סבוריאה דרמטיטיס...

EarthQuake

New member
../images/Emo188.gifסבוריאה דרמטיטיס...

שלום, אני סובל ממחלת הסבוריאה דרמטיטיס ורציתי לשאול חברים בפורום שסובלים ממחלה זו האם גם לכם הבעייה החמירה או מחמירה בימים אלו כתוצאה ממזג האויר הארור הזה? אשמח לשוחח עם אנשים שסובלים מהמחלה הזו ולשמוע את תחושותיכם... ותזכרו: לא להשתמש במשחות סטרואידיות בכלל!!!!!!!

tully

New member
אכן מזג האויר המחורבן הזה...

אני עושה שטיפות לראש עם רוזמרין ושוטפת את הפנים עם T/sal שהוא שמפו מעולה!! לפעמים קצת ספירט סליציל עוזר לי לקילופים בפנים... הכי גרוע זה מתח ולחץ. הרב יותר משפיע עלי ממזג אויר. יש טיפים טובים?

EarthQuake

New member
האמת...../images/Emo188.gif

לצערי הרב אני דיי מושפע מהמחלה הזו ואני נמצא במעין מעגל קסמים בלתי פוסק שגורם לי למצבי רוח רעים ודיכאון מהמראה שלי בזמן הפריחה, בנוסף מתלווה לפריחה הזו כאב שמזכיר לי כל הזמן את קיומה של המחלה. האם יש קבוצות שיחה בנושא? אולי כדאי להקים אחת כזו ולחלוק בחוויות הללו? אשמח אם תתני תשובה.

tevagil

New member
אור אולטרה סגול

אור אולטרה סגול יוצר בעור ויטמין D3 . חשיפה קטנה אבל יומית מספיקה לייצור הויטמין. בחורף אנחנו כמעט לא מקבלים אור זה. החלונות חוסמים קרינה אולטרה סגולה. כאשר המאגרים של הויטמין נגמרים, מתחילות מחלות. לכן בחורף המחלות מחמירות. ירידה לים המלח מאפשרת חשיפה רבה לאור אולטרה סגול ומילוי המאגרים. אחת התרופות הטובות היא ויטמין D3 במשחה הנקראת דייבונקס. אפשרות נוספת היא חשיפה לקרני השמש או חשיפה לקרני אור מלאכותיות, באמצעות מנורות. כמעט בכל בית חולים יש מתקנים עם מנורות שיזוף (תל-השומר, רמבן, הדסה, אסף הרופא...) והשיזוף בסל הבריאות ואינו עולה כסף. כל רופא עור חייב לתת אותו אם הטיפול משפר את המצב. המחלות הן פסוריאזיס, אטופיק דרמטיטיס, סבוריאה, ויטליגו. השיזוף נעשה זמן קצר מאוד, ועולה בהדרגה. מתחיל מכמה שניות ומגיע עד ל-10 דקות. למרות החשיפה הקצרה הדבר מספיק אם הוא נעשה כל יום או יומיים. כבר בטיפולים הראשונים מרגישים הפסקה בגירודים, ולאחר כמה שבועות יש החלמה מהמחלה. כדי שמאגרי הויטמין לא יעלמו מחדש יש להשתזף אחר כך בשמש מידי פעם או במנורות, או להמשיך אם משחת דייבונקס. שילוב של כמות קטנה של מישחות כמו טאר, דיטרוקרים, דייבונקס או סטרואידים חלשים משפר את השיזוף ומביא לתוצאות מהירות יותר. בארצות הברית יש יותר מ - 20,000 מכוני שיזוף, וכתוצאה מכך מספר המבקרים אצל רופאי העור ירד פי 8 . עליה במקרי הסרטן חלה רק עבור אלו שמגזימים ומשתזפים כל יום, מעבר לזמן המותר של רבע שעה, ובמשך 20-30 שנים.

estersh

New member
סליציל

מה זה? אני התחלתי לסבול מסבוריאה לא מזמן. וזקוקה לכל מידע בנושא.

dr_yaniv

New member
סבוריאה

לסבוריאה אין ריפוי מלא זהו סוג עור שנוטה לפתח את התופעות בתקופות של לחץ ומתח או שינוי במזג-האוויר קרם לחות עדין חשוב ביותר לא רצוי להשתשמש בקרם עם סטרואידים-קורטיזון רצוי לחפוף ראש כל יום ולשים קרם אנטיפטרייתי שעוזר טיפול במנורות לא מומלץ ובפירוש גורם לסרטן-העור רצוי להתאים טיפול אישית אצל רופא העור שלכם בברכה ד"ר יניב

למעלה