לוח מודעות

../images/Emo139.gifהזמנה לפגישת לה לצ'ה בחיפה../images/Emo20.gif

אמהות על יונקיהן ונשים בהריון מוזמנות בחום להצטרף לפגישת ליגת לה לצ'ה בחיפה שתתקיים ביום ראשון הקרוב, 31 בדצמבר, בין השעות 10:00-11:30 בבוקר.
נושא המפגש: שאבתן חלב בששון - על שאיבות, משאבות וחלב שאוב. דגשים בדיון ינתנו לפי הרכב המשתתפות. אמהות שיש ברשותן משאבת-חלב מוזמנות להביא אותה עמן למפגש כדי שאחרות יוכלו לראות, להכיר ולהתרשם.
המפגש יתקיים במקומנו החדש: גן שלנו- הוד הכרמל, רח' ליבריה, דניה, חיפה. יש שפע של חניה חינם באזור. הכניסה היא מהשער הירוק ברחוב ליבריה והשומר בשער יוכל להנחות אתכן לחדר בו מתקיים המפגש.
תרומה של 20 שקל למשפחה תתקבל בברכה. טלפון לבירור פרטים על המפגש והוראות הגעה בלבד: יעל 04-8114401

Manty

New member
מעניין

אצלנו, בקבוצות ה LLL בטוקיו, המפגשים מתמקדים בארבעה נושאים בלבד (יתרונות ההנקה, התחלת ההנקה, מוצקים , וגמילה) בסבב חודשי. מעניין אותי למה נושא השאיבות הוא הטופיק (מנחשת בגלל הביקוש?
) ומה נדון שם... אשמח לקבל תגובה

Manty

New member
ואללה! לא חשבתי על זה ../images/Emo6.gif

תודה
(בפורום אחר, (לא, לא שלך. אצלך אני מלחתחילה לא נכנסת לשירשורים שלא קשורים אלי), נכחתי שנשים רבות שואבות כבררת מחדל, גם אם אינן חוזרות לעבוד או שולחות למעון. התגלית די הדהימה אותי (כי להבנתי שאיבה היא סיוטית ועלולה לפגוע בהנקה במידה ואישיר מתאפשר), וחשבתי ש LLL ישראל נותן לכך כתף.. שכחתי שבעצם רובן של הנשים אכן חוזרות לעבוד
)

mise

New member
אני גם מכירה כמה נשים

שלא חוזרות לעבודה ובכ"ז שואבות. הן עושות את זה כדי שלא תהיה לתינוק תלות. כדי שהן תוכלנה לצאת להתעמלות, או לחברה, או בכלל.. שמישהו אחר יקום אליו בלילה (הבעל). יש מישהי שאני מכירה שאפילו לא שואבת, אלא נותנת מטרנה במקביל, כי אין לה "כוח לזה".

../images/Emo6.gifגם אני חשבתי שאם אשאב

אוכל, כשאצטרך, לתת למישהוא אחר לשמור על התינוקת, ולתת לה בקבוק חלב שאוב. המקפיא היה מלא בקבוקים קטנים עם חלב אם. בפועל- כשהייתי צריכה להשאיר אותה (מה שלא קרה בד"כ), היא לא הסכימה בשום פנים ואופן לקבל בקבוק
, והיתה צמודה אלי יומם וליל

bluehorizon

New member
ואני מכירה אחת

שרק שאבה ולא הניקה אישישיר במשך שמונה חודשים, כי המגע הפיזי הפריע לה. היא באופן כללי לא אוהבת מגע, והתינוק על הציץ לא עשה לה טוב. מוזר, אבל כל אחד וההעדפות שלו.

לא יודעת למה האשה הזו היתה כזו

אבל ידוע שנשים שעברו התעללות מינית
מתקשות להניק בגלל שיש להן קושי במגע בשד.

יש אנשים שסובלים מתחושתיות יתר

וסובלים ממגע מסוגים שונים: בגדים מסויימים, מרקמים מסויימים וכד'. יתכן שזו הבעיה שלה. לחברתי יש ילדים כאלו, שלמרבה המזל אובחנו בגיל צעיר וקיבלו טיפול שלא מעלים את הבעיה, אבל נותן כלים להתמודד איתה, ומקהה מעט את סף הרגישות. כל הכבוד לה על ששאבה לתינוק עד גיל שמונה חדשים

בעקרון יש למפגשים

ארבעה נושאים: #1 יתרונות ההנקה, #2 הימים הראשונים, #3 התמודדות עם קשיים ו-#4 תזונה וגמילה. עם זאת, למדריכה יש קצת חופש לפרש את הנושאים כך שיענו על הצרכים של האמהות המשתתפות במפגשים. במפגשי לה לצ'ה וגם בקו התמיכה הטלפוני אני נתקלת בהרבה שאלות מאמהות לגבי משאבות וחלב שאוב, וחשוב לי לענות גם על הצורך של נשים שצריכות לחזור לעבודה/ללימודים כדי שיוכלו להמשיך להניק ולא יחשבו שצריך לגמול בגלל זה. בדרך כלל השאלות הן טכניות-במהותן: מתי ביום לשאוב, איזו משאבה הכי טובה, איך מאחסנים/מקפיאים/מפשירים חלב שאוב, כמה צריך לתת לתינוק (איז כייף שאין שנתות על הציצי!
), מתי אפשר להתחיל לשאוב, איך מרגילים יונק סרבן לבקבוק ואפילו אם חייבים גם לשאוב כשמניקים... דרך אגב, גם בפורום 317 תוכלי למצוא כמעט תמיד שרשורי שאיבה פעילים.

לא ממש קשור אבל קשור...

התמונה המדהימה הזו היא של מישהי מדהימה מהפורום שלי. היא ילדה תאומות במשקלים של 620 ו740 גרם בשבוע 26. כל השהות בפגיה היא שאבה עצמה לדעת - וזו התוצאה. הדבר המדהים אצלה היה שכשהרופאים לא התסכלו, היא הגניבה אותן תוך כדי קנגורו לשד ונתנה להן להריח וללקק בהתחלה ואחר כך ממש לינוק (בפגיה שבה הן היו הרופאים עדיין טוענים שקודם מאכילים תינוק מבקבוק והנקה קשה מדי לפגים). היא הוציאה מהפגיה שתי תינוקות יונקות והן ינקו עד גיל שנה וחצי. מי רוצה לנחש כמה חלב יש במקפיא????

מדהים../images/Emo70.gif ../images/Emo12.gif

הכרתי מישהיא ששאבה חלב לרביעיה (
) שנולדה לה, עד גיל ארבעה חודשים. נו, כמה חלב יש במקפיא

למעלה