לא משנה) 2 קילו מלפפונים (כן! גם מלפפונים) 1 שקית תרד 2 קילו פלפלים מכל הצבעים 2 ברוקולי 1 כרובית אפשר לקנות כל ירק אחר שאפשר לאכול אחרי טיגון קצר מאוד כדאי ללכת עם עגלת שוק במקום להיסחב עם שקיות לא לשכוח לקנות פולי סוייה לחלב. כשמגיעים הביתה שמים את כל הירקות במקרר ומחכים לערב, לזמן שבו נרקבים מול הטלויזיה ללא מעש. לפני הסדרה האהובה רוחצים את כל הירקות, לוקחים דלי ענק, מרפדים בשקית זבל גדולה. כשמתחילה הסדרה מתיישבים בסלון עם קרש חיתוך ומתחילים לקצוץ את כל הירקות ולשפוך את התוצרת המוכנה לתוך הדלי. נגמרה הסדרה? לא סיימתם עדיין? לא נורא. הפעם עבדנו קשה ואין רגשות אשם. אפשר להמשיך לראות טלויזיה. אחרי שסיימנו לקצוץ את כל הירקות אנחנו מערבבים הכל בדלי טוב טוב טוב. לוקחים שקיות לסנדויצ´ים וממלאים בירקות הקצוצים. כל שקית מלאה כזו מהווה מנה אישית של ירקות להקפצה או להכנת מרק ירקות. מסיימים למלא את הירקות המעורבבים בשקיות, ולמקפיא! פעם בשבועיים עושים עבודה שחורה במקום להירקב מול הטלויזיה, לא מפספסים את הסדרה האהובה ובתמורה, כשרוצים לאכול מוציאים שקית מוכנה מהמקפיא! איזה פלא!! מ-ש-ת-ל-ם!! אפשר לאכול כל יום מנת ירקות נהדרת בלי לעבוד כלל!
 

rastotman

New member
גם לי יש הצעת יעול!

אפילו שתיים- אתמול גיליתי את אמריקה כשפרקתי לעצמי את הידיים תוך נסיון למעוך עם מזלג גוש טופו כפרי לקציצות, ופתאום ניצנצה מולי המגררה (ככה ניראה לי שקוראים לזה) מהשלב של הקישואים- תוך שניות הגוש היה מגורר. בהחלט גילוי חשוב. אמא חעומת זאת צחקה אלי שרק עכשיו גיליתי את זה, למרות שאני לא יודעת מתי בדיוק היא נידרשה למעוך טופו ככה שאני לא ודעת אם להאמין לצחוק המרושע שלה. לפני ההצעת יעול השניה שלי אני רוצה להכיר אתכם לתסמונת קופסאת הזיתים. כשפותחים אצלי בבית קופסאת זיתיים קודם כל אוכלים את הזיתים שמבזבזים מתוך החומץ וראים שאין להם פגמים מיוחדים, עם הזמן מפלס הזיתים יורד וצריך לשלוט/ת אותם עם מזלג- ככל שנעשה יותר קשה לשלוט אותם אנחנו מיתפשרים יותר גם על זיתים לא מושלמים עד שלקראת סוף חיה של הקופסא נעשה ממש קשה למצוא זית ראוי למאכל. בשלב הזה הקופסא יחד עם אחרוני הזיתיים שבה נישלחים למותם האיטי במקרר, לפעמים אנחנו מיתרגלים לזה שהקופסא שם ולפעמים אמא חסה עליה ושופכת אותה לכיור. השבוע גיליתי שאותה תיסמונת פעולת בעצם עם רוב מה שיש לנו במקרר, אנחנו בתור מישפחה עתירת אוכל נוטים לבחור לעצמנו את הירקות הכי מושלמים ואת הסירי ארוחת צהריים הכי מלאים וחדשים, ואת השאר אנחנו משאירים להירקב. אז בתור המצפון המזוני של הבית עשיתי לי השבוע ווק מכל מה שהייתי משאירה בדרך כלל במקרר, העגבניות שרי שהתחילו להיתקמט, התירס שהמים שלו נעשו אפורים משהו, הטופו שלא החלפתי לו מים כבר כימעט שבוע--והקפצתי הכל, וזה יצא טעים בצורה מפתיעה. זה מה שלמדתי במיטבח השבוע- לגרר טופו קשה במגררה, ולהקפיץ לעצמי ארוחת זבל פעם בכמה זמן, היה שבוע פורה למדי.
.
 

דורון ק

New member
רעיון נחמד../images/Emo127.gif

גם פירות!מכל הסוגים-ניתן לנשנש,וכן(שלא כמו כמה מיתוסים)-גם יחד עם הארוחה... רק הערה-טיגון מוריד לגמרי את הערך של האוכל,לכן מומלץ לא להרבות בטיגון.
 

דורון ק

New member
ולכל אוכלי ה"לא מעובד"../images/Emo67.gif

הנה עוד אחד מהמאמרים שלא קוראים כאן...לא,סתם הוא רשום באופן פשוט-המאמר. דרך אגב-אני לא ממש ממליץ באופן כללי על תוכנית התזונה הזאת...אבל מי שזה טוב לו-סבבה.
 
למעלה