שבוע טוב

../images/Emo188.gif שבוע טוב ../images/Emo188.gif

שבוע-טוב, איך היתה שבת? סוערת? קפואה? אנחנו אחרי עוד שבת חביבה בביתנו ואחרי ביקור של ההורים הערב אצלנו
שזה אומר סטוק בגדים חדש לילדים, מאגרי מזון מכל הסוגים, מטפחות חדשות לי, משחקים חדשים לילדים ועוד כהנה וכהנה
איך אצלכם- ההורים מגיעים עמוסי חבילות ומתנות, מביאים משהו סימלי או שמא באים בידיים ריקות? א גיטע וואך

candy77091

New member
שבוע טוב ומבורך.

שבת היתה סוערת,ודיי קפואה אבל ב"ה היינו אצ לההורים והופעל המזגן על חום.. השבת הייתה נהדרת,האהבה פורחת,למרות שאנחנו עדיין ברוגז עם סבתא(יותר נכון היא איתנו) בן זוגי הצדיק שיכנע אותי שנלך לשיר לה שירי שבת,הוא שיכנע אותי בטענה ש-"המעביר על מידותיו מעבירים לו על כל פשעיו" דיי הרבה זמן בסוף הסכמתי,אם זה לא היה הוא בחיים לא הייתי הולכת.אחריי שהיא התייחסה אליי בכזאת צורה,אני לא ממש מתכוונת להתחנן בפניה.. הורים שלי ממש לא תורמים לי ,אני ב"ה גם לא נזקקת.וחוץ ממך בשורות,לא נראה לי שמישהו מקבל פה בכל הפורום הזה בגדים מההורים! ההורים לא מגיעים אליינו, אם כבר אז אנחנו מגיעים אליהם ואמא שלי תמיד מארגנת לי אוכל למשך השבוע.. יש לך אחלה הורים ב"ט אני חייבת לציין.אם כי אני לא הייתי מוכנה לקבל בגדים..בכלל אני ממש לא אוהבת שאנשים עוזרים לי בלי שמבקשים מהם.

ההורים של שנינו באמת מדהימים

ואנחנו מאוד מוקירים אותם על כך. ותתפלאי אבל אני לא היחידה פה שההורים עוזרים רבות בקניות. אני יודעת על עוד. אגב, אם זה לא ברור מאליו,כשהיינו במצבכם {זוג צעיר ללא ילדים} כמובן שלא נעזרנו כך בהורים {לא בגדים, לא קניות, לא אוכל של אמא וכדו'}. אגב, למה את רואה את זה כתרומה ולא כמתנה? שום דבר ממה שקבלנו אתמול לא היה משהו שהיה ממש חסר לנו, זה היה סתם פינוק מבורך מצד ההורים. סתם עצה ידידותית- כדאי לך אם הזמן להפתח ולהבין שאין תחרות בחיים של "מי מסתדר לבד בלי עזרה הכי הרבה"- ומוכנות לקבל עזרה פיזית או מתנות היא ביטוי לקשר, לא למסכנוּת של הצד המקבל. לי לקח זמן להבין את זה ומאז קשריי עם הייקום {ועם הבנק
} השתפרו פלאים.

candy77091

New member
את טועה באיך שאת מבינה את הגישה שלי

עזרה מההורים כן אני מאמינה שכמעט לכל הזוגות עד שהם מתייצבים מבחינה כלכלית ההורים עוזרים אבל לא ב"בגדים"!! אני לא רואה את זה כמתנה אבל אני גם לא רואה את זה כתרומה ,בכלל אני לא אוהבת את המושג הזה "תרומה".. אני לא ראוה את זה בתור תחרות בחיים.בעינייך הוא ביטויי לקשר.בעיניי הוא ביטויי לתלות ואני לא רוצה לפתח תלות באף אחד חוץ מה'. "שלא נצטרך לידיד מתנות בשר ודם.."

diklag3

New member
הייתי חייבת להגיב

אנחנו ברוך ה' במצב כלכלי טוב ויש לנו 3 ילדים ואמא שלי קונה לנו את רוב הבגדים לילדים שלנו והטעם שלה מעולה והיא קונה לאחיין שלי גם ואין לנו בעיה עים זה ההיפך זה עוזר לנו ואני לא זקוקה לאף תרומה תודה לאל מאף אחד אני מאלה שנותנים (ואני מתפללת לבורא עולם שתמיד נהיה מהנותנים) אבל זה הכיף שלהם לתת לנו ואנחנו הילדים שלהם וכמו שאנחנו אוהבים את הילדים שלנו וניתן להם את כל העולם שלנו (לפחות אני מרגישה ככה) אז אני חושבת שהורים שנותנים לנכדים שלהם זה ניפלא, מצד בעלי חמותי לא יכולה לתת כי המצב שלה לא כ"כ טוב והיא נותנת להם חום ואהבה (זה שווה הרבה מאוד) אני מלמדת אותם שלהגיד תודה לכל דבר. ובשורות טובות אני שמחה שאת מקבלת את זה באהבה וזה לא בושה שההורים נותנים ובע"ה את גם תזכי לפנק את הנכדים שלך עים המון מתנות ובגדים ומה שאת רוצה.

diklag3

New member
נעלמתי לגדל 3 ילדים ולטפל בבית מפלצת בגודל|מז

אבל תמיד קוראת לא תמיד מגיבה אבל עכשיו הייתי חייבת להגיב

זה בדר"כ הדדי

אם את מוכנה לקבל אז אמא תתן ואמא שלך נחמדה בזה שמארגנת לך אוכל למשך השבוע, לא כל בת מקבלת אוכל מאמא ובמיוחד כשיש עומס זה מאד מקל!! אבל אם לא היית מוכנה לקבל, הרי אמא שלך לא נראה לי היתה דוחפת לך בכח... ובכלל רב ההורים עוזרים לילדיהם במה שהם יכולים- אמא שלי לדוגמא: אם היה לה יותר כסף היא כבר היתה משלמת לי שכר דירה כדי שיהיה לי איפה לגור ואם היה לה עוד יותר כסף, אז ההורים שלי היו קונים לנו דירה ואז לא היה לנו עול של שכירות. בינתיים אמא שלי מארחת אותנו בביתה למרות שגם זה עולה לה ה-מ-ו-ן וקונה לילדים מתנות בימי הולדת ובחנוכה וכשגרנו בבית משלנו, אז כשהיא הגיעה אלינו לשבת היא תמיד קנתה לנו מתנות קטנות אבל שוות כמו ספר לילדים, סבון או קרם לי וכו'.. ובשורות!! ההורים שלך באמת אחלה!!!.

candy77091

New member
זה טבעי שההורים ירצו לעזור לילדים שלהם

אם הם יכולים..

טחג

New member
אנחנו מגיעים להורים הרבה יותר ממה

שהם מגיעים אלינו. ההורים שלי - יביאו איזה משחק קטן וכמה צ'ופרים של אוכל (דברים שאנחנו אוהבים אבל לא נקנה לעצמנו בשוטף), וגם לפני חגים קונים הרבה פעמים בגדים לילדים. ההורים שלו - בד"כ צעצועים קטנים לילדים. אא"כ זה יומולדת ואז ישקיעו במשהו יותר גדול.

מיקי*

New member
האמת שזה נושא כאוב אצלינו

אשתי ואני באים מרקעים שונים לחלוטין וקשה לשנינו עם ההבדלים הללו. לדוג' ביום הולדת שנה של הבן שלנו ההורים שלה הם היחידים שלא באו עם מתנה. זה מאד העליב אותי ופגע בי, אבל מה לעשות אצלם אין תודעה של ימי הולדת ומתנות בכלל בכלל. זה לא שהם לא קונים דברים אם אנחנו מבקשים או אם אשתי הולכת עם אמא שלה לחנות, אבל מיוזמתם ולהביא, זה הם לא עושים. לעומ"ז כל פעם שאנו אצליהם לשבת או שאמא שלה באה אלינו, אנחנו יוצאים עם מלאי של מצרכי מזון ואוכל. אצל ההורים שלי זה בדיוק הפוך. אין לאמא שלי תודעה של לתת לנו מוצרי מזון ואוכל מוכן, אלא אם אנו מבקשים. ואז הם עושים לנו קניות לפי הרשימה שביקשנו. אבל כל הזמן הם מרעיפים מתנות ודברים לבן שלנו. קשה זיווגן של ישראל כקריעת ים סוף - כיון שהים בסוף מתחבר לשדבר אחד, מה שבני זוג לא תמיד...

candy77091

New member
אני לא רואה בזה דבר רע.

ההורים שלך והורים של בת זוגתך משלימים אחד את השני. אני לא מסכימה עם הדעות האלה שצריכה להיות גלובליזציה-כולם יהיה אותו דבר..זה שגויי בעיניי..כל אדם הוא אחר וזה מה שיפה..

טחג

New member
אצלנו זה גם ככה

אבל ההתייחסות שלי שונה לחלוטין. למשל - ליומולדת האחרון שלי ההורים שלי לא נתנו כלום וההורים של בעלי נתנו לי סכום מסוים לקנות לעצמי משהו נחמד, וככה זה כל יומולדת ויום נישואין. אבל, זה בא גם מצידנו - לימי הולדת של האחיות שלי ושל ההורים שלי אני לא תמיד קונה משהו, ולימי הולדת של ההורים של בעלי תמיד נקנה משהו. זה עניין של הסתכלות משפחתית - וכל משפחה עובדת קצת אחרת וצריך להשלים עם זה. לי למשל היה קשה בהתחלה עם זה שברגע שאנחנו אומרים שחסר משהו בבית (חפץ, לא אוכל בד"כ) ההורים שלו ישר קונים לנו את זה. זה היה לי מאד לא נעים ומצד שני היה לי מאד כיף לקחת מאמא שלי אוכל כשהיינו אצלם בשבת, ועד היום אני עושה את זה. וברור לי שזה נובע מאיזשהו סוג של הבדל בגישה - אצל ההורים שלי מי שמתחתן מתנתק באיזשהו מקום מהיחידה הגרעינית, והופך יותר ל"אורח" (וזה מורגש בעוד הרבה דברים שלא קשורים לעניין הנוכחי), ואילו אצל ההורים של בעלי מי שמתחתן מספח עוד אנשים ל"שבט" (ושוב, זה מובע בעוד המון דברים קטנים). אני מסכימה עם קנדי כאן - תפנימו שניכם שיש הבדלים בין משפחות המוצא שלכם, תהנו ממה שכל אחד נותן, קחו לעצמכם את מה שנראה לשניכם טוב מכל צד ובע"ה יום אחד תהפכו גם אתם להיות דבר אחד. וואי, יצא ארוך, רק עוד דבר אחד - אולי כדאי לרמוז לקראת ארועים משפחתיים או למי שלא מביא שכן יביא, או למי שמביא שיביא משהו קטן/צנוע יותר כדי למנוע מבוכות מכל הצדדים.

מיקי*

New member
קצת לא הובנתי

אז כנראה שהבעיה בי. אין לי בעיה עם שוני ברקעים וכד', נפגעתי מהעניין של היומולדת והיות ובעתיד זה ישפיע על הזאטוט (כי מי לא זוכר תגובות של ילדים כאשר לא מקבלים משהו שציפו לו) ועל כן הנושא מפריע לי. העניין שאשתי לא מצליחה להבין את השוני בין המשפחות וכל פעם שחוזרים מההורים שלי או שהם לא עושים משהו שהיא חשבה שהם היו צריכים לעשות (כי ההורים שלה עושים) אז זה מיד ירידות על ההורים שלי וכד'. אני מעולם (שוב למעט העניין עם היומולדת של הילד) לא אמרתי משהו על מה שההורים שלה עושים או לא עושים, כי ברור לי שתרבויות שונות מנהגים שונים וכו'.

זה לא יעזור שאומר שגם אצלנו יום הולדת שנה

לא נספר לעניין חגיגות ומתנות וכדו'. נכון?
בא לי לומר משהו שהייתי מתעצבנת אם מישהו היה אומר אותו בזמנו לאישי - אבל תן לאשתך זמן להתבגר
לפעמים לוקח לנו זמן, אבל בסוף זה מגיע.... ואישית הייתי ממליצה לך לקחת תרגומון פולניה ולהתחיל להפנים

candy77091

New member
להסביר.

גם לילדים וגם לאישתך. ילדים אולי קטנים אבל הם מבינים אם מסיבירם להם שלכל אחד יש את החסרונות שלו-סבא מצד אמא נותן סוכריות כשבאים אליו אבל לא נותן מתנות ביום ההולדת וסבא מצד אבא נותן מתנות ביום הולדת אבל אין לו סוכיריות כשבאים לבקר אותו,כל אחד הוא עולם אחר. לא מבינה את הנשים שיורדות על הבעלים שלהם בגלל ה"הורים שלך" הוא בחר אותם?ככה הוא רצה שהם יהיו?למה להגן על ההורים?הם לא מושלמים!אף אחד לא מושלם.אז האישה צריכה להבין את זה וזה יכול גם לקחת זמן וגם קצת צריך להתאמץ ולהסביר את העובדה הזאת ש"הורים לא בוחרים!" ואי אפשר לשנות אותם עכשיו אחריי 60 שנה..

למעלה