לילה בתל-אביב

../images/Emo188.gif לילה בתל-אביב

בן יהודה - ת"א. האופנים מחליקות חרש על מדרכות הממתינות נואשות לאוספי האשפה. חתול בצבעים מפוספסים ניגש בצעדים זהירים ומדודים לארוחת הלילה, בערמות אשפה. ממול מרצדים אורות הניאון של סופרמרקט מקומי מאירות את חדר האוכל של ידידי החתול. למה ידידי? הוא לבד. אני לבדי. כבר מצאתי משהו מן המשותף לשנינו. העיף בי מבט עצר את הליכתו לבחון האם ניתן להתחיל את הארוחה או... עצרתי בשקט להתבונן בו. ידידי המפוספס ראה שאין סכנה לחייו,חייך לעצמו (כך חשבתי) וצעד תוך העפת מבט של שיתוף,לאחור. נקשרתי אליו. סתם חתול - אבל , הוא לעצמו - עולם ומלואו. מעניין,ניסיתי לחלץ מהסיטואציה איזה קופון קטן לעצמי. המוסיקה השתלטה לי על המוח. ג'יימס טיילור שר ברכות את צליליה של אמריקה. כל כך בעדינות הוא שר הג'יימס הזה , המחשבות נודדות דרומית לת"א, לפתע... לפתע.. מתפרץ לתוך אוזני כמו רוח תזזית ג'יימס אחר. קטע את המחשבות במחי צריחה אחת. הנחתי לידידי החדש לסיים את הארוחה בפרטיות מבלי להסתכל לו לתוך הצלחת. תנועת רגל אחת גרמה לנו להפסיק קשר יפה שרק החל. ג'יימס בראון הפרא אדם הזה גרם לי להגביר את הקצב בטירוף בלתי נשלט תוך נענוע של ר"מח איברי עד לסכנת תלישה ממקומם. המדרכות חלפו אחת אחר השניה במהירות אורות מרצדים בצידי העיניים נמל ת"א האורות של רידינג... המוסיקה בדציבלים גבוהים במיוחד..העיניים ממוקדות קדימה נמל ת"א. כביש החוף.. מחלף הסירה.. המוסיקה משתוללת באוזניים.. הרגלים מקבלות אנרגיה לא מוסברת אני עוד דקות ספורות בבית.. אבל רגע.. מה עם ידידי החתול? מה איתו? היכן הוא ישן בקור הנורא הזה,אולי כלבים מאיימים עליו. מבט עיניים קצר החליף איתי חתול רחוב. מבט מלא משמעות. אני ראיתי את המבט. עכשיו אני כאן בבית,ובאמצע הלילה ותוהה מה יעלה בגורלו. יורם

רֶשֶף

New member
כמו שזה נשמע...

נראה לי שזה יורם שזקוק למישהו שיאמץ אותו
מסתובב לו ככה לבד ברחובות השוממים באמצע הלילה. יורם
מה יהיה איתך?

האמת היא שכלב רצה לאמץ אותי..

כלומר היו לו מחשבות לאמץ חלק מהרגל שלי לטובת הקיבה שלו. אבל..אבל.. הכלב לא ידע איזה הפתעה הכנתי לו.. ואההההההה !!! 180 ש"ח עלתה לי האלה..מתקפלת..האלה. ככה שאף אחד לא רואה אותה. אז גם הוא לא ראה אותה. מי? הכלב שהיה מת לאמץ אותי אל שיניו.. אבל הרגיש.. ואהה ואהה מה זה הרגיש. אני אוהב כלבים. לא כשהם מנסים לטעום ממני...
יורם

BikingViking

New member
אלה ?../images/Emo123.gif

לא יכולת למצוא משהו שרק מרתיע ולא גורם נזק ? לא יודע אם ההודעה שלך צינית או לא, אך אם היא אמיתית - במקומך , הייתי מתבייש לכתוב שהרבצתי לכלב. ואתה עוד מפרסם זאת ברבים . נו שויין. כנראה שמאחורי ההודעות המתוחכמות לא מסתתר יותר מידי לב. תתבייש לך.

להרביץ לכלב שרוצה לנשוך איתך ?

ניסית לדבר איתו ? ניסית לגשר על הפער ? לבדוק מה בדיוק הוא מחפש ברגל שלך ? אולי הייתם מוצאים ביחד פתרון שמספק את הכלב ומשאיר את רגלך אצלך ? ואם לא הייתם מוצאים פתרון, אשמתו של מי זה ? אשמת הכלב חסר האינטליגנציה המונע ע"י אינסטינקטים והורמונים או אשמתך האדם החכם והשכלתן ? ואם זו אשמתך שלא נמצא פתרון מדוע הכלב הוא זה שצריך לשלם את המחיר ? חזור בבקשה אל הכלב ומסור לו בבקשה את רגלך. ובפעם הבאה תתנהג כמו בן תרבות מכובד המשלם על מחדליו ולא כפרחח, בריון ששולט בסביבתו בכוח האלה.

alonaski

New member
../images/Emo45.gif שי!!! סניגור כלבים יותר טוב

ממך.... אני בספק אם נמצא כזה!!!
הייטבת להציג פה את הצד החלש אינטלקטואלי וזה שלא יודע לדבר בשפתנו כדי להסביר לנו מה את צרכיו ומחשבותיו!...

alonaski

New member
../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif אמרת בדיוק את מה

שאני חושבת!!!

BikingViking

New member
נשים לרגע את הסרקזם בצד,

כולם מפחדים מכלב תוקפני שנועץ את שיניו בבשרך . רק מה, יש אביזרים אחרים להגנה עצמית שניתנים לנשיאה תוך כדי רכיבה, שירתיעו את הכלב נקודתית בלי חשש לנזק קבוע לטווח הארוך. זה הכל. אף אחד לא ביקש לדבר עם הכלב, לשכנע אותו שרגליים של רוכב זה דבר מסריח ולא ממש מזין...

alonaski

New member
מתנגדת!!! ../images/Emo70.gif ../images/Emo46.gif

לא חייבים אמצעי לחימה נגד כלבים!!!!
אפשר גם - לשנות גישה!!!! ובעזרת גישה נכונה לא להגיע למצבים של להפגע מכלב... לא מצליחה להבין את כל הסיפורים של רוכבים שננשכים ע"י כלבים! עוד לא היתה פעם אחד שכלב נבח עלי ולא עצרתי "לתקשר" איתו... ברוב המקרים - כשעצרתי וירדתי מהאופנים והושטתי יד כלפיו תוך כדי התקדמות איטית לעברו (שלא יפחד ויברח...) - הם היו נבהלים ובורחים!
זה קורה בד"כ עם כלבי בדואים - הם פחדנים נוראיים!!!
האחרים - באו אלי בקישקושי זנב נמרצים ונעתרו בשימחה לגיפופים שלי אותם...
אגב?... איזה אמצעי לחימה אתם נושאים איתך נגד נהגים דורסניים כשאתם רוכבים על הכביש?... או נגד רוכבים אחרים או סתם אנשים בדרך שמעצבנים אותכם??... למה דווקא הכלבים חייבים לחטוף מכות?!?!!?...

נסיוני הלא מר עם כלבים מוכיח

שאלונה צודקת - כל הכלבים שפגשתי עד היום איבדו עניין בשוקי המדושנות ברגע שעצרתי. וחוץ מזה השיטה שלי היא לתקוף ראשון - ברגע שאני מזהה כלב אני רוכב לעברו ופותח בצעקות - הוא בחיים לא ראה מין יצור כזה צבעוני עם שערות על הפנים צורח ומתקרב במהירות - התגובה הראשונה שלו זה פחד ובשבריר השניה שהוא קופא על מקומו אני מפתח מהירות על (כמו באנטרפרייז ) ונעלם בחשיכה (אם זה בלילה) . אמנם פעולה כזו לא מנעה מכלב בדואי לרוץ לצידי במהירות של 35 קמ"ש אבל כח לנבוח כבר לא היה לו. ושלא כמו אלונה - גיפופים אני משאיר לסיטואציות אחרות....

BikingViking

New member
נסחפת לגמרי... ../images/Emo122.gif

מי הזכיר את המילה לחימה בכלל ? למה להשתמש במילים מילטנטיות ? גישה נכונה וקור רוח הם תמיד הדרך הטובה להתמודד עם מצבי לחץ- לך יש גישה טובה לכלבים, גם לי , אך קיימים אנשים אחרים שמגיבים לא טוב בפגישה עם כלב תוקפני למראה. את הגישה שלך וצורת ההתמודדות שלך במצבי לחץ, לא תוכלי בקלות להעביר לאחרים, אבל את המסר שבכדי להרחיק כלב ולהרגיש בטחון אפשר לעשות גם בלי לגרום לו נזק, את זה אני חושב שקל יותר להסביר ולבצע. אל תקחי את עצמך בתור דוגמא, גם ברכיבה את הרי עושה דברים שרבים אחרים מפחדים לבצע. אגב, לא רק כלבים חוטפים מכות, גם אנשים נהרגים על שטות כמו מקום חניה. באופן אישי אני מתעב כל סוג של אלימות - כלפי אנשים, בעלי חיים , חרקים, צמחים ודגים. לצערי אני לא יכול לשנות את העולם.

צודק. גישה לכלבים קשה ללמוד.

יש לי חבר, "קוסם" עם כלבים. כל כלב תקיפה מטורף שהוא פוגש, תוך כמה דקות הם חברים ומתגפפים ביחד. אף פעם לא הצלחתי ללמוד את השיטה שלו - כלבים יודעים לקרוא שפת וריח גוף, ואם אני מפחד מהם, הם יודעים. כילד, ננשכתי ע"י כלב גדול, והייתי בטראומה מכלבים לכמה שנים. אחר כך, במשך החיים למדתי כמה שיטות להתמודדות עם כלבים תוקפנים (תאורת פנס לעיניים, צעקות וכ') אבל עדיין בשבילי זה תמיד "פוקר" של מי יודה ראשון שהוא מפחד. אוהבי הכלבים צריכים להבין שלא כולם כמוהם. יש כאלה שבשבילם מפגש עם כלב חושף שיניים באמצע רכיבה זה דבר לא קל. וכן, יש גם אנשים "לא נחמדים" אבל הדיון כאן לא עוסק ב"מי מוסרי יותר, כלבים או אנשים" ולא כל מי שמפחד מכלבים מתכוון לומר שהם חיה נוראית שאין לה זכות קיום.

alonaski

New member
ואלה שלא אוהבים כלבים/מפחדים/חסרי

גישה מתאימה וכד'... צרכים לדעת שאם הם מגיבים בתקיפה/תוקפנות כלפי כלב הם בעצם "מכרישים מלחמה" כנגד בעל חיים שיש לו עוד שרידים של חיית בר להקתית וכלב עלול להזיק הרבה יותר במקרה שאדם פותח מולו במתקפה ! זו שפת החיות! הכלב הבינוני שלי שהוא כולו משקל אפרוח ופלומתי כמו אפרוח... הוא בעל אופי מאוד עצבני כשכלב זכר אחר במיוחד אם הוא גדול ממנו - מתגרה בו!! הוא מסוגל להלחם על החיים ועל המוות!!! הוא לעולם לא יוותר בגלל שהכלב השני מראה עליונות בעוצמה שלו עליו!! מה שאני רוצה לומר הוא שמי שלא רוצה להסתבך בנשיכה עדיף שיגיע לכלב בגישה של סובלנות ואהבה! (-או לפחות ישתדל להקרין אהבה!) והכי חשוב - לא לשכוח שמדובר בכלב!!! ולא בבן אדם!! יש הבדל משמעותי בצורת החשיבה האנושית והכלבית!!!
***הכותבת מגדלת 4 כלבים, אוהבת מגיל אפס - כלבים, ננשכה כבר כמה פעמים בחייה ובילדותה מכלבים, ומתנדבת ב SOS חיות וחושבת שכל הכלבים מתוקים ומקסימים!!! ואין כלבים רעים יש רק בעלי כלבים רעים ואיומים שמעבירים להם חינוך רע! ****

alonaski

New member
מה זה משנה?!?! ../images/Emo3.gif

אתה נתפס לניואנסים שלא בשליטתי!...
ומעבר להשגות שלך בעניין ההתנסחות שלי - במשפט האחרון שלך = אתה ואני (כמעט) זהים! וזה יפה לשמוע שיש אנשים שמחזיקים בגישה כזו שלך!
(אני לא כזאת "צדיקה" כמוך... מדי פעם אני דווקא תומכת באלימות כלפי אנשים שנוהגים באלימות כלפי בע"ח...
)

רֶשֶף

New member
אבל אבל אבל ../images/Emo12.gif

אם את תומכת "מדי פעם" באלימות כלפי אנשים (ולא חשוב אם זה "מגיע להם" או לא), הרי שאת לא שונה מכל יצור תוקפני שמפגין אלימות
עקרונות, חייבים להיות טוטאליים, אחרת אם לכל כלל את מציבה "יוצא מן הכלל", אז... מה הטעם בעקרונות שלך?
משל למה הדבר דומה?
לומר משהו כמו "אני מתנגד באופן עקרוני לאלימות. לדעתי צריך לאסוף את כל האנשים האלימים, להעמיד אותם אל הקיר ולהוציא אותם להורג". (או לחילופין, לומר "אני מתנגד באופן עקרוני להרס הטבע באמצעות רכיבה בסינגלים טבעיים, למעט הסינגלים שאני חושב שהרכיבה בהם לא כל כך הורסת את הטבע") זה לא פשוט להיות לוחם צדק ואיש עקרונות. "עקרונות אוחזים באדיקות, או לא אוחזים בכלל" ברוח טוב, הא?

למעלה