אוף, כתבתי הודעה ארוכה והיא נעלמה
מנסה לשחזר. אני לחלוטין לא יכולה להגדיר את מה שהרגשתי בלידה כ"תחושה מעניינת הדורשת את כל תשומת לבי". זה היה כאב ובעוצמה חזקה. אבל יש לי כמה תובנות: 1. זה כואב. מאד. אז מה? הכאב הוא לא העיקר בלידה, ולא מה שנשאר לי מהלידה. אהבתי את התיאור של איימי, ששם את הכאב במקום שלו. מתמודדים איתו (כמו מליוני נשים בהיסטוריה האנושית) וזהו. 2. אני חושבת שאני הייתי זקוקה לכאב. אחרי שבלידה הראשונה, עברתי ניתוח מתוזמן מראש, ולא חוויתי בכלל לידה, רציתי לחוות את הלידה בכל עוצמתה, בלי שום מיסוך (לכן גם לא רציתי, למשל, היפנוזה בלידה). הייתי זקוקה לכאב בשביל להרגיש ש"עשיתי את זה". אני מקווה שסיפקתי את הצורך הזה, ואם אי פעם אלד שוב (רק שבנזוגי לא יראה את המשפט הזה
), אוכל להיות משוחררת יותר, ולחוות לידה פחות כואבת. 3. מרכיב מאד משמעותי ברמת הכאב בלידה, הוא רמות האדרנלין והשימוש ב"מוח החושב" (ניאו קורטקס). אמנם בבית יש פחות מזה (ולכן גם נשים שילדו בבית מדווחות על "כאב בלתי נסבל" בשלב מאוחר יותר מאשר בבי"ח, וגם הלידות קצרות יותר בד"כ), אבל עדיין יש לא מעט: תזמון צירים (בשביל לדעת מתי לקרוא למיילדת), ארגון הבית והילדים (למרות שדי מהר בנזוגי תפס פיקוד), רעשים ודיבורים מהמלווים וכדומה. לידה זקוקה לשקט, חושך, פרטיות. במובן מסוים, אני מרגישה שלידה ללא מיילדת היא הלידה הנכונה ביותר, אבל ישנו גם פחד - כי בלידה שהיתה, העיסויים של המיילדת, והעזרה שלה בעת הצירים, עזרו לי מאד, וגם ישנו העניין של איזושהי עין מקצועית, שתזהה מקרי סיבוך, ותוכל גם (חלקית לפחות) לטפל במקרה הצורך. בנוסף, אני חושבת שנכון להכין ארגז_כלים_ללידה (במובן הרחב, לא המילולי). כדאי להתכונן מראש, כי יש דברים שפשוט לא יעילים אחרת (נשימות עוזרות לשיכוך כאבים בלי להעלות את רמת האדרנלין, רק אם מתרגלים אותן מראש מספיק, עד שהן הופכות לטבע שני (או ראשון)).