מאמר חדש!!!!!!

והיכן ההנאה?

להתעלל בהם ! הם אינם יודעים פיזיקה, וכותבים על הכוכבים. הם לא יודעים עברית, ומלעיזים את שפת הקדש. הם לא מבחינים בין זהב לקש, וכועסים שאנחנו לוקחים את הנסיכות למיטה ... מדוע לתת בקורת בונה? הרבה יותר קל לקטול! להרביץ תורה! אפילו בתהילים נכתב "בנאות דשא ירביצני" - לא "בנאות דשא יבקרני"

Boojie

New member
"ירביצני" זה מלשון "לרבוץ",

ומרביצה לא ממש יוצאים הרבה סיפורים, אחרת עוד היו קוראים לפורום הזה "פורום רובצי מד"ב"...

מה שצריך זה קבוצת גמילה לרובצי מד"ב

כדי שיפסיקו לרבוץ ויתחילו לכתוב... 12 צעדים מן הסמרטוטיות אל הפרודוקטיביות! לא, אני לא מדברת עלי. חלילה.

GreatRiver

New member
זו תהיה

[נושא] הודעת זבל אם אני אגיד שאני מסכים עם כל מילה שלך?

אסתר 1984

New member
לא ממש מסכימה איתך...

כתבת : "מטרת הפורום, בין השאר, היא לתת ולקבל ביקורת. זה לא דבר קל, כי אף אחד לא אוהב לשמוע דברים לא חיוביים על עצמו או על יצירתו. לתת ביקורת זה הרבה יותר קל..." אז ככה- אם זו מטרת הפורום, אני (ונניח כרגע שאני חברה וותיקה בפורום...), הייתי מעדיפה ורוצה שיגידו לי מה לא טוב במה שכתבתי, ושיעוצו (מאיפה המילה הזאת יצאה???) לי מה לעשות- ולא שינסו להיות נחמדים ויגידו לי דברים שגם אני יודעת שהם לא נכונים רק כדי להחמיא לי... זה נכון שזה פחות "כיף", אבל זה בטוח יותר עוזר- אפילו אם זה נאמר לפעמים בצורה קצת מזלזלת... הבעיה בביקורת בונה, היא שכל כך קשה לתת אותה... זה דורש יותר מדי השקעה- להגדיר בדיוק מה לא טוב, לחפש דוגמאות, לנמק... זה ממש מעייף! שלא תבינו לא נכון- אני בעד ביקורת בונה. רק שלפעמים אני מתעצלת יותר מדי בשביל לתת אותה

מיה אחת

New member
אני בעד לתת בקורת. בונה או קטלנית

אבל לתת. פירסמתי סיפור. קבלתי רבע תגובה לרבע סיפור. חלפו יום יומיים, חלף לו שבוע ויותר. חייבת לציין שהשתיקה הזו לא ממש מעודדת כותבים נוספים לבוא ולהגיב, לבוא ולפרסם.

Rivendell

New member
תגובות רבותי, תגובות

המטה של פורום כותבים היא באמת לשמוע ביקורות, מסכימה. הבעיה היא שאם הביקורת לא תורמת לך כלום, זה בערך כאילו לא קיבלת ביקורת. לא שאני חושבת שביקורת צריכה להיות פרוייקט של כמה ימים, אלה רק חוקי בסיס. ותראו לי אדם אחד שאוהב שאומרים לא דברים רעים
כולנו בוגרים ויכולים להתמודד, אבל נעים זה אף פעם לא.

ננסק

New member
דווקא לא כולנו בוגרים

אחרת נתינת ביקורת היתה הדבר הכי קל בעולם... מה שכן, הבעיה היא שהפורום הזה באמת דל למדי בקוראים, ואין כמעט תגובות. תגובות זה הדלק שמניע כתיבה, אז יש כאן בעיה קשה.

Rivendell

New member
אכן דל.

יש למישהו רעיונות מה עושים? פרסמתי ב"כותבים צעירים", אבל אני לא רואה הרבה תזוזה מאז... למעשה, המאמר קיבל הכי הרבה תגובות בזמן האחרון... אז מה אתם חושבים? מה יזיז פה עניינים?

ננסק

New member
דווקא יש לי רעיון...

זה משהו שרציתי להרים בזמנו (בעצם, רציתי שהייזל תרים, והיא לא היתה פריירית והשאירה את זה באחריותי. ואני סתם התעצלתי). זה נקרא "התחלתי ולכן אסיים", זה מבוסס על רעיון דומה לזה של "תמונה-סיפור", וזה הולך ככה: בתחילת כל שבועיים נקבעים חוקים. כל החבר'ה צריכים לכתוב סיפור שמבוסס על אותם חוקים. זה הכל. הדבר בוצע בהצלחה רבה בעבר, במקום אחר. החוקים הראשונים היו: 1. השורה הראשונה היא "השעון צלצל, השעה היתה כבר שבע" 2. יש להכניס את המשפט: "'כן, זה נכון' אמר אריק." איפשהו באמצע. 3. השורה האחרונה היא "הוא הסתובב ונכנס אל הפתח." יש כמה רעיונות יותר רדיקליים, כמו הצורך להזכיר את המילה "מזלג" ארבע פעמים בגוף הטקסט, ודברים דומים. יש כבר כמה רעיונות מנוסים מהעבר. המטרה היא לעודד אנשים לכתוב, אפילו משהו קצר, אפילו כמה שורות. בדיוק כמו סיפור-תמונה. יעבוד? כי אם לא, יש -עוד- רעיון.

Rivendell

New member
בהחלט יכול לעבוד!

אתה רוצה להריץ, או שאני? נשים הודעת פתיחה של הפינה, ואני אפרסם.

Boojie

New member
עוד משחק נהדר שנהגנו לשחק

בערוץ IRC שנהגתי להשתתף בו (אבל אני חושבת שגם בפורום זה יכול לעבוד): כל אחד מהמשתתפים זורק פריט (נעל, עציץ עם קקטוס, הפאה הנוכרית של קפטן קירק, מיכל של תרסיס צבע כחול וכולי), וכשמצטברים מספיק פריטים, מישהו (או כולם) מנסה לחבר סיפור שיכלול את כולם. יוצאות מזה תוצאות נהדרות.

ננסק

New member
נחכה עד שימאס קצת מהרעיון של בוג'י,

וזה בטח יקח קצת זמן, ורק אז נתחיל להריץ את "התחלתי ולכן אסיים". חבל לי לעייף את כל האנשים כאן על שני פרוייקטים בו זמנית, כשכל מטרתם של הפרוייקטים היא לעודד אותם לכתוב.

Yuli Gama

New member
מיה, בקשה קצת לא שגרתית

בדרך כלל מבקשים להפך, אבל אולי תצרפי את הקובץ של הסיפור? אין לי זמן לקרוא מהרשת, אבל אם תצרפי את הקובץ אני אוכל לקרוא ולהגיב בעבודה.

Yuli Gama

New member
מיה, בקשה קצת לא שגרתית

בדרך כלל מבקשים להפך, אבל אולי תצרפי את הקובץ של הסיפור? אין לי זמן לקרוא מהרשת, אבל אם תצרפי את הקובץ אני אוכל לקרוא ולהגיב בעבודה.

למעלה