חידות שבת

tttttttttt1

New member
../images/Emo188.gif../images/Emo182.gif חידות שבת ../images/Emo188.gif../images/Emo182.gif

מה נשמע? הכל טוב? יופי- 2 חידות שלא קיבלו תשובה משבוע שעבר...בהצלחה שאלה שניה מאודדדדדדדד קלה ליודעי חוקי חזקות....שאלה ראשונה דורשת חשיבה ואני מודע שאפילו אני לא ידעתי את התשובה בהתחלה

dark dumb

New member
התשובה לשאלה הראשונה היא

4. 7:6:5 מי שרוצה אני יכולה להסביר, לא היה קשה בכלל... אם הבנתי נכון...

tttttttttt1

New member
אחלה לגמרי ../images/Emo127.gif

זה אכן נכון...וזה באמת לא אמור להיות קשה כי זאת שאלה שצריכה להפתר בחצי דקה אבל יש בה עיקרון מתמטי שלא כולם זוכרים אותו...

dark dumb

New member
איזה עיקרון מטמתי כבר יש שם?

זויות צמודות משלימות ל-180?

tttttttttt1

New member
זה עיקרון אפשרי אבל הוא קצת בעייתי

להתחיל לחשב זויות [אם היחס הוא 2:3:4 אז הזויות הן 40:80:120 אבל זה לא חכם בפסיכומטרי...] העיקרון הוא שזויות חיצונית שווה לסכום הזויותץ הפנימיות שלו צמודות לה.. לכן הזוית שליד ה"2" שווה "3+4 שזה 7.. הזוית ליד ה-3 שווה 2+4 שזה 6 הזויות ליד ה-4 שווה 2+3 שזה 5 לכן היחס הוא 5:6:7

dark dumb

New member
אני פתרתי את זה אחרת

חישבתי את הזויות שהן 40:60:80 ואז הזויות החיציוניות, שהן גם צמודות שוות ל- 140:120:100, שזה שווה ל-7:6:5. ומה זה משנה אם זה חכם או לא, העיקר הגעתי לפתרון

tttttttttt1

New member
את צריכה להבין משהו-

בפסיכומטרי כל נקודה חשובה...באמת שכל נקודה חשובה..ואם את מגיעה לתשובה נכונה בשאלה אחת אבל זה לקח לך יותר מדי זמן אז את לא מגיעה לשאלות אחרות ואז הציון של נפגע..אם היית פותרת את זה בפסיכומטרי בשיטה שאני כתבתי היית חוסכת זמן..אני יודע שזה ממש קשה להבין את הקטע הזה אבל חסכון של 10 שניות בפתירת שאלה זה המוןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן כשתחילו ללמוג לפסיכומטרי את תביני על מה אני מדבר...

למעלה