כאב בלידה.

• פותח הנושא mise
  • פורסם בתאריך

גם למבי

New member
טוב, ירדתי מהסנסיישן ../images/Emo13.gif

כפי שאמרתי - משבר אמונה ראשון בקריאת הספור של כרמית שמצטיירת לי וירטואלית כמין שאקלית - שפיצית כל יכולה. כשהיא כתבה שכאב לה, חשבתי "אוי".... הקטע שהבנות של אינה מיי עוד ילדו בקרוונים, לפעמים בלי חשמל (במיוחד בנות האמיש), בלי כדור, בלי מים...

כרמית מ.

New member
נפלאות הוירטואליה

אפשר להיות סופרוומן באיבחת מקלדת... אשליה, יקירתי, אשליה בלבד. אני לא שאקלית יותר ממך, אולי אפילו פחות.

גם למבי

New member
../images/Emo2.gif אל תכתבי את זה שוב עד אחרי

הלידה שלי (שתהיה בבית, בכייף והתינוק יהיה עם הראש למטה). וכמובן שאני לא מאמינה לך

סטיוויה

New member
הגיגים משלי על לידה וכאב

אני אכתוב בנק' כי אני לא מרוכזת(עייפה) -הכאב משתנה מאישה לאישה ומללידה ללידה אצל אותה אישה עצמה.איך שאנחנו מקבלות את הכאב ומתמודדות איתו-זו תוצאה של המקום שבו אנחנו נמצאות בחיים,במודעות,מול עצמינו.בגלל זה ד'ר שיפטן הדגיש את ההכנה הנפשית ללידה.הלידה משקפת את מצבינו הנפשי. -יש נשים שנורא כואב להם בצירי הפתיחה(אני למשל)ולא כואב בצירי הלחץ(אני למשל...).יש כאילו שזה הפוך אצלם.ועד ללידה הראשונה אי אפשר לדעת מה הכי יכאב. -לזכור שזה לא כאב רע של פגיעה גופנית חלילה. אלא כאב טוב,של כוח אלוקי שנמצא עימנו ומביא אלינו את העובר,החוצה. -מה עזר לי? לזוז,לנענע אגן וחזק!,לנשום בין הצירים,עמוק ושקט. לקבל עיסוי חלק מהזמן,לשמוע מוסיקה,לצעוק.

אמאאור

New member
ילדתי רק פעם אחת

בלידה רגילה אבל עם הגדרה של "היי ריסק", והרבה סמים "משובחים" כמו פיטוצין, אפידורל וכד'. עד השלב שבו הכריחו אותי להיכנס פיזית לחדר הלידה, והייתי רק עם "השראת לידה" (PG לנרתיק), היתה לי תנועתיות מלאה. היו לי צירים חזקים ופתיחה מאוד קטנה (בקושי 1), אבל התמודדתי איתם בכיף באמצעות נענועי אגן והוצאת קולות מוזרים (לפחות לי הם נשמעו מוזרים, אבל לא היה אכפת לי במיוחד). למקלחת לא התחשק לי להיכנס, למרות שחשבתי בהתחלה שמים ידברו אלי מאוד בלידה. ככה הייתי בערך 8 שעות, אבל הן עברו בסדר גמור. מהרגע שנכנסתי פיזית לחדר לידה, ונדרשתי להתחבר למוניטור צמוד, פיטוצין ומעקב ל"צ וחלבון בשתן (לידת רעלת), הלכה לי גם התנועתיות, ואז התחיל באמת לכאוב לי. לצערי, בכל פעם ששיניתי תנוחה במיטה, הדופק של הגורה "הלך לאיבוד", כך שיכולתי לשכב רק על הגב, וזהו. אלו היו כאבי תופת מבחינתי, והאפידורל לא ממש עשה את העבודה שלו מלכתחילה. אני מאמינה שלו היתה לי אפשרות לתנועתיות טובה יותר, היה לי קל יותר להתמודד, כי התנועתיות מבחינתי "הזרימה" את הכאב, ואיפשרה לו לא להתרכז בנקודה אחת בגב התחתון, אלא "להתפזר" בגוף כולו ולצאת החוצה באמצעות נשיפה. בשלב של צירי הלחץ האפידורל נגמר, ומצד אחד היה לי נורא קשה להתמודד עם הכאבים העצומים (היתה לי תחושה של סכינים שחותכות לי את פי הטבעת), אבל מצד שני, "זכיתי" לתנועתיות טובה יותר, כך שיכולתי להתמודד עם כל ציר לא בתנוחת ה"ג'וק המת" הארורה, אלא חצי בישיבה, חצי על צד שמאל וכד', כמה שהמכשירים איפשרו לי. בלידה הבאה, ב"ה, רק תנועתיות. מקווה מאוד לא להיות שוב עם הגדרה של "רעלת", ואז- השמיים הם הגבול. כי זה נכון שלידה כואבת, זו המציאות, אבל איך את מתייחסת לכאב, ואיך את עובדת עם הכאב בגוף שלך- זו כבר רק את.

vashti72

New member
יופי של שרשור!

עורר בי הרבה מחשבות על איך לחזק התמודדות עם כאב - מתוך הגוף שלי ולא מבחוץ, איך למצוא את הכוחות הפנימיים שלי והאמונה שלי בעצמי

debby12

New member
מנהל
אצלי זה עוד טרי בראש...

כי עברו רק שבועיים ויומיים. עוד מלפני הלידה הזו (שהיתה השניה שלי - אבל הראשונה מחוץ לבית חולים) הגישה שלי כלפי הכאב הצפוי היתה לחלוטין של אתגר. פסיכית-כלשהו כדרכי הדבר המרכזי שעלה לי בראש היה, כמו שאומרים באנגלית: "Bring in On" כלומר -- יאללה בואו נראה מה זה הכאב הנורא הזה שמדברים עליו, אין לי ספק שאוכל לעמוד בו [הלידה הראשונה שלי לא זכורה לי ככואבת מאוד - אבל חלק מזה כנראה היה קשור לעובדה שזו היתה פגית קטנה עם ראש רך] בקיצור, הגיעו צירי השלב הראשון. כאב לי - כן. אבל היה לחלוטין נסבל ואני אפילו זוכרת שצחקקתי לעצמי בלב (זה הכל? סתם התכוננתי לאתגר עצום...). כך היה עד לפתיחה המלאה. גם לי עזרו מאוד רטיות חמות על כדור הפיזיו שישבתי עליו, וגם מסאז עדין כמעט בדרגת ליטוף ברגליים ולחץ עם כרית דגנים חמה בגב התחתון במשך הצירים. ואז הגיע השינוי....בשלב השני הרגשתי שעמוד השידרה שלי עומד להתפוקק והתחלתי להוסיף יבבות לנשימות... (המיילדת המקסימה הנחתה אותי לעבור לקולות גרוניים עמוקים - לא יודעת עד כמה הצלחתי...
). אני מייחסת חלק גדול מזה למצג שלה שבו היא היתה עם הפנים קדימה. קראתי שזה מעלה את רמת הכאב לרוב הנשים. על כל פנים - השלב השני היה מבחינתי 5 דרגות יותר גרוע. בכל מקרה, גם עם הכאבים לשניה לא עלה על בדל דעתי לרצות לבקש להתפנות לבית חולים לטובת אפידורל או משהו כזה. הייתי מוכנה להמשיך עם הכאב הזה לפחות עוד יומיים לפני שהייתי חושבת על זה אפילו. אז זה כנראה הכל בראש.... הדבר היחיד שעזר לי בשלב השני היה התנוחה הגואלת שבה הצלחתי להעביר אותה מעבר לעצם שמאחוריה היא היתה תקועה. מעבר לזה אין לי תובנות.

valeta

New member
לי כאב נורא. גם אצלי הוא שכב במצג

פנים, והבנתי שזה קשה יותר ללדת ככה. בכל אופן צירי הפתיחה היו קשים (אבל אולי בגלל שהייתי על זירוז) ואת הלחצים בסוף אני מרגישה עד עכשיו... הרגשתי כלואה בגוף שלי, אבל שוב-אחרי יומיים ללא שינה, 4 שקיות פיטוצין שהביאו לבצקות מטורפות, לרעד לא נשלט ולהקאות-אולי אני לא בדיוק המקרה הרגיל (אם יש דבר כזה).

עזרה פיזית

אני חושבת שההמלצה הכי טובה שלי ללידה היא להיות מוכנים עם עזרה פיזית. התחושה שלי היא שזה מה שהכי עזר לי. טנס מסאז'ים מלפחות אדם אחד (שיש לו כוח - גבר זה טוב - אפשר ללמד את הבעל) - בגב וגם בפי הטבעת ובדגדגן להכיר תנוחות בקבוקים חמים (כשיש ציר בבטן) - להניח על הבטן או על הנרתיק מקלחת חמה, ג'קוזי זה מה שעזר לי נגד הכאב. בלידה הראשונה הוא בהחלט שלט בלידה ובהחלט זה הזיכרון העיקרי שלי (והיתי מוכנה נפשית טוב). בלידה השניה הכאב היה די קל!

למעלה