מקום האימון

צביקה38

New member
../images/Emo188.gifמקום האימון

מהתרשמותי תוך כדי שיחות עם מאמנים ומתאמנים,קריאה של חומר מקצועי ואחר אני שם לב שאין התיחסות מספקת למקום הפיזי בו מתבצע האימון. האם לדעתכם אותו מאמן עם אותו מתאמן באותו אימון יכולים לקבל תוצאות שונות רק על ידי החלפת מקום הפיזי של האימון? על מנת להשחיז את השאלה בחרתי מספר מקומות אימון להתיחסות ותרגישו נוח להוסיף. 1.בית קפה 2.משרד המאמן. 3.שפת הים. 4.אצל המתאמן. 5.ספסל בגן ציבורי. יום נפלא לכולם צביקה ברגמן

מקום האימון - בתנועה

אני עובדת בהרצליה ובבית בחדר המיועד רק לפגישות. מצאתי את עצמי יוזמת פגישות בבית קפה. בפאב. בים. בהליכה בפארק. מאמינה שלפעמיים למיקום אחר יש אפקט של שינוי. בכל הפעמיים שעשיתי מהלך שונה היתה פריצת דרך מאד משמעותית של המתאמן. שחרור מקיבעון שלי ושלהם. שבוע נפלא לכולם. ברוכים הבאים למאמנים החדשים בפורום. כייף שהפורום מתרחב ומקבל גוונים נוספים של דעות.

חשיבות המיקום הפיזי של האימון

הי צביקה, כפי שהצעת למקום האימון יש בהחלט השפעה על מהלכו, על שינוי ה''גיאוגרפיה'' של הלקוח, נקודת המבט שלו מצב רוחו ועוד. המנהלים עמם אני עובד עסוקים מאד, כל דקה נמדדת בקפידה,והסיכוי להוציא אותם ממשרדם קטן. קיים גם ההיבט הכלכלי, במידה ואני מגיע לארגון ועובד עם 4 מנהלים האחד לאחר רעהו, יש לכך היבט כלכלי(אין בזבוז זמן של נסיעות לשפת הים, חניה, בתי קפה וכו''). המאמנים העובדים עם לקוחות פרטיים או מנהלים המשלמים בעצמם , כמו גם בעלי עסקים קטנים באיזור קרוב יוכלו לפעול מבתיהם(מומלץ),או בבתי קפה(פחות נוח, אבל עדיין אפקטיבי). צריך לזכור כי בארצות הברית, ''מולדת'' האימון (שם עבדתי),90% מהאימונים מתבצעים דרך הטלפון(סיכוי קטן שזה יקרה בארץ), והתהליך לדעתם של רבים וטובים אינו נפגע מדי נבון-

צביקה38

New member
הקשר בין מקום האימון לסוג האימון!

ראשית תודה על תשובתם. אם ננסה לקדם את הדיון האם לא ניתן לומר שיש חשיבות למקום האימון ביחס ישר לסוג האימון? אם ננסה לאמן את אותו מנהל בנושא העסק ופיתוחו אני חושב שזה יהיה נכון לעשות זאת במשרד,אבל האם זה יהיה המקום אם ננסה לאמן אותו (לבקשתו) לשינוי אורך החיים הוורקוהולי על מנת שיתחיל לבלות יותר עם משפחתו או עם עצמו? האם עצם הישיבה על שפת הים בשעות העבודה תוך צפייה והבנה יש גם חיים אחרים מעבר למשרד לא עשויה לשלוח אותו לפריצת דרך מהירה יותר? יום נפלא צביקה ברגמן

מחשבה

אני הייתי אומר, את המנהל הרוצה לפתח את העסק הייתי מוציא החוצה תחת הכותרת של "לחשוב מחוץ לקופסא" או אולי "לחשוב מחוץ למשרד", את האופק שרואים מהמשרד הוא כבר מכיר, כעת צריך להרחיב אופקים. לגבי מנהל שרוצה לעבוד על שינוי אורך חיים וורקוהולי, אולי שיחות על "החיים מחוץ לעבודה" בתוך העבודה יתן חיבור יציב יותר ומאוזן יותר להמשך, הרי בסופו של דבר העבודה לא תתבטל לגמרי ודפוסי החשיבה הוורקוהוליים מתקיימים בעבודה, ואני מאמין שפריצת דרך צריכה להתקיים היכן שהמחסום נמצא. לאחר שכל זה נאמר חשוב לדעת לגוון ולמזג. יום מקסים לכולם

לא לאחוז

מציעה להגדיל את המיגוון, להכיר באפשרויות השונות ולא לאחוז בשום דרך כ"דרך נכונה" או "טובה" יותר. מבחן השטח, מבחן המציאות ומבחן המוסיקה שכותבים לכל מתאמן - הוא המבחן לדרך הטובה ביותר. זו גדולתו של האימון ומבחינתי - עוצמתו על פני שיטות אינטראקציה אחרות - ה- setting אינו מוכתב, קבוע או מגיע כנוסחה אחת מנצחת. אימנתי בביתי (אני אוהבת מאד לאמן שם ומתוך האהבה הזו - המתאמנים שלי אוהבים להתאמן שם. כן... גם מתאמנים עסקיים) אימנתי במשרדים ובמקומות העבודה של המאמנים אימנתי בפגישות בבתי קפה (במכוון, במטרה להוציא את המתאמן מד' כתלי משרדו או ביתו) אימנתי תוך כדי הליכה בפארק (את מי שחש חנוק, פיזית, מנטלית, רגשית) אימנתי מס' מתאמנים אימון טלפוני מוצלח, יעיל וממוקד (כשתמיד מפגש הפתיחה והסגירה הם פנים אל פנים) ואימנתי גם בישיבה מול הים. אני מאמנת יחידים ואימנתי גם קבוצות (6-10 משתתפים, תהליך מובנה של 8 מפגשים שבהם מתרחש אימון לכל דבר ועניין) תמיד, אגב, אני משתמשת באינטרנט ככלי תומך. הכל נכון, הכל טוב, הכל עובד - תלוי בהקשר, בצורך, בנסיבות. אני מקווה להמשיך ולהגדיל את ארגז הכלים שלי גם בנושא המיקום. כל דבר שיתאים לי, למתאמן ולנסיבות - יהיה נכון. אשמח לשמוע עוד דרכים ומבטיחה לאמץ כחלק ממבחן הצורך. רק טוב ענת

צביקה38

New member
השאלה

האם יש מקומות שעובדים פחות טוב ודווקא מתוך עיניו של המתאמן. האם בביתו הוא מרגיש חזק יותר האם בית המתאמן הוא מרגיש מאוים האם על שפת הים הוא מרגיש משוחרר וכדומה. ברור שלכל סיטואציה יש להתאים מקום אבל כדאי מאד להכניס את בחירת המיקום בתהליך בניית האימון ולא לבחור רק לפי שיקולי נוחות של אחד הצדדים הנובעים מזמינות,קירבה וכדומה. בשורות טובות צביקה ברגמן

והתשובה...

....היא בעיני המתבונן. היינו - בעיני המתאמן . לכן, קשה לענות תשובה קטגורית של "מה נכון יותר". ככל שתגדיל את מלאי המקומות הפוטנציאליים, כך תוכל להגיש לבחירתו של המתאמן מגוון רחב יותר של מקומות אימון. ברוב המקרים, זמינות, קירבה וכו' הם חלק (לגיטימי) מהשיקול שלו (של המתאמן) אבל ישנם גורמים נוספים המניעים אותו לבחור מיקומי אימון שונים. הסייסמוגרף הוא המתאמן וכך צריך להתייחס למיקום. רק טוב ענת

tlingit

New member
ברוך הבא מדי נבון ../images/Emo140.gif

יופי שאתה מצטרף אלינו לפורום
מעניין לראות אילו עוד שיקולים אתה מציג לנושא בחירת מקום האימון נושא מהותי שעולה מדי פעם לדיון פה, ומעיד על חשיבותו אני מזמינה אותך להציג קצת את עצמך, אם אתה רוצה
לקרא בדפי הפורום הקודמים, להכיר קצת את הכותבים ואת נושאי הדיונים, ולעיין בכללי הפורום, במאמרים
ובקישורים
באיחולים לדיונים מרתקים ופורים

אימןו דרך הטלפון

אשמח לשמוע, האם אתם משתמשים בטלפון כאמצעי לאימון? האם ניהול שיחות אימון בטלפון אפקטיבי? מה ההשפעה של האימון בדרך זו על התקדמות האימון ומהלכו? איך אנשים מקבלים את הצעה לאמן בטלפון?

טלפון ו-Email

אני אישית לא מבצע שיחות אימון מלאות בטלפון, מאוד אוהב 'לראות את הלבן בעיניים' ולשוחח פנים מול פנים. יחד עם זאת, אני משתמש בשיחות טלפוניות קצרות, של 10 דקות, כדרך 'למדוד את הדופק' במהלך השבוע בין הפגישות הפיזיות. כשיחת אימון קצרה וממוקדת, לי זה עובד מצויין. בנוסף, אם נדרש, אני מנהל שיחה אינטנסיבית בדוא"ל. דרך נוחה מאוד לשוחח, שני הצדדים קוראים ועונים בשעה הנוחה להם. עמירם.

T a l c y

New member
אימון בטלפון

הרצון הראשוני שלי הוא אימון פנים מול פנים, אחד על אחד. לעיתים. אם יש קושי גיאוגרפי לעשות זאת אני מאמנת בטלפון. עד היום, אימונים שאימנתי וקיבלתי בטלפון היו מצויינים. אין ספק שיש מגבלת תזוזה, מבט ישיר וכו' אך דרך הטלפון מתפתחים החושים האינטואיטיביים שלנו. בשבילי זה גם עובד!

צביקה38

New member
דרך הטלפון

יתרון נוסף הוא שיהיו כאלה שיהיה להם נוח יותר בשלב הראשון להתאמן דרך הטלפון ,הם עשוים לחוש בטחון גדול יותר כאשר לא בוחנים אותם מקרוב ויותר ומכאן הדרך להפתח קצרה יותר. יישר כח צביקה ברגמן

אימון דרך הטלפון

אני נוהגת לאמן דרך הטלפון. האימונים עובדים מצוין, יש פרוצות דרך והטרנפורמציה מתרחשת. הנקודה המשמעותית שעושה את העבודה היא איך אני מקשיבה ומשקפת ועד כמה אני אוהבת, מכילה ובהירה בשעת השיחה ולא אם אנחנו נפגשים פנים אל פנים. יש מתאמנים שמעדיפים לעשות את שיחת ההיכרות בפגישה פנים אל פנים אולם מהנסיון - גם זה לא הכרחי. כמובן שגם בנושא זה ישנן גישות שונות גם למאמנים וגם ללקוחות וזה מה שעושה את העולם למגוון עשיר ומעניין......

צביקה

הייתי בודקת טוב את שאלת ההקשבה הנקיה בהקשר הזה. נכון שהטלפון בהיותו מנטרל חזות ושפת גוף - מאפשר הקשבה ממוקדת יותר אך הקשבה נקיה מגיעה בעיקר מהמקום של פניות המאזין (המאמן במקרה שלנו) והפניות הזו אינה קשורה בהכרח לחזות הדובר (מתאמן) אלא ליכולת של המאזין להתפנות מרחשי לב, אגו, מחשבות וטרדות אחרים - היינו "לבוא נקי" אל השיחה. ולכך, אין לטלפון שוב נגיעה. שבת נהדרת ענת

צביקה38

New member
ענת-קידה

כאשר התייחסתי להקשבה התיחחבתי לקע הזה שכתבה חברתנו לפורום "הנקודה המשמעותית שעושה את העבודה היא איך אני מקשיבה ומשקפת ועד כמה אני אוהבת, מכילה ובהירה בשעת השיחה ולא אם אנחנו נפגשים פנים אל פנים." ולאו דווקא לטלפון. יתכן והדברים נכתבו בצורה המשתמעת אחרת. אגב, מה לגבי הסרט קיץ,סתיו,חורף,אביב? שבת קסומה צביקה ברגמן

קיץ חורף אביב סתיו

אול הפסדתי משהו ברצף השיחה אך הסרט שהזכרת הוא אחד הסרטים הקסומים ביותר שראיתי בחיי. ראיתי אותו פעם אחת ואני מתכננת לראות אותו שוב וכנראה שוב. יש בו החכמה, השלווה, הפיוטיות, היופי שבצניעות ובענווה. נקודת מבט מיוחדת על חינוך ועל אימון.

מה מפסידים בשיחה טלפונית ???

נכון ששיחה טלפונית בהקשבה מלאה מעבירה היטב את האינפורמציה המילולית. אך מה עם כל התקשורת הלא מילולית? שפת הגוף? תחושות ורגשות העוברים בקשר עיין בין אנשים? יש המון מימדים בתקשורת בין אנשים ההולכים לאיבוד בתקשורת שהיא טלפונית בלבד. הרי לפעמים רק מלהסתכל על בן שיחנו אנחנו כבר יודעים המון על מה הוא הולך להגיד... זה בדיוק כמו השוואת התקשורת בין שיחה טלפונית ובין צ'אט בכתיבה. נניח ששתיהן תשתמשנה בדיוק בדיוק באותן המילים, האם איכות התקשורת תהיה זהה? האם באמת נקלוט בשתיהן את אותו המידע ואותה ההרגשה? בקורס מתקדם לאימון שאני משתתף בו כרגע, שוחחנו לאחרונה לא מעט על מיקומו ועל חשיבותו של הרגש באימון. האם שיחה טלפונית מאפשרת שיחה במימד הרגשי כפי שמאפשרת שיחה פנים מול פנים? אני לא בטוח... הרוח מאחורי המילים חשובה לא פחות (ואולי יותר) מהמילים עצמן. שבת שלום לכולנו. עמירם.

למעלה