שרשור טו בשבט!

homets

New member
../images/Emo187.gifשרשור טו בשבט!../images/Emo187.gif../images/Emo187.gif../images/Emo187.gif

מה זה אומר שרשור טו בשבט? כמובן - פירות יבשים וחבריהם
אז פירות יבשים זה אחלה נשנוש סתם ככה, אבל שרשרו לכאן מתוקים יצירתיים שלכם עם פירות יבשים
זה ממש יכול להיות הכל! יום מקסים!
נטלי
 

homets

New member
וכמובן - פירות יבשים וגם אגוזים למיניהם../images/Emo13.gif

לא יפה לקפח חלק גדול מאוד מהמטבח
נטלי
 

חנהפ

Active member
ומה על פירות טריים??

ביננו רוב הפירות המיובשים הם בכלל לא פירות שנתברכה בהם ארץ ישראל, והרי זה כל עניין טו בשבט, לא??
 

homets

New member
יאללה, הולך!../images/Emo13.gif

אז בקיצור - שרשרו לכאן את כל המתכונים והתמונות שיש לכם עם פירות טריים, יבשים ואגוזים
חג שמח! נטלי
 

homets

New member
קישור למתכוני פירות יבשים שקיבלתי במייל../images/Emo13.gif

http://www.mivzakon.co.il/Recipe/dry_fruit/index.htm
 

homets

New member
פאי פקאן../images/Emo99.gif

פאי פקאן מקור מילוי הפאי: רוני ונציה / קארין גורן ועוד ספר אפיה איטלקי - MAGIG תחתית הפאי - בצק פריך מתוק: 100 גר' סוכר או עדיף אבקת סוכר 200 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות 300 גר' קמח מנופה 1 ביצה קורט מלח לקערת מעבד מזון להכניס סוכר, חמאה וקמח ולעבד בפולסים עד לקבלת פירורים. להוסיף ביצה ומלח ולעבד עוד מעט (עיבוד יתר פוגע בפריכות הבצק). לאסוף את הבצק לתוך ניילון נצמד, לשטח מעט כדיסקה עבה ולהכניס למקרר לחצי שעה. לרדד על משטח מקומח ולהניח על תחתית פאי. להדק בעדינות על כל התבנית ולחתוך שוליים מיותרים (לא לזרוק את השאריות). לשים משקולת (כדוריות מתכת או קטניות על נייר אפיה) ולאפות בחום בינוני כרבע שעה. להוציא משקולת ולצנן. מילוי: 100 גר' חמאה רכה 3/4 כוס סוכר דמררה כוס ורבע סירופ תירס או גלוקוזה 1 ביצה 3 חלמונים 100 גר' פקאן גרוס או שבור לחתיכות קטנות חצאי פקאן לקישוט (רק אם יש סבלנות וחשק, זה יוצא טעים גם בלי). בקערה להקציף ידנית ביצה וחלמונים, להוסיף סוכר ולהמשיך להקציף. להוסיף חמאה וסירופ תירס. להוסיף פקאן גרוס ולערבב הכל עד לתערובת הומוגנית. לשפוך את התערובת על התחתית האפויה למחצה. לסדר את חצאי הפקאן על התערובת (הם לא שוקעים) ולאפות עוד כ-40 דקות. הכנה ומקור התמונה: homets
 

AINA

New member
../images/Emo99.gif עכשיו אני חייבת למצוא פקאנים!

נראה מעולה!!
 

homets

New member
ביסקוטי

לפי מתכון של קרין גורן, שלא מופיע ברשת, לכן איני יכולה לפרסם אות, צר לי
ניתן לשים פירות יבשים ואת כל האגוזים שאתם רוצים - המתכון מאוד נתון לשינויים אישיים
נטלי
 

bali

New member
מנהל
לפחות תגידי איפה הוא כן מופיע?

באחד הספרים שלה? ואם כן אז באיזה, שנוכל לחפש ולא רק להתגרות מהתמונות.
 

סיוי 24

New member
היי ענבל מצאתי לך את המתכון ברשת

ויש גם את המתכון (די דומה) בסודות מתוקים. ביסקוטי
 

bali

New member
מנהל
תודה רבה סיוי ../images/Emo24.gif

את סודות מתוקים יש לי ובדיוק אני מכינה עכשיו סינרולס משם.
 

homets

New member
טארט פירות בקרם פטיסייר../images/Emo3.gif

בצק פריך מתוק (123) קרם פטיסייר ופירות טריים מעל
נטלי
 

סיוי 24

New member
חטיפי בריאות

חטיפי שיבולת שועל וקינמון/ מאיזה עיתון לא זוכרת בדיוק... 3/4 כוס שיבולת שועל 1/4 כוס חמוציות 1/4 כוס צימוקים 1/4 כוס פקאנים 1/4 כוס אגוזי מלך 1/4 כוס גרעיני חמניות 2 כפות שומשום קורט מלח 1/2 כוס חמאת שקדים/ חמאת בוטנים/ טחינה גולמית 4 כפות סוכר חום דמררה (שמתי סוכר חום כהה) 3 כפות שמן 1/2 כפית קינמון חלבון מביצה אחת אפשרות: כף דבש חרובים (שמתי דבש רגיל) לחמם תנור ל-150 מעלות. לרפד תבנית בגודל 15X20 עם נייר אפייה לערבב את כל החומרים עד המלח כולל. לערבב בסיר חמאת בוטנים, סוכר, שמן, קינמון לבשל בלהבה נמוכה עד שהסוכר נמס, אם זה סמיך להוסיף 2 כפות מים, לצנן מעט. להוסיף חלבון ולערבב היטב. לצקת את זה מעל תערובת היבשים, לערבב לעיסה אחידה. להעביר לתבנית ולאפות כ-25 דקות עד שהתערובת מזהיבה ומתקשה. לאחר הקירור לפרוס לחתיכות ולשמור בקופסה אטומה.
 

ido0804

New member
הגרנולה שלי!!!!!!!!!! מקורמלת עם חמאה וסילאן

הגרנולה!!!!!!!! חבי' וחצי קוואקר רגיל (לא אינסטנט) 100 גר' גרעני דלעת 100 גר' מעורבב צימוקים שחורים ולבנים 50 גר' צנוברים 50 גר' קוקוס טחון 4\3 כוס סובין 100 גר' שקדים מולבנים (מקלות קטנים כאלו) 4\3 כוס שומשום 100 גר' אגוזי מלך או פקאן 75 גר' בננות מיובשות 100 גר' חמוציות יבשות 100 גר' שוקולד צ'יפס 200 מ"ל סילאן 70 גר' חמאה ממוסת ההכנה מניחים בתבנית שחורה רגילה של תנור את הקוואקר, הקוקוס, השומשום, האגוזים, השקדים, הצנוברים, והסובין ומערבבים לתערובת אחידה פחות או יותר. מניחים על להבת הכיריים למשהו כמו 2 דקות (כן, כן, התבנית על הכיריים) וקולים קלות ומחממים את כל העסק ונזהרים לא לשרוף אלה רק לקלות קלות לערבב בלי הפסקות מיותרות. כשהתערובת חמה שופכים פנימה את החמאה והסילאן ומערבבים טוב טוב, מכניסים את התבנית לתנור מחומם מראש ל 180 מעלות לחצי שעה בדיוק כאשר חובה לשים טיימר ל5 דק' כל פעם להוציא מהתנור והפוך ולערבב טוב ולהחזיר לתנור ולחזור על הפעולה כל 5 דק' במשך חצי שעה. לאחר מכן נותנים לתערובת להתקרר טוב ומוסיפים את יתר החומרים(כל היבשים והשוקולדיים למינהם) ו.......... וואלה טעים כך סתם
 
למעלה