י ר ד נ י

New member
../images/Emo187.gif

גרר חורףף כמה מהנה =) מלאאא זמן לא כתבתי פה.. אני לא אוהבת להגיב כל כך על כל מיני דברים.. לא יודעת יש לי איזה שריטה בראש.. חזרתי עכשיון ממודרני אתם לא יודעים מה קרה לי.. באתי כזה לשטוף את הפנים לפני השיעור פאא קיבלתי את הברז למרפק שם בפיקה וזה ממש כואב.. את החלק הראשון של השיעור עברתי בהצלחה בחלק השני כבר די כאב... בדרך הביתה התפתלתי מכאבים ועכשיו אני כותבת עם יד אחת שזה כל כך מעצבןןן... אבל בתכלס היה לי אחלה שיעור.. יש לי כמה תהיות.. מי שעולה על פוינט, בנות כמה אתן, מתי התחלתן, זה קשה?.. ואיך מתחילים?.. כאילו מה דרוש בשביל לעלות?... שליטה בטכניקה?.. לא ברור לי כל העניין.. לדעתי יש ליח טכניקה ממש טובה אבל עדיין לא בהכל... למשל בסוסו ואז פסה משום מה אני לא מצליחה... ודןןקא פירואטים אני תותחית... תודה... וסליחה על האורך.. יומטוב=) געגעת.. אייקוני חורף לסיום:
! (חנוכה=חורף ביג טיים!)

Black Star

New member
לעלות על פוינט...

טוב, אני עליתי על פוינט קצת לפני גיל 10, אחרי שרקדתי בלט מאז גיל 3 (טרום-בלט ואז בלט ממש, כמובן). מה שדרוש בשביל לעלות על פוינט: - כפות רגליים מתאימות מבחינת מבנה (קשת מספיק גבוהה וחזקה). - קרסוליים ורגליים חזקים מספיק. - טכניקה טובה מאוד. - מבנה גוף מתאים - לא מחייב בכלל שתהיי אנורקסית, אבל צריך לוודא שאם את עולה על פוינט את לא פוגעת בעצמך. כלומר, אם יש עודף משקל ממש ממש רציני (שנובע משומן ולא משרירים כמובן) לא רצוי לעלות על פוינט. לקראת עלייה על פוינט רצוי לחזק את הרגליים ואת כפות הרגליים. הרבה בטמן טונדו, דגאג'ה, פראפה ושאר התרגילים שעובדים על כפות הרגליים. המון המון Releve ו-eleve, בכל העמידות, וגם על כל רגל בנפרד, כשהשנייה מונחת ב-Passe או Coupe. בהצלחה! יעלי.

TheBlackFairy

New member
ירדן יקירתי../images/Emo9.gif../images/Emo60.gif

קודם כל תרגישי טוב, אני בטוחה שזה יעבור
. אני התחלתי לעלות על פוינט לפני שנה בגיל 15 (עדיף מאוחר מאשר אף פעם
) בערך כשנה אחרי כל הקבוצה שלי
. אני מבחינת הדברים שצריכים לעלייה לפוינט אין לי אותם- אין לי קשת כל כך, אני סובלת מבעיות ברכיים די קשות בשיא חכמתי בכיתה ט' הצלחתי לסדוק רצועה בברך דבר שלא הועיל לי במיוחד ועוד כל מיני אי אילו בעיות קטנות
. אני יודעת שאם הייתי קונה את הנעלי פוינט הרגילות ולא את הגיינור מינדן היה לי הרבה יותר קשה לעלות במיוחד מפני שאין לי כל כך קשת והייתי סובלת הרבה יותר
. בשביל עלייה לפוינט דרוש שיווי משקל ממש טוב (שזה יש לי בשפע, את רוצה שאני אתרום לך
), לעמוד הרבה ברלווה ובכל מצב שאת יכולה להיות בו בשיווי משקל, אפילו תרגילים מסויימים ליד הבר בשביל בדיקה תעזבי את הבר ותעשי בלי בר בכלל, זה יכול מאוד לעזור
. וכרגע אני חסרת רעיונות עוד לעזרה (אה, כי כבר לא רקדתי איזה שבוע
), אבל אני פה תמיד אם את רוצה עזרה כלשהי
.

H e l p3

New member
אבל אבל אבל.....

אם אין לך קשת טובה למה את קונה גיינור? גיינור הן נורא רכות. עם נעל יותר קשה הקשת תתפתח לך הרבה יותר!

TheBlackFairy

New member
אבל אם הייתי קונה רגילות../images/Emo60.gif

לא הייתי מצליחה לעשות כלום כי הנעליים שלי לא היו גמישות
.

H e l p3

New member
עם הרבה הרבה עבודה קשה תגמישי

אותן והן יהיו רכות יותר. מה הרעיון לקנות נעליים רכות שלא דורשות ממך מאמץ?! איך תתקדמי ככה?! .

TheBlackFairy

New member
יש לזה הרבה רעיון../images/Emo13.gif../images/Emo60.gif

כי אחת מהבעיות שיש לי זה שבקושי יש לי קשת, אבל זו רק אחת יש לי עוד המון בעיות בגוף שלי שמנעו ממני לעלות עם נעליים רגילות ובגללם קניתי גיינור
. חוץ מזה זו המלצה של המורה שלי לקנות גיינור וגם הנעליים הרגילות היו לי פחות נוחות כשמדדתי אותן
.

H e l p3

New member
כן.... גם לי הגיינור בחנות היו יותר

נוחות אבל לקחתי בסוף של גרשקו (super hard). את מרגישה שאת מפתחת את הפודיום והחוזק של הרגל כשאת על גיינור?

TheBlackFairy

New member
כן../images/Emo13.gif../images/Emo60.gif

חוץ מזה המבנה של הרגל שלי לא מתאים לסוג השני של הנעלי פוינט, זו גם אחת הסיבות שקניתי גיינור
.

prophecy girl

New member
הוו באמת לא היית כאןO:../images/Emo21.gif../images/Emo187.gif

אני התחלתי לעלות בגיל 10... [כיום אני בת 14 וקצת
] מה שאת צריכה בשביל לעלות על פוינט זה בעיקר קשת חזקה, בלאנס, ועבודה נכונה. לפני שאת עולה על פוינט תבדקי שאת לא דוחפת עקבים אחורה ושאת עומדת על כל האצבעות בלי לכווץ אותן. דרושה גם טכניקה טובה, אבל אני בטוחה שלא תהיה לך בעיה לפי מה שאת כותבת.. אני מציעה לך להתייעץ עם המורה שלך - אחרי הכל היא רואה אותך רוקדת ומכירה אותך הכי טוב.. [מבחינת ריקוד..] בהצלחה! ואל תנטשי... ;[

ג'ורדן!!!!!!!!!!!!../images/Emo23.gif

חיחיחי אייך התגעגעתי אלייייך! לא יוצא לנו לדבר /: אז דבר ראשון שתרגישי טוב ויעבור לך מהר! ברז מפגר! החלמה מהירה:) אוקיי בקשר לפוינט, אז כמו שאת יודעת אני עוד חודש וחצי 15 ואת עשר ימים אחרי:), טוב אני סוטה מהנושא... התחלתי לעלות השנה, וזה די קשה, הכפות רגליים כואבות בזמן שאת עולה אבל אחר-כך זה עובר די מהר. מה שאת צריכה בשביל להתחיל זה פוינט חזק, כמובן שאם הזמן הוא מתחזר אפילו עוד יותר, יציבה טובה, ז"א אומרת שיוווי משקל ושרירי בטן. אחחחח איזה כיף שהחורף כאן!!! לפני כמה ימים אמרו לי שרואים שאני ילדת חורף כי אני אוהבת אותו והכל, אז אני חושבת שאת הכי ילדת חורף שיש!!! חחחח.... אוהבת!!!!

י ר ד נ י

New member
חחח

שירוש מתוקה!! אני חייבת לטוס ליום הורים (אוי לא) אז שאני יחזור אני יכתוב לך תגובה ולכולן =)) תודה על התגובות

שאלה חשובה!!!!../images/Emo101.gif

אני רוקדת על פויינט כבר 5 שנים וקניתי נעליים חדשות של גרישקו.... הנעליים קשות במיוחד ולמרות שהרגל שלי מאוד חזקה אני לא מצליחה לרכך אותן. המבנה של כף הרגל שלי (יותר נכון מבנה האצבעות בכף הרגל שלי) הוא בעייתי ביותר וכל פעם שאני עובדת עליהן יותר מ-20 דקות חצי שעה הן פוצעות לי את הרגל בצורה כזו שאני לא יכולה לעלות על פויינט במשך שבועיים. למישהו יש הצעות כיצד אני יכולה לרכך אתן בצורה משמעותית מבלי לעלות עליהן...??? (ראיתי בסרטים שמרטיבים אותן וכו' אבל אני לא יודעת האם זה פוגע באיכות הנעל או לא?) תודה מראש וסליחה על החפירה.....

אמממממ

תרטיבי טיפה את היד ותרטיבי קצת (לא להגיזים ממש קצת) על החלק הקידמי זה שמעל ה"שרוכים" ככה המורה שלי אומרת לנו ותנסי לרכך עם הידיים...ותגידי למורה שלךךך המוכרות לא יודעות מהחיים שלהם הם נותנות יותר מידי קשה גם לי זה קרה

י ר ד נ י

New member
../images/Emo137.gif

תודה לכולן על התגובות.. לדעתי אני עוד לא מוכנה לעלות על פוינט, אולי שנה הבאה.. גם אני לא רוצה לעלות לבד מכל הקבוצה שלי.. יש לי 2 בנות בקבוצה שעולות הן חדשות יחסית ובאו עם זה מהחוג הקודם שלהן, אבל הן לא נראות כל כך מצליחות עם זה והטכניקה שלהן עדיין לא כזאת טובה שהן יכולות לעשות הכל על פוינט... לא יודעת אולי זה נראה ככה רק לי כי אני לא מבינה בזה... התרגילים שונים על פוינט?.. כאילו אני לא ממש תופסת את כל העניין הזה.. הו וול... ועדיין לא עבר לי הכאבים במרפק... ברז מפגר! חחח חזרתי מיום הורים קודם. היה לי ממש מזוויע... כל המורות אומרות לי שאני תלמידה מצוינת יש לי ראש אבל אני נעדרת הרבה משיעורים, לא מתנהגת יפה לא עושה שיעורי בית וכו'... ויש לי ב3 מקצועות צפוי לשלילי... יאוו אני חייבת לקחת את עצמי ביידים.. אח"כ הייתי אצל סבתא שלי והיא שואלת אותי למה וזה ודיברנו על זה ואז היא עושה לי הסבתא התותחית הזאת - תודי כבר שריקוד הרבה יותר חשוב לך מלימודים... חחח ואני ניסיתי להסתיר את זה ע"י בילבולי שכל והתפלספוית... העיקר שיש לי את עומרי שלי =)).. חחח מקווה שלא יבשתי אותכם=)) דלית!! לא הספקתי להגיד לך בהצלחה בניהול הפורום... וברוכה הבאה לכל החדשים ישנים ..

יש לך את זה!

את רואה! אפילו המורות אומרות! טוב אבל זה נכון ריקוד הרבה יותר חשוב מלימודים! אני כבר רואה אותך רוקדת באיזה להקה, יש לך עתיד ג'ורדן! אל תוותרי בחיים!

ליזיגי

New member
חח זוכרים אותי בכלל? ../images/Emo3.gif

ווואי אין לי זמן אין לי חח אבל תמיד מוצאים זמן להכנס לפורום המדהים הזה ~האמ התחנפות האמ~
אממ אני התחלתי ממש לא מזמן.. רק השיעור השלישי שלי ביינתים.. אני בכיתה ט', יחסית זקנה
ולי באופן אישי זה די קשה.. גם יחסית לכל השאר אני ממש נפילה
ואין לי מושג מה צריך באופן ספציפי.. הלכתי למורה, לשיעור בלי הנעליים.. שיעור של פוינט פשוט בלי לעלות על הפוינט.. והיא אמרה שזה בסדר גמור ואני יכולה לקנות נעליים ולהתחיל בשיעורים.. בהצלחה!! והחלמה מהירה כמובן

למעלה