שבת שלום חברה

• פותח הנושא V e g
  • פורסם בתאריך

V e g

New member
../images/Emo188.gifשבת שלום חברה../images/Emo188.gif

כרגיל, מוזמנים להעלות המלצות מוסיקה, סרטים, ספרים, או דברים אחרים. סופ"ש נפלא לכולם

FunkyMonk

New member
שתי המלצות:

הראשונה: ספר בשם "המוסיקה של המספרים הראשוניים", של מרכוס דו סוטוי. ספר נהדר המסביר בצורה מעולה על התפתחות תורת המספרים מימי גאוס ועד ימינו, ואף נוגע טיפה בהצפנות המודרניות. מעבר להסברים על תורת המספרים, הספר גם מעביר ידע כללי רב, ומפתח את הדמיון. ממליץ בחום לכל חובב מתמטיקה, חובה לקרוא. המלצה שניה שלי היא ערוץ, ביפ, שהחלו בימים אלו את "לוח שידורי החורף" שלהם. בין השאר, ביפ החליטו בצעד נועז להתחיל לשדר את שתי הסדרות המופלאות, חברים וסיינפלד, מההתחלה, ממש מהפרקים הראשונים. אני בספק אם מלבד ערוץ 2 היה ערוץ כלשהו ששידר את הפרקים האלו, עד כמה שידוע לי ביפ התחילו מהעונה הרביעית של חברים, ומהשלישית של סיינפלד, או משהו כזה. תמיד משעשע לראות סיינפלד, ומה שמדהים זה לראות איך לארי כתב בצורה מופלאה את סיינפלד.

dolca1

New member
באמת עשו חכם שכל יום שישי יש חברים

אבל דווקא היום שמתי לב שאין יותר! מבאס אין כמו לראות ככה חברים אחד אחרי השני למרות שגם זה לא הכי יוצא לעשות..

FunkyMonk

New member
התכוונתי ליומיות

כל ערב שני-חמישי ערב השידורים הוא כזה: שני פרקים סאות'פארק, נישואים פלוס, חברים עונה ראשונה, סיינפלד עונה ראשונה. מעכשיו הם חוזרים לשיטת יום שישי ה"רגילה" שלהם: שני פרקים של "נותנים בראש", שידורים חוזרים של יום ראשון. ואז כל הפרקים של חברים ששודרו במהלך השבוע, וכל הפרקים של סיינפלד ששודרו במהלך השבוע. ביום שישי יש אותו דבר. אני אישית מאד אוהב את הלוח שידורים הזה, קודם כל שני פרקים של סאות'פארק כל יום זה שוס, ופרקים של סיינפלד זה רק משבח.

Latisia

New member
אה חברים זה כיף!

דרך אגב לפני איזה 3 או 4 שנים ערוץ 3 כן שידרו את העונות הראשונות של חברים, אני זוכרת כי הייתי צופה בזה כול הזמן. אין לי מושג לגביי סיינפלד, גם אני לא כול כך מחבבת את הסדרה הזו. בכול אופן, פה משדרים חברים כול יום איזה 3 פרקים בערוצים שונים. זו סידרה שאף פעם לא נמאסת עליי.

V e g

New member
בתור מי

מאוד מעניין אותי הקשר בין מתמטיקה למוסיקה (מה גם שאני מגרבץ בלי סוף תורת המספרים והצפנות), למרות שאי אפשר לעשות הקבלה ישירה בין מוסיקה למתמטיקה...

FunkyMonk

New member
השם אינו עינייני

אלא רק מרמז. לא באמת מדובר כאן על הקשר בין מוסיקה למספרים ראשוניים, אבל אני בטוח שאם תקרא את הספר (ואם אתה חובב תורת המספרים - זהו ספר חובה), תבין למה ניתן השם הזה. אבל אם כבר קשר בין מתמטיקה למוסיקה - ידוע כי מתמטיקאים הם לרוב גם מוסיקאים.

kittycatbone

New member
דווקא מוזיקה ומתמטיקה

באים הרבה ביחד =) החל מהעובדה של כל הקטע של הקצבים. חצי רבע שמינית
סתם... אבל גם מוסיקה זה סוג של מדעים, שאפילו מתקשרים למתמטיקה. ובהקשר למי שמעליי, פיתגורס בין היתר ידוע גם בתחום המתמטיקה וגם במוסיקה (הפסיק של פיתגורס כפרה עליו!)

FunkyMonk

New member
לא סתלם אמרתי זאת

איינשטיין היה כנר, גאוס כמדומני התעסק עם פסנתר, אויילר ניגן גם הוא כמדומני על כלי מיתר כלשהו. בנוסף, גם מתמטיקאים מודרנים לרוב מנגנים להנאתם בזמן או שלא בזמן התעסקותם במתמטיקה.

kittycatbone

New member
הו בקשר לאיינשטיין

באמת הגיוני לי עכשיו שהיה כנר! חח כי היצירה המודרנית שאני מנגנת לרסיטל נכתבה ע"י מישהו שכנראה הכיר את איינשטיין, ויצירה אחרת שהוא כתב לה (והמורה שלי הציע לי אולי לנגן אותה אבל בסוף לא..) הוא הקדיש לאיינשטיין

avki

New member
הרמב"ם אמר שהמוזיקה היא החוכמה

השלישית (אחרי פילוסופיה ומתמתיקה), ושהיא המורכבת והמדהימה מכולם.

גשם......

המלצה....לא להירטב...ולא להצטנן......אבל להנות מ החורף, כוס שוקו חם, ספר/סרט טוב. האמת שאולי באמת אני אמליץ על ספר/סרט חורף: ספר - the worthing saga - של גדול הכותבים הבדיוניים (לטעמי) אורסון סקוט קארד. ספר שמתאים בדיוק לחורף. מומלץ בחום (קור) רב. סרט - ללכת שבי אחריו. אין מילים לתאר את הסרט המופלא הזה בכיכובו של רובין ווילאמס. לראות ולבכות.. סופ"ש קריר ומופלא לכולכם.

dolca1

New member
שבת שלום =]

טוב אז למרות שהם לא ממש הכיוון של רדיוהד.. טוב אז ממש לא. הם אינדי רוק, פולק, להקה מדטרויט. ה- THE WHITE STRIPES אם מישהו שמע עליהם יהיה נחמד להגיב :] הם ה-להקה שלי אני אמליץ לכם על הדיסק הכי גאוני שלהם קוראים לו ELEPHANT שיר מאוד מוכר שבטוח כל אחד מכם שמע איפשהוא זה SEVEN NATION ARMY ולאנשים שקצת מרחיבים את הידע שלהם אולי גם יכירו את THE HARDEST BUTTON TO BUTTON ו- I JUST DONT KNOW WHAT TO DO WITH MY SELF הייתי רוצה לכתוב עוד אבל לצערי אני צריכה ללכת לעבוד =\ אז המשך סופ"ש נעים

Latisia

New member
המלצה או שלא

בזמן האחרון המוזיקה הישראלית בשפה העברית ממש חסרה לי כי בשנה האחרונה כמעט ואין לי גישה למוזיקה הזו. למרות שיש הרבה קקי יש כמה מעטים שעדין עושים מוזיקה נפלאה. אז החלטתי להתחיל להקשיב לתחנות רדיו ישראליות כמו גלגלצ, רדיו תל אביב וכו' באינטרנט כמובן. בשעות הלחץ בכבישים יש ממממש מוזיקה ממש גרועה כי הם משדרים מוזיקה פופלארית (מוזיקה שחורה וכול מיני אמני פופ ורוק ממוסחרים) אבל אחרי 10 אל תוך הלילה יש ממש מוזיקה איכותית. כיף להקשיב (=

Latisia

New member
אהה לד זפלין הדיוידי!!

קיבלתי ליומולדת את הדיוידי מ2003 של לד זפלין והיום סוףסוף יצא לי לראות אותו בפעם הראשונה. זה חמש שעות שלמות של הופעות וראיונות על חברי הלהקה, פשוט חובה לכול אוהבי זפלין! יש שם כמה ביצועיים ממש טובים לWhat Is And What Should Never Be, Dazed And Confused, Achilles Last Stand, Kashmir ו-that's the way. מדהים, זו גם הפעם הראשונה שאני רואה ושומעת את זפלין בלייב P:

avki

New member
../images/Emo45.gif כנראה הופעת הרוקנרול הטובה אי

פעם. רגע לפני שההתמסחרות הרסה להם את הצורה, ורגע אחרי שיא ההצלחה והיצירתיות - אנרגיות שלא היו (וכנראה לא יהיו) בשום הופעת רוק כבד אי פעם.

kittycatbone

New member
המלצותי

טחח. הממ אוקיי נתחיל במוסיקה. ובמה שמושפע לי מתחילת השבוע, שהייתי בקונצרט, או ליתר דיוק חזרה גנרלית של הפילהרמונית שם הם ניגנו את היצירות ניצול מגטו וורשה של שנברג (יצירה ממש מדהימה לדעתי! אבל באותו קונצרט לצערי המקהלה וגם הקריין לא היו מספיק מרשימים.. למרות שהמבטא הגרמני שלו היה טוב!D:) והיצירה השנייה שראוי לי לעשות לה שורה חדשה היא הסימפוניה התשיעית של בטהובן
שהיא פשוט יצירה מדהימהההה. ובמיוחד הפרק הרביעי
בקשר לסרט- ראיתי אתמול בבערך את הסרט דוגוויל בערוץ הסרטים, וכבר ראיתי את הסרט, אז בקיצור אני ממליצה על הסרט הזה מאוד. פשוט סרט חזק..! וסתם המלצה לכיף! קרפים זה מאוד כיף להכין
חעחע. הממ הכנתי לאחותי אחי ואמא שלי קרפים היום בערב וזה היה כל כך כיף^^ אני אוהבת להכין קרפיייים. (ולא לאכול אותם. מה שיעיל למי שאוהב ורוצה שאני אכין לו D:) זה גם מאוד חורפי אז מתאים לגשם הרב מאוד שהיה היום ^^

eorion

New member
גם אני אגיד כמה דברים.

דיברת על דוגוויל, אז אני, השגתי השבוע את החלק השני, שנקרא מונדרליי (עם שחקנים אחרים בתור גרייס ואביה) וטרם התפנתי לצפות בו. אבל אני סומך על לארס שיארגן סרט טוב. אם כבר מדברים עליו, עשו מאמצים להשיג סרטים שלו. השיר של ביורק יחד עם ת'ום יורק הוא מתוך הסרט dancer in the dark (אולי זה יהווה תמריץ), שגם הוא טוב, הוא מחזמר דוגמאי, יפה, ועצוב, ומכעיס ומצמרר. וגם האידיוטים וסדרת הממלכה הם טובים. העלו זאת כבר, ואזכיר ואעלה, השיגו דיסקים של xiu xiu. הם באמת עילוי. ואני חושב שכדאי לשמוע אותם באזניות בעוד מטיילים במגפיים בתוך בוץ, כשרוח חזק מנשב. אני נסעתי היום מוקדם בבוקר עם המשפחה שלי צפון רמת הגולן, בבונקרים הנטושים, בקור ובשלוליות. ממש רציתי לעשות את זה היום. אחרי שקראתי את סטלינגרד, חשבתי שזה יכול להיות מאין נסיון המחשה, בקור הזה. וזה באמת היה טוב. יש שם כל כך הרבה מבנים שכאילו מתפוררים ושוקעים באדמה, העננות הייתה ממש במקום. קראתי את הקוביוסטוס, או "המהמר" של דוסטוייבסקי, שהוא גם ספר טוב ועצוב. ועוד המלצה באמת כנה, אני שמעתי כל הזמן הזה את צ'יקובסקי ברקע, ופשוט נהנתי מכל רגע. הוא אדיר. אהה וקניתי קונטרבאס, ועכשיו אני מנסר הרבה.

למעלה