מיזם הצעידן.

מוגג

New member
../images/Emo187.gif מיזם הצעידן.

למרות מופרכות המיזם וכילוי זמנה של המועצה לריק, כינסתי (דחוףףף!!!) את מיטב המוחות (והמפגינות) כדי למצוא מונח מניח את הדעת לצעדי הריצה של עידן. כמובן השם המתבקש היה צעידן, אך לא נראה לי שהוא יתקבל על דעתך. הריצרוץ וחבריו נראו לי די חביבים. אפילו חשבתי על דשא כשם יאה לצעד ריצתי (לדשוא, דישאתי, וכו') השם שהועדף עלי היה שפלינדוּז שם חביב , קצר, קל להגייה וחסר כל משמעות. הולך טוב עם ריצה. לבסוף מצאתי במילון מילה נאה שיצאה משימוש: לטרטֵף -יש בה את הטפיפה והשטף ואף הטירוף. רוצי על זה. בהצלחה. "טרטפי טרטפי".

גנגי

New member
טרטוּפי

(TARTUFFI) הן פטריות הכמהין הנחשקות, שרק חזירים יודעים למצוא, אבל מנועים מלאכול (כמו כל העבדים - הם עושים את העבודה השחורה ונותרים כשחצי תאוותם בידם, או במקרה זה בפיהם). מכאן ששם הפועל "לטרטף" מתאים גם מבחינה זו - מדובר בחשק עז, כמיהה לשם שיתאים לצעד של ריצה (של עידן, לא שלי), ואנחנו, החזירים שעבדו קשה כדי למצוא לעידן את המילה, לא ניהנה לאכול מפירותיה ונישאר כשחצי תאוותנו וגו'. טרטפו-טרטפו עמי. לא רוצים.

אטיוד5

Active member
הריצרוץ והחזירים ...

הזכיר לי את התרגום לספרו של גולדינג, בעל זבוב. בספר ההוא כולם מרצרצים הלוך ושוב. זוכר שחשבתי לפתוח את המילון לבדוק אם אמנם קיימת המילה הזאת, אבל מעולם לא הגעתי לדרגת הנודניקיות הזאת. מכל מקום, שם ריצרוץ מופיע במשמעות ריצה קצרה וחפוזה, לא בצעד ריצה. טרטוף נשמע לי אחלה.

עִידן

New member
זה אכן נשמע לא רע,

אבל הבטחתי לא לפסוק לפני שאנסה את המילה בזמן אמת. זה יקח לי עוד קצת זמן, כי השבוע אני גם חולה וגם הרבה לא בבית.

hillelg

New member
../images/Emo13.gif

"הלוך וטפטוף תלכנה, וברגליהן תעכסנה".

מוגג

New member
והרוצה לעשות את המנהלת מאושרת

שתפתח בבקשה מילון אבן-שושן בערך "טֶפֶף" ותצטט את המובאה.

למעלה